Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 735
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 195
Чай от шипка в комбинация с липа е много добър за простудни заболявания.

# 196
Колко да е добър. Пих един ден цял ден една отвара, ама на следващия не можах да си направя.

# 197
 Липата е загряваща и е се пие само при простуда, защото загрява. В комбинация с шипка става много ароматна и приятна. Една отвара се пие през деня на няколко пъти, и на следващия ден се приготвя нова. За мен този чай е номер едно. И прахче Ердомед.

# 198
Преди 5г от нелекувана адекватно кашлица направих бронопневмония, бях в болница 10 дена с усложнения осто възпаление на всички синуси, което съм си имала и като се лекувах вкъщи, ама кой да знае. Правиха ми и пункция, първо отказах, но след като се събудих една сутрин и неможех да виждам, а главоболието беше неописуемо, неможех да си помръдна главата и пункцията я направиха по спешност. Веднага се оправих, на косъм от енцефалит съм била. 20 дена бях на антибиотик през абокат след тези 20 дена пих и вкъщи 10 дена друг антибиотик, и 2 седмици мазах антибиотичен крем в носа. Та от тогава разболея ли се нещо веднага на доктор и пия каквото трябва.

# 199
Получила си бактериална инфекция, за това и усложненията.
Сиропите и смучещите бонбони не лекуват кашлицата, само управляват симптомите. Могат да помогнат, ако има задържане на секрет, но пак не лекуват в края на краищата, защото кашлицата като температурата е симптом, не самото заболяване.

# 200
Вкъщи в хладилника винаги имаме гринтус за деца. Помага, когато хванем кашлицата съвсем в началото.

На мен кашлицата ми минава буквално за 1 ден с инопринозин. Лятото ЛЛ ми го изписа за първи път. Пила съм го два пъти досега. Преди това като се е налагало геломитрол май ми изписваше и някакви за смучене..
Но имам ли кашляне, ходя да ми сложи слушалка и да прецени какво да пия.

Бързо оздравяване на болните!

# 201
  • на острова на мечтите
Какво става? Никой не пише. Замряла темата.
Необичайно събитие.
Тази вечер пилешка супа.Направих интервал от 20 часа фаст. Не е много, но съм доволна.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 20:55 от danilu

# 202
Аз тези дни бях на яйца ( единия ден бяха бъркани със спанак и сирене, другия - омлет с козе сирене, третия - кето палачинки, на които сложих само 2 съставки - 4 яйца и 150гр.маскарпоне  - станаха невероятни,. Дори мъжът ми искаше от моите, а не от обикновените. Станаха 7 палачинки). Ядох също агнешко (че от доста време го мислих, та преведоха майчинството и отидох да си взема). Скариди с масло и чесън ядох със зелена салата, пиле Жулиен, свински пържоли. Ама най-често си правя яйца. Нещо интересно, което си правя за първи път беше пълнено авокадо с крема сирене и скариди и разни подправки. 😀

# 203
И аз това се чудя днес,че няма никой да пише.Миналата седмица гледах в Лидл скариди и взех да пробвам...ми не ми хареса,може и да не го бях сготвила правилно,ама не ми хареса Grinning
На мен ми пристигна днес желязото,ама това във флакончето не свършва неговата кожа ...допивам го и почвам капсулите,че ми писна от тоя ферокот,че е с подсладители и си мисля,че от него задържам килограмите,ама ги гледам тия дни,че мърда кантара на долу по малко.Реших да пробвам капсулите с един магнит дали ще ги хване...Еми потрепват,бая желязо си имат Grinning Днес съм решила,че ги почвам тренировките,утре ще ви мрънкам от мускулна треска.Няма да пипам преждата,че ей така всеки път реша да тренирам и само малко да поплета преди това и стане никое време,та ще скрия преждата на далеч...и след месец ще съм с релеф Grinning гледам иначе,че имам някаква мускулатура на корема и се чудя от къде...
Аз писах миналия път сиропа за кашлица този улитус май беше дето ни помогна,че гринтус нищо не ни прави,може би има значение каква е кашлицата де.Бързо оздравяване на болните.

# 204
Липата е загряваща и е се пие само при простуда, защото загрява. В комбинация с шипка става много ароматна и приятна. Една отвара се пие през деня на няколко пъти, и на следващия ден се приготвя нова. За мен този чай е номер едно. И прахче Ердомед.
Интересно звучи така поставено, не съм забелязала загряващи ефекти от липата, а обичам и сравнително често си слагам в чая. Точно липа и шипка нашите ги берат че имат липа в двора и шипки наблизо къде. И съответно други билки може и да не събират много, но точно от тези двете винаги има в домашния чай, другите неща вече са опция.
Не съм забелязала да ме загрява чаят, а може и просто толкова да съм свикнала с него че да не му обръщам внимание. Аз и поначало не се случва често да имам нужда точно от сгряване, все се шегувам че ми кипи кръвта като на 20 годишните Grinning

Дани, не са малко 20 часа ако човек не е свикнал да го прави това, пак е добре.

Борислава, ти нали показва снимки тия дни, то не личи и да имаш кой знае колко останало за сваляне по теб. А и няма как да сваляш със скоростта с която падат килата в началото де, имай и това предвид. Нали си нахранена и се чувстваш добре, продължаваш по правилния начин и това е. На теб са ти сравнително пресни спомените от преди да минеш на режим и какво беше преди това Grinning Прогресът е огромен.

# 205
Досега не съм се сещала да доближавам магнит до добавките с желязо.😂
Аз извадих едното бурканче с кефирени зърна, реших да го събудя малко.🙂 Днес заложих за втори път (първата партида намирисваше и я изхвърлих).

# 206
Интересно звучи така поставено, не съм забелязала загряващи ефекти от липата, а обичам и сравнително често си слагам в чая. Точно липа и шипка нашите ги берат че имат липа в двора и шипки наблизо къде. И съответно други билки може и да не събират много, но точно от тези двете винаги има в домашния чай, другите неща вече са опция.
Не съм забелязала да ме загрява чаят, а може и просто толкова да съм свикнала с него че да не му обръщам внимание. Аз и поначало не се случва често да имам нужда точно от сгряване, все се шегувам че ми кипи кръвта като на 20 годишните Grinning

Дани, не са малко 20 часа ако човек не е свикнал да го прави това, пак е добре.

Борислава, ти нали показва снимки тия дни, то не личи и да имаш кой знае колко останало за сваляне по теб. А и няма как да сваляш със скоростта с която падат килата в началото де, имай и това предвид. Нали си нахранена и се чувстваш добре, продължаваш по правилния начин и това е. На теб са ти сравнително пресни спомените от преди да минеш на режим и какво беше преди това Grinning Прогресът е огромен.

Липата е приказка, сгрява и стопля. В  комбинация с шипка, когато пия ми  напомня  чая в детската градина...

# 207
Ами свалих колкото можах,има още малко,но няма да се фокусираме върху него,сега ще стягам.Целта като започнах беше инсулина да оправя,ама като паднаха едни 10 килограма първия месец и нямаше как да не се ентусиазирам Grinning та виках да изчистя мазнините,че да правя чист мускул после,ама колкото толкова,по-добре е от преди хиляда пъти.Лятото като бяхме на море,ако не бях стигнала и 90,че се чувствах към 100 Grinning а на снимките от там съм с рокля,която вталяват и пак изглеждам огромна.
Ще продължавам я,аз си го представях режима като в казарма,ама то има и компромисни варианти чат пат и не виждам драма след тях,нито със захарта,нито със инсулина,та кажи речи само със захарта си казах чао,ама сладки неща има и сега,които да се ядат,та не е драма за умиране НвВмх.Все още откривам нови неща,които може и не може,та след време ще ми е още по-лесно и не виждам проблем и цял живот да съм на такъв режим...даже и да го няма проблема след време с ИР...не разбирам само защо докторите не предлагат на хората първо такъв режим,а варианта с хапчетата ...

# 208
  • на острова на мечтите
Натка, аз щото с на Долче фастовете не мога да се меря, та скромничко 20☺️ Благодаря за  похвалата.
Липсва ми чаят от липа. Тук има липи, но няма как да набера цвят. Растат по тротоарите и са много високи. А по билковите аптеки не продават липов цвят. Така че завиждам ви.

# 209
... и не виждам проблем и цял живот да съм на такъв режим...даже и да го няма проблема след време с ИР...не разбирам само защо докторите не предлагат на хората първо такъв режим,а варианта с хапчетата ...
Когато се осъзнае, че това не е режим, а начин на живот, когато изчистиш зависимостите и вече не те тегли към бързи въглехидрати и много сладко, когато ти се отворят вкусовите рецептори и ти падне мъглата и почнеш да откриваш колко вкусни са много Нормални и Прости храни, какво богатство има в нюансите на две различни чушки от пазара или да познаваш домашните яйца още като замиришат в тигана... всичко става много лесно Simple Smile

Най-тъпото нещо е като чуя или прочета мнение от рода: А кога пак мога да се храня нормално? Grinning Grinning Grinning

А днес разбрах, че имало /а аз не гледам телевизия/ ново забавно шоу, което се казва "Живот на кантар". Ще показват предизвикателства на хора с проблеми /било то биологични, било то волеви/ как можело да се справят за 2-3 месеца... с диети, състезания, натоварвания, режими...

За мен това е една огромна лицемерна глупост... но все пак интереса клати феса...

Общи условия

Активация на акаунт