Имам две глоби за превишена скорост.
Една с 32 км над допустимите 50 в населено място,
и една с над 24 км над допустимите 50 в населено място,
заснет съм с мобилна камера на изхода на Варна преди включване към автомагистралата.
Двете нарушения са направени през март и май 2024, но разбирам за тях по Български пощи януари 2025.
Автомобилът не е на мое име.
Поисках от КАТ да анулират двата фиша с декларация в която посочвам себе си за извършител на нарушенията.
Очаквам да се анулрат старите фишове и да получа новите вече на мое име.
При тези две нарушения ще ми отнемат ли книжката?
Притеснва ме че късно разбирам за тези мои нарушения.
Има ли начин да разбера и за други мои нарушения за 2024 или ще разбера за тях към края на 2025?
Имам подозрения че на същото място съм сниман поне още 2 пъти. през окттомври и декември.
И подозирам по някое време че ще остана без книжка за тези провинения поне за 3 или 6 месеца, защото в рамките на една година стават 4 нарушения, не знам за последните два нищо, надявам се да не съм заснет.
В КАТ, като подавах декларациите на 31.01.2025 те видяха само два фиша за март и май 2024.
За ноември и декември няма нищо.
Има ли начин да разбера дали дали след май 2024 до януари 2025 имам други провинения.
Или чакаме почти година и сме забравили за провинението си..
Вече карам със съобразена скорост но май ще си понеса отговорността за разсеяността със доста закъснение.
Някой минавал ли е през този процес да му се отнеме книжказа за превишена скорост временно за 3 или 6 месеца?