Помогнете ми с нежно и красиво име за момиче🌸

• 2 761
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
Амелия не е измислено, истинско име си е с доста стар произход, просто е чуждестранно.

# 46
  • Варна
Гласувах за Луиза, много ми харесва, даже бих го ползвала без галено, но ми допада и просто Лу.
От предложените назад и Елиза е разкошно. Също на приказна тематика ще предложа още Малвина и Алиса.
Предполагам още Лора, Елина, Изабел/а.
Елеонора също е много хубаво, аз не му харесвам галените, но на вас може да ви харесат.

# 47
# 48
Сетих се за Ая. Имаше момиче с такова име в училището ни.
Нежно е и оригинално. Стига с тези Валерии, Виктории, Амалии.
В моя клас първолаци имам:  3 Виктории,  2 Валерии и 4  Александри. По фамилия ги извиквам.

# 49
Преди 30-40 години пък масово се срещаха Женя, Мариана, Десислава... Има си мода и в имената.

Има и известно райониране в имената - в Северна и Североизточна България сред по-възрастните жени нерядко се срещат имена като Димка, Гинка, Радка, Руска, а в други райони на България се срещат по-рядко. Това ми е направило впечатление.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 14:59 от Radilena

# 50
Сетих се за Ая. Имаше момиче с такова име в училището ни.
Нежно е и оригинално.
Интересно, покрай нас има поне 4 Ая Simple Smile Много Ема, Ния, Дея/а, София, Михаела, Самуила, Самуела, Матея... но само 1 Валерия, кръстена на баба си Simple Smile

# 51
Самуила и Самуела? По-добре Никол или Дария.

# 52
Като изключим, че имаше практика в детските градини да предупреждават родителите да казват на децата да се представят като Дарина, за да не им казват Диария Simple Smile Но всяко име има подобни опции Simple Smile

# 53
Колебанията ми са между Луиза и Амелия. Други варианти вече нямам🫠

# 54
Твърдо Луиза.

Покрай мен най - масови са имена на момчета. Калоян, Борис, Самуил. Всяко второ дете. От момичетата - Никол.

# 55
Бих избрала Луиза. Дъщеричката на цигуларя Веско Ешкенази се казва Луиза Амели:

https://epicenter.bg/article/Vesko-Eshkenazi-stana-tatko-na-momi … terdam/315947/6/0.

# 56
  • София
Анелия на мен не ми е нежно. Луиза е много красиво. Глас и от мен за Луиза.

# 57
От двете - Луиза, поне няма да го бъркат непрекъснато.

# 58
На познати детето е Амелиа, но бащата не е българин. На мен ми харесва.

# 59
  • Варна
Пак съм за Луиза. Много хубаво име.

Точно пък Ая е толкова масово вече, сигурно си, зависи от района предполагам. И Ия познавам също, вече тийнейджърка.

Общи условия

Активация на акаунт