Кога отнемат книжка?

• 760
  • 9
  •   1
Отговори
Привет,

Имам две глоби за превишена скорост.
Една с 32 км над допустимите 50 в населено място,
и една с над 24 км над допустимите 50 в населено място,
заснет съм с мобилна камера на изхода на Варна преди включване към автомагистралата.
Двете нарушения са направени през март и май 2024, но разбирам за тях по Български пощи януари 2025.
Автомобилът не е на мое име.
Поисках от КАТ да анулират двата фиша с декларация в която посочвам себе си за извършител на нарушенията.

Очаквам да се анулрат старите фишове и да получа новите вече на мое име.
При тези две нарушения ще ми отнемат ли книжката?

Притеснва ме че късно разбирам за тези мои нарушения.
Има ли начин да разбера и за други мои нарушения за 2024 или ще разбера за тях към края на 2025?
Имам подозрения че на същото място съм сниман поне още 2 пъти. през окттомври и декември.
И подозирам по някое време че ще остана без книжка  за тези провинения поне за 3 или 6 месеца, защото в рамките на една година стават 4 нарушения, не знам за последните два нищо, надявам се да не съм заснет.

В КАТ, като подавах декларациите на 31.01.2025 те видяха само два фиша за март и май 2024.
За ноември и декември няма нищо.
Има ли начин да разбера дали дали след май 2024 до януари 2025 имам други провинения.
Или чакаме почти година и сме забравили за провинението си..

Вече карам със съобразена скорост но май ще си понеса отговорността за разсеяността със доста закъснение.

Някой минавал ли е през този процес да му се отнеме книжказа за превишена скорост временно за 3 или 6 месеца?

# 1
https://e-uslugi.mvr.bg/services/obligations Тука можеш да провериш, дали имаш още глоби. Така ще си наясно, дали имаш 2 или повече нарушения в рамките на една година

# 2
На рецидивисти, каращи с толкова превишена скорост - дано им взимат книжките и за повече от 6 месеца!
Не е лошо и изпити да се полагат след това.

# 3
На рецидивисти, каращи с толкова превишена скорост - дано им взимат книжките и за повече от 6 месеца!
Не е лошо и изпити да се полагат след това.

Не съм рецидивист, не съм застрашил никой!
Но да отстрани изглежда така.
Нека я вземат, тъкмо ще  спазвам стрикно ограниченията когато ми я върнат и ще си припомня пътуванията с влак и автобус.

https://e-uslugi.mvr.bg/services/obligations Тука можеш да провериш, дали имаш още глоби. Така ще си наясно, дали имаш 2 или повече нарушения в рамките на една година

Гледах там няма други.
Но мисля че не излизат веднага там.
Ще следя често.
Вече спазвам ограниченията.
Благодаря.

# 4
Моите много бързо излизаха там, почти в рамките на няколко дена. Често проверявам и фирменските коли. Ако нарушенията ти са отпреди повече от месец, то смятам, че определено би трябвало да бъдат в сайта

# 5
https://www.mvr.bg/opp/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B … D0%BE%D1%81%D1%82

Чети тук.
И не отпускай крака върху газта. И за тебе е по-безопасно, и за околните.

# 6
С каква скорост са ви отчели за преминаването 85/95км/ч ли? Има справка за нарушение след трета превишена мисля,че беше се отнема свидетелство за управление на моторно превозно средство . Потърсете данни за наказанията. Разумно шофиране и лек път,на Аксаковска панорама внимателно,че там редовно има тринога и скорост 60 е там

# 7
Да не се чуди някой, защо на Баир Баши има ограничение от 60. Sunglasses
@SkyFire_91. В населено място по никакъв повод не превишавай 65 км/ч особено ако вече са те закопчали веднъж. На изхода на Варна стоят вечер след като трафикът се е поразчистил точно за да дебнат за бюджетния дефицит. Същото е и на вход. Слагат камерата до билборда срещу Рено, веднага след моста
Ако ще ти е тежък крака, нека да е извън града. Там основната опасност е че не те виждат и че има други които ще са с повече опит и умения.

# 8
Да не се чуди някой, защо на Баир Баши има ограничение от 60. Sunglasses
@SkyFire_91. В населено място по никакъв повод не превишавай 65 км/ч особено ако вече са те закопчали веднъж. На изхода на Варна стоят вечер след като трафикът се е поразчистил точно за да дебнат за бюджетния дефицит. Същото е и на вход. Слагат камерата до билборда срещу Рено, веднага след моста
Ако ще ти е тежък крака, нека да е извън града. Там основната опасност е че не те виждат и че има други които ще са с повече опит и умения.

Ами засекли са ме с 82 първи път и 74 втори път.

Надявам се да нямам и други нарушения за които не знам.

# 9
  • Пловдив
И аз съм такава рецидивистка и не са ми отнели книжката.
Отнема се в случаи, за които пише в закона, че се отнема, така че можеш да провериш за твоите нарушения дали пише.

Общи условия

Активация на акаунт