Баща ми живее с мен и не знам как да се справя с това – това нормално ли е?

• 5 323
  • 127
  •   1
Отговори
Момичета, не знам откъде да започна, но се чувствам ужасно и наистина имам нужда от съвет. Баща ми, който е собственик на жилището, се върна да живее с мен преди два месеца и оттогава моят живот се превърна в нещо, което не мога да нарека нормално.

• Яде само кренвирши – евтини, сурови, без никакво разнообразие. Няма значение дали е празник или не, за него си е все едно – и на Великден, вместо да има яйца, козунак или нещо по-нормално, той си яде само кренвирши и пие бира.
• Пие по 2 до 4 литра бира всеки ден. Въпреки че има диагноза за проблеми със сърцето (ДКМП – дилатативна кардиомиопатия), бирата си остава основна част от неговото “лечение”.
• Пуши като комин и не работи. Единственото, което прави, е да търси бързи кредити и да звъни на бивши, за да се оплаква, че няма пари.
• Подал е документи за ТЕЛК преди повече от година, но все не може да ги извади, защото няма пари за прегледи и изследвания.
• Лъже хората, че му ям храната (крeнвиршите) и пия кафето, но истината е, че той не готви въобще. Просто не му е в навика да готви.
• Когато има пари, купува хляб, кренвирши, кафе и бира, но не купува никаква нормална храна. Дори сапун не е купил от месеци.
• Често се случва в къщата да няма храна, а той да се прибере с две бири и да ми каже: “Ако искаш, вземи си хляб.”
• Ходи и говори зад гърба ми на други хора, че съм яла при майка ми, че съм му “изяла наденицата” и че не съм го попитала за нескафето му.
• Когато трябва да свърши някаква работа, като мъкнене на перални, се оказва, че може да прави всичко, но в същото време се води “тежко болен” и не може да се справи с ежедневните си задължения.

Не знам как да се справя. Още от дете се опитвах да го избягвам. Когато го виждах на улицата, сменях тротоара, за да не се срещам с него. Никога не ме е питал дали съм гладна, дали имам нужда от нещо, а всичко, което съм имала, съм си го осигурила сама.

И сега съм на ръба на нервите си. Единственото, което изпитвам към него, е омраза и разочарование. Чувствам, че е психически нестабилен, егоист и просто паразитира върху мен. Няма грам човечност и никога не проявява интерес към моето благосъстояние. И после, ще се обиди, ако не му взема от неговата “наденица”…

Пиша тук, защото просто не мога да издържам повече. Искам да имам нормален живот – да живея с някой, с когото да готвим заедно, да имаме хладилник с истинска храна, а не само бира и кренвирши. Искам да се чувствам у дома, а не в затвор.

Имате ли подобен случай? Това нормално ли е? Какво бихте направили на мое място?

# 1
Защо трябва да живееш с баща си, не може ли да живееш отделно.  Преди той да се върне самма ли живееше? На колко си години, работиш ли, учиш ли.
Не е ли възможно да се изнесеш на квартира, или при майка ти.

# 2
Не, нямам такъв опит, защото на 19 се изнесох от жилището на майка ми и оттогава се справям сама. Не баща ти паразитира върху теб, а ти паразитираш върху него. Жилището е негово, ти си над 18 години и очевидно не се разбирате.
Хващай си багажчето и се изнасяй на квартира или си купи собствено жилище. Тогава ще казваш кой да влиза и излиза, кой какво да яде и ще се чувстваш "у дома си".
Страшно си нагла и разглезена. На негово място щях да те изхвърля на улицата.

# 3
На колко години си. Ти не можеш ли да напазаруваш и сготвиш. Защо трябва да чакаш баща ти да ти сготви. Възрастен и болен. Как си живяла до сега, кой ти е готвил? На готованка ми приличаш. Че и нагла.

# 4
  • София
Плати си покрива над главата като голям човек, вместо да смяташ, че наследственият ти се полага при жив родител.

# 5
  • София
На колко години си?
Работиш ли?
Защо живееш в неговото жилище?
Иначе е напълно нормално той да живее в собствения си дом и да прави каквото иска.
Не е нормално пълнолетно дете да живее в дома на родител, че и претенции да има.
Направи си свой дом и с човек, с който да ти е приятно.

# 6
Значи да разбирам, че човекът насила те е довлачил в неговия апартамент, вързал те е там, и с пистолет не ти дава да се изнесеш от неговата къща и да започнеш да живееш в свой дом, а не в чужд?
Ей тез пързалки малко ги мислете по-внимателно де. Пускайте го тоя текст през ЧатГПТ поне, да намери кусурите и да ги оправи. Разбирам, че сега са ви замъкнали на село при бабите и яйцата и ви е скучно на децата, ама не ни имайте за чак толкова тъпи тук...

# 7
Безработен битов алкохолик, живееш на бира и кренвирши не е най-добрата опция за родител,  ама какво да се прави, късмет.

Трябва ни още малко инфирмация за  да дадем съвет, най-вече авторката има ли собствени средства.

# 8
  • София
Не баща ти живее с теб, а ти живееш у тях. Човек докато е жив не е длъжен да ти оставя жилище, та вместо да го плюеш излез под наем.

# 9
В момента нямам доход, търся си работа.
Обаче живях сама 7 години той си имаше жена в друг град в който се беше преместил, но го е изгонила заради пиенето му..
Но просто в предвид уж заболяването, чакал ТЕЛК а пие постоянно, тегли бързи кредити…
Естествено, че съм си готвила оправяла съм се сама.

# 10
  • Далечният изток
Къде е живял досега?
Ти готвеше ли си докато беше сама?
Защо сега чакаш той да ти готви и да ти купува хляб? Козунак и яйца за Великден пак ли от него чакаш или ти купи и имате все пак?
Мисля, че баща ти прави всичко възможно да те накара да се изнесеш от дома МУ.

# 11
  • Down south
Цитат
Баща ми, който е собственик на жилището, се върна да живее с мен преди два месеца и оттогава моят живот се превърна в нещо, което не мога да нарека нормално.
Той не живее при теб, а ти при него и от написаното е явно, че до сега си ползвала жилището самостоятелно.
На 23 ли си?
Имаш ли опция, дори под наем, за да не се торзаеш за битовизми.

# 12
Ти безработна, ама чакаш баща ти да ти сготви
Жена на поне 25 години. Почни работа, събери пари и му ги дай да си изкара телк, поне някакви доходи да има. И без това ти живееш в неговото жилище. Никоя жена не ти е длъжна да го приюти, за да не те дразни.
Иначе той като няма доходи, хич не е длъжен да те храни. Че и претенции да имаш какво точно да ядеш. Ами ако те изгони, къде ще идеш?

# 13
  • София
В момента нямам доход, търся си работа.
Обаче живях сама 7 години той си имаше жена в друг град в който се беше преместил, но го е изгонила заради пиенето му..
Но просто в предвид уж заболяването, чакал ТЕЛК а пие постоянно, тегли бързи кредити…
Естествено, че съм си готвила оправяла съм се сама.
Приела си за даденост нещо, което не е. Това си е неговото жилище, прибира се. Има право да е толкова неприятен колкото иска и щом тегли кредити това жилище можеш да го отпишеш. Приеми, че ще се наложи да живееш другаде. Като нямаш доход ако той не се беше върнал с какво щеше да се издържаш?

# 14
Мразиш го и минаваш на другия тротоар, ама живееш в дома му. Ами нагла си. Хващай си багажа и се оправяй. Неблагодарна дъщеря.

Общи условия

Активация на акаунт