Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 6

• 72 224
  • 435
  •   1
Отговори
# 345
Бори ще ти цитирам какво пише за хисарската вода в една книжка:
"Хисаря-водата е от клас акратотерми, съдържа флуор 4-5, натрий и калий 50-70, калций 2-5мгр/дм3, минерализация 205-275. Използва се при деца СЛЕД прекаран остър пиелонефрит, хроничен нефрит в компенсиран стадий без азотна задръжка, нефротичен синдром при запазена бъбречна функция, бъбречнокаменна болест(оксалатна, фосватна).
Надявам се да съм ти била полезна, ако има нещо питай-дано го има в книжката.

# 346
  • София
Моля ви, кажете какво знаете за проблема ни! За сега правим изследвания, другата седмица пак сме на лекар.
Ви за камъчета в бъбреците се пие Горнобанска вода и много течности. Ако камъка не прави проблеми , не е страшно , как разбра какво ви накара да правите ехография на бъбрек.
Sue в много книги за нормална при бебета температура се приема до 37,5. Това за мен не е температура.
Обикновената урина може да покаже бактерии , но може и да ги пропусне ако не са в големи количества. Показателна за бактерии е само стерилната урина .   bouquet

# 347
  • София
Благодаря и на теб Boiana  Simple Smile
резултатите от изследванията на обикновената урина са добри, без отклонения. Все още има от време на време такава температура около 37... детето иначе си е още в добро общо състояние  Grinning Сега не сме в София, но ако продължава така и другата седмица...като се върнем може да пуснем и стерилна урина.

# 348
Благодаря на Ели и martisun за отговорите. Аз нямам монитор и не мога да влизам много често напоследък.
ЧРД на Вики! на патерици - да е много, много ... много здрава   bouquet и мама по-спокойна!

При нас не успяхме да направим сцинтиграфията, понеже нямаше изотоп в момента, освен това ми казаха че не се прави по ЗК, а само платено, въпреки че имахме направление. А и лекарите тук бяха меко казано шашнати, че трябва да правят на толкова малко дете - 1г Rolling Eyes. Казаха ми да си намеря анестизиолог за да и направят пълна упойка -  и така изследването... имаче ако мърда няма смисъл понеже няма да е реално. В крайна сметка реших да не мъча детето и след няколко месеца живот и здраве, като отидем на контролен преглед да направим всичко в София и при хора които са работили и с деца... кажете ми налага ли се реално пълна упойка  newsm78 Shocked че на мен това ми се видя диста стресиращо?

Искам да питам мамите които са свалили памперса за съвети как става това по-лесно или някои сайт? Това лято много ми се иска да се отървем от него.

Някой питаше за турското лекарство: казва се пиелосептил, на прах е и се разтрваря. Издържа 14дни като се съхранява в хладилник. Цената е 2,27 турски лири, което е около 2лв.

Забравих да кажа, че при нас Буева откри, че единия бъбрек е със 7мм по-малък /в случая този който се води не засегнат - не от страната на рефлукса/. Това ме притесни някои има ли такъв проблем и в следствие на какво може да се дължи??? Каза че до 8мм се приема за нормално като разлика на органите, но при възрастен човек, а при нея е сега 7мм?

Ох извинете, но стана доста дълго...
Поздрави и никакви бактерии повече

# 349
Герда, ние правихме сцинтиграфия , но Мария е голяма вече.  Но в болницата правиха това изследване и на малки бебета - не  е нужна пълна упойка. Слагат на малките дечица абокат, за да вкарат по-лесно изотопа. А действително децта трябва да седят неподвижно, но иманно затова пускат и двамата родители до детето, за да не се плаши и да мирува. В София с талон изследването е безплатно. На нас Анадолийска ни даде талон.

# 350
  • София, "Младост 3"
Герда - не се шашкай
но ако не нараства бъбрека -а явно до еди колко си мм е нормално да има разликау,у но след това е вече отклонение - това може да означава, че бъбрека не расте. което не е хубаво. но пък е грешно да се шашкаш предварително - просто трябва да се следи

# 351
  • София, "Младост 3"
Благодаря и на теб Boiana  Simple Smile
резултатите от изследванията на обикновената урина са добри, без отклонения. Все още има от време на време такава температура около 37... детето иначе си е още в добро общо състояние  Grinning Сега не сме в София, но ако продължава така и другата седмица...като се върнем може да пуснем и стерилна урина.

обикновената уринаа също е показател и то голям - при Т - за да не се чака стерилната урина - тъй като може да е опасно - се пуска обикновена
ако Т е от бъбреците - обикновената урина ще цъфне веднага - то ще са бактерии, то ще са левкоцити - чудеса
щом обикновената урина е ок - значи и да има бактерии в стерилната - Т не е от тях

Г можеу да е от зъби или уши - сутрин и следобед
има сега и вирус с такаваа Т - минава много Бързо

# 352
marychery, мерси за отговора! Когато отидохме на преглед, попаднахме на д-р Желязков в педиатрията на ул. "Найден Геров". Той назначи изследванията и пак при него ще ходим. Незнам колко е добър, дано се справи с проблема ни, ако не, ще търсим друг специалист.
Boiana, как разбрахме...- една вечер просто изпишка кръв...казаха, че вероятно е изхвърлил песъчинка.

# 353
За махане на памперс тук има няколко статии отдолу на страницата. А и мисля, че имаше няколко теми във форума Майки (бъдещи и настоящи), може да потърсиш. Ние махнахме памперс на 6 месеца, вие сте по-големи, но ако искаш съвет, пиши ми.

# 354
  • София, "Младост 3"
ние отиваме на ЦВЕТНА снимка - като махнем бактериите
хидронефрозата рязко е нараснала - от 0.6 беше 0.9 днес
почти на границата...
така, че като махнем бактериите ще ходим на снимка я кажете - като се стои в болницата - какво да нося и въобще КАКА ПРОТИЧА ЦВЕТНАТА снимка?
щото Буева каза, че поне една нощ трябва да остана
знам че е писано 1000 пъти но моля само за суха инфо - имам идея как протича самата цветна, но иначе след това за педиатрията нямам идея

# 355
Привет мили майчета,

един познат ще пътува до Гърция и ще го помоля да ни донесе нитро форунтуин, но човека не ни е много близък и трябва да дадем парички предварително. Много, много Praynig моля ако накой знае приблизителна цена за 6- месечен курс на лечение или въобще някаква информация за цената на това лекарство в Гърция, ще бъда благодарна да пише. Също ако знаете името на лекарството на латиница моля напишете.
Благодаря предварително.

Ние пиехме Nitrofurantion - 0,050 - това е белгийско , а Nifuretten  е немския аналог, което е едно е също , но се произвежда за Германия и затова е с немско име Ние пиехме немския аналог, който е таблетки по 25 мг - 100 бр. и струва 14.55 евро. Дозата е по една таблетка вечер, така че за три месеца и нещо имаш.

# 356
Мерси за отговорите  bouquet

# 357
Благодаря на всички за описанието на Фуролина. Ние последно бяхме със стерилна урина, но сега пък стомаха се възпали от толкова антибиотици. Моля се само да са изчезнали бактериите. А за изотопното изследване не се плашете от него, представлява вкарване на вещество във вента и после преглед на апарат. Нищо след венозната инжекция не боли.
Весели и спокойни празници на всички.

# 358
catnadeen, защо чакате толкова време, а не предприемете отстраняването на проблема? Нормално е хидронефрозата да расте с възрастта на детето, с най-добра прогноза са децата оперирани в ранна кърмаческа възраст, защото тогава се премахва причината или пречката, която води до задържане на урина в бъбрека и той започва да се развива съвсем нормално, не се бави, защото така с всеки изминал ден се унищожава бъбречето на детето и най-вече паренхима! И преди съм писала, че ЯМР е най-доброто изследване и че води до най-малко стрес и последствия за детето, а на него резултатите са с 99% точност. Моят син беше опериран, когато беше на 50 дни от левостранна хидронефроза и сега 3 години по-късно няма и следа от нея, нито пък имаме бактерии или някакви инфекции! Буева е добър специалист, но тя прилага само консервативно лечение, а хидронефрозата за съжаление се нуждае от хирургическа намеса! Надявам се, че приемаш думите ми не като упрек, а като съвет да не се бавиш, защото попаднеш ли в омагьосания кръг на бактериите излизането е много трудно, а последствията са също доста неприятни, моля те повярвай, че хидронефрозата е лечима болест, но отстранена на време! Колкото по-рано, толкова по-малко последствия!

# 359
  • в мъжки прегръдки
Наде, аз не съм преспивала с Марти в болницата след цветната снимка. Водехме се в стая, но отидохме там за час да видим всичко ли ще е наред с Марти и се прибрахме в къщи.
Къде ще я правите? Защо не отидеш на един преглед при д-р Гайдаров и да я направите примерно в правителствена? Или пък отиди в Токуда при Лилова. В тези двете болници отношението и към децата и към родителите е доста на ниво и преживяването няма да е толкова стресиращо.
Иветинка е права. За Марти след операцията ми казаха че ще се възстановява по-дълго защото късно сме отстранили проблема. Като имаш предив че той никога не е имал бактерии и не е получавал пиелонефрити, т.е не е имало какво да уврежда по-бързо бъбреците.

Общи условия

Активация на акаунт