Афти след почистване на зъбен камък

• 402
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! След почистване на зъбен камък при зъболекар, очаквах да има раздразнение във венците. Но ми се появиха няколко афти както по венците, така и от вътрешната страна на устната една, няколко дена след процедурата. Мислите ли, че е нормално?

# 1
  • София
Може да се получат от протриване или нараняване на лигавицата.
Купете си Елудрил и жабурете поне 7 дни.
Смяната на четката за зъби след процедурата е задължителна.

# 2
Зъболекарят ползвал ли е едно приспособление - като гумен кръг, който поддържа устата отворена - не му знам името. Моят заъболекар ми е казвал, че от него може да ми излязат афти, а си ползва всеки път фабрично запечатано, ново.

# 3
Не е ползвал такова.
То отделно ме болят венците много. А процедурата беше миналата седмица. Жабуря се с каквто се сетя, вкл. и Елудрил.
Но да кажем, че това ще отмине…
Само тези няколко афти се чудя защо…

# 4
Преди години, незнайно от какво, цялата ми уста отвътре беше в афти. Плакнах си устата с отвара от смрадлика и за отрицателно време минаха.

# 5
Зъболекарят ползвал ли е едно приспособление - като гумен кръг, който поддържа устата отворена - не му знам името. Моят заъболекар ми е казвал, че от него може да ми излязат афти, а си ползва всеки път фабрично запечатано, ново.
Аз имам подозрение, че получих алергия точно от него. След процедура по лекуване на зъб, устните ми започнаха страшно да горят, щипят, болят. До вечерта станаха целите в мехурчета като херпеси. Сега са като изтръпнали и в рани, а рани имам и отвътре, като афти. Случвало ли се е на някой друг? Вече се чудя с какво да се мажа, за първи път ми се случва подобно нещо.

# 6
Аз не съм имала проблем с такова нещо, но зъболекарката ме предупреди, че имат пациенти, които получават афти от него. Не знам как да третирате. По принцип аз като получа афти бързо ми минават с прием на витамин ц.

Общи условия

Активация на акаунт