Прохождане

• 1 074
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте мами! Моето бебе е малко още за прохождане на 4 месеца сме 😀. Искам обаче да питам по-опитни майки дали са доволни от колани за прохождане. От тези които се слагат след 6 месеца. Ортопед ни посъветва, че тези паяци или както ги наричаме ние стояли за прохождане, имат риск от прохождане на пръсти и след това ще и е трудно да се отпусне сама да ходи. Дайте вашите мнения. Благодаря!

# 1
Прав е ортопедът. Не купувайте никакви проходилки, защото има риск точно това да се случи. Коланите също не са добра идея. При тях пък детето свиква постоянно да има някаква опора зад гърба си, отделно се накланя напред и стойката се променя. Общо взето моето мнение е да няма никакви намеси и детето да си проходи без тези ненужни джаджи.
Ако все пак искате да вземете нещо, уолкър за бутане може би е най-добрият вариант. Или пък ако наистина много много искате колан или проходилка, то да ги използвате за кратко време през деня.
Това, което можете да направите, е да оставяте бебето да играе много на пода, да стои по коремче, после да си лази на воля и то ще си направи всичко самичко Wink.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 11:19 от dimi_

# 2
Няма смисъл от тези неща. Синът ми проходи сам без паяк, без проходилка.
Здравейте мами! Моето бебе е малко още за прохождане на 4 месеца сме 😀. Искам обаче да питам по-опитни майки дали са доволни от колани за прохождане. От тези които се слагат след 6 месеца. Ортопед ни посъветва, че тези паяци или както ги наричаме ние стояли за прохождане, имат риск от прохождане на пръсти и след това ще и е трудно да се отпусне сама да ходи. Дайте вашите мнения. Благодаря!

# 3
Единственото, което е полезно за прохождане са уокърите за бутане с две ръце напред, но имайте предвид, че в началото трябва да се придържат от родител, за да не тръгнат твърде бързо и детето да тупне по очи.
Държането за ръце е ок ако пак е ниско, не да виси на ръцете на помагащия.
И е важно да се изправя само, не вие да го вдигате. Може на мебел, може и с подаване на ръка, но да минава през различни положения на тялото.

Проходилките и паяците по последни данни са вредни. Коланите и омекотяващите възглавници-раница са вредни. Всичко, пречещо на естествения ход е вредно Simple Smile

# 4
Не съм ползвала колани, бънджита проходилки. Синът ми пропълзя на 5-6м, на 9-10 правихме прощапулник.
Щерката по същия начин, проходи на 11м.
Не съм ги стимулирала да ходят, сами се ориентираха и придвижваха. Но живееха на пода и се търкаляха на воля както си искат.

# 5
Не превръщайте прохождането на детето в своя мисия. Всяко дете има собствено темпо на развитие, не го сравнявайте с останалите и не се опитвайте да го накарате да надскочи себе си. Когато е готово, ще стане.
Дъщеря ми е на почти 14 месеца, не ходи самостоятелно, а все още се държи по мебелите или за мен. Има деца на площадката, които саа по-малки и стъпват по-уверено. Ами нямам никакво намерение да й "помагам". Тя пък има всички зъби, докато други дечица имат по няколко. Щом е в рамките на нормата, оставете естествения ход на нещата.

# 6
Аз също съм против прохождането с каквото и да е било средство. Нека бебето само си прецени кога ще стане и ще тръгне. Всичко си идва с времето няма за къде да се бърза.

# 7
  • София/Севлиево
И за двете деца използвах проходилка.Големият го сложих на 7 месеца,малкия-на 10(с дребен имахме проблем и на 7 месеца ходи на рехабилитация, защото изобщо не искаше да прави опити за обръщане и седене,но 1 курс бе достатъчен, за да се реши проблема).Нито един не е ходил на пръсти.С големият ползвах и колан за прохождане и навремето бяхме голяма атракция по софийските улици Simple Smile И с малкия пробвах,но той категорично отказваше да му го слагам.И двамата проходиха на 1 година и 2 месеца.

# 8
Децата се слагат седнали едва на 6 мес., за прохождане около година. Не бръзайте с това, не е състезание кое е проходило първо.

# 9
  • София/Севлиево
Да, както казах той беше минал вече 7 месец,а не желаеше дори да се обръща от една страна на друга.Все пак ми е второ дете и споделих с педиатърката, която ни прати на рехабилитация.

# 10
Проходилки, колани и всякакви подобни са вредни и забавят проходждането. Моят син живееше на пода от момента в който започна да се върти, на 4-5 месеца лазеше, на 6 се изправяше и на 9 проходи.

# 11
Никакви колани, паяци и други насекоми. Природата и еволюцията са си свършили работа и детето прохожда, когато е готово физически и психически. Същото важи и за седналото положение. Майка ми тайно го слагаше да стояло седнало на една възглавница. Когато мускулите му са достатъчно силни, само ще си седне и само ще проходи.

# 12
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Видех моето дете на лечебна гимнастика, и ортопеди, и невролози, и жената която се занимаваше с детето ми отричаха всички предмети и джаджи.
След 5-6 месец, като почна да е по активно, го свалях на пода, с одеяло и възглавници. Така си играхме.
Детето ми пълзя три месеца, започна да ходи само на 1.2 години, без да го водя  с колани, държа за ръце и т.н.
Просто му подавах ръка, и то си вървеше полека.

# 13
Мисля, че сама майката си решава дали да сложи детето си в проходилка, бънджи и т.н.. Слагах ги и в двете и пак проходи на 10 месеца. Всичко зависи от детето. Масово нас са ни слагали в проходилки и не ходим накриво

# 14
Мисля, че сама майката си решава дали да сложи детето си в проходилка, бънджи и т.н.. Слагах ги и в двете и пак проходи на 10 месеца. Всичко зависи от детето. Масово нас са ни слагали в проходилки и не ходим накриво

Естествено, че майката решава сама. Майката и бащата решават за всичко, което не е по закон задължително, сами. Което не пречи да изслуша/прочете мненията на специалисти, резултати от изследвания и т.н. и тогава да вземе информирано решение.

Общи условия

Активация на акаунт