Баща ми живее с мен и не знам как да се справя с това – това нормално ли е?

• 5 942
  • 127
  •   1
Отговори
# 45
До всички с коментара “намери си квартира/работа/живот”:

Ако беше толкова лесно, нямаше да съм тук да ви чета мъдростите.
Не, не чакам някой да ми подхвърли пари. Не, не съм мързелива. Просто съм в ситуация, в която вие – слава Богу – не сте били, и затова е много лесно отстрани да давате акъл.
Не съм тук за съжаление. Пиша, защото ми писна да се правя, че всичко е нормално, когато не е. И ако това дразни някого – подминете темата.

# 46
  • Далечният изток
Ами що не напишеш какво искаш, какво очакваш?!

Не мисли, че само на теб ти се случват "ситуации". Всеки си има някакви кофти периоди. И аз съм била без работа и без пари, ама не съм плюла по хора, които са ми давали подслон.

# 47
Добре де, каква е тая тежка ситуация, която ти е попречила да работиш? Болна ли си, с ТЕЛК ли си? И отново, щом имаш трудности и се налага някой да те издържа, защо се пънеш да живееш отделно, за да се налага издържащият да плаща още една сметка за ток, отопление и т.н.?

# 48
  • София
Авторке, сподели какви са ти пречките, да ги разнищим.

# 49
  • Sofia
Добре, в момента не можеш да се отделиш. Но ако ще оставаш в апартамента на баща ти, не е много редно да плюеш по него. Какъвто и да е той, благодарение на него не спиш на улицата.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 00:07 от Brin de muguet

# 50
Какво ти пречи да си намериш работа? Коя е тази непреудолима пречка? Какво ще стане, ако апартамента отиде на публична продан заради дългове, пак ли няма да можеш?

# 51
  • София
Като почине бащата, ще изплати дълговете и ще продължи да живее там. Но сега трябва да намери работа

# 52

Не, не чакам някой да ми подхвърли пари. Не, не съм мързелива. Просто съм в ситуация, в която вие – слава Богу – не сте били, и затова е много лесно отстрани да давате акъл.
Не съм тук за съжаление. Пиша, защото ми писна да се правя, че всичко е нормално, когато не е. И ако това дразни някого – подминете темата.
Ок, но тогава заедно с ползите, ще търпиш и неудобствата, това се опитваме да ти кажем. А когато си намериш работа, се изнасяш, това е. Дотогава ситуацията е кантар - има и от хубавото, има и от лошото.
И не можеш да знаеш кой от пишещите какво е преживял. Със сигурност има съдби, по-тежки от твоята.

# 53
  • Наблизо
Авторке,ясно че бащата не е стока,майка ти явно и тя,щом се е хванал с такъв мъж,нощ и вече не си дете.
Реално трябва да си намериш работа и да се изнесеш от там.Всичко друго нито ти имаш право да се възмущаваш,нито да изискваш.Достатъчно ти е помогнато 7 години да живееш без да плащаш наем.
Какъв е проблемът да не работиш в момента? Майка ти ли ти плаща сметките?

# 54
  • София

И тази агресия трябва да ни накара да се почувстваме как?
Имаш покрив, имаш храна, но не си доволна. Единственият изход е да работиш и да си осигуриш друг покрив. Работа има за всеки. Може да не ти е по вкуса, но работа има. Идва лято. Знаеш ли колко вида персонал се търси по морето. Отиваш камериерка, ще ти осигурят и подслон, и заплата ще взимаш. Ще спестиш до есента и ще си наемеш квартира някъде, където има работа.
7 години не си плащала квартира. Това в повечето страни по света няма да ти се случи и без баща ти да е алкохолик или каквито оплаквания имаш от него. На 23 нито учиш, нито работиш, ако съм аз и си ми дете директно ти показвам вратата, за да пораснеш и да спреш да мислиш, че някой ти е длъжен, за да се научиш да се оправяш. Това е нормално. Не е нормално здрава и права голяма жена да се оплаква от баща си. Човекът очевидно не е толкова зле, дори те държи в течение на плановете си, т.е. говори с теб. Можеше, както ти казаха, отдавна да е пуснал наематели, вместо да затъва в дългове. Тя седнала да му критикува кренвиршите. Купи нещо друго, опечи агне.
И не, не ни се е случвало това, което ти се случва на теб. Помисли защо.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 08:23 от Бoяна

# 55
Абе бащата че не си е свършил работата като родител, не я е. Ама и авторката да се замисли дали не се превръща в същата личност, защото го обвинява в егоизъм, но самата тя е много близо до точно тая черта на характера, искайки всичко само за себе си.

# 56
  • София
Хайде, изчакайте я да си каже за ситуацията, вместо да ѝ сипвате.

# 57
Баща ви е много болен човек - алкохолик е. Не обича себе си, никога не е обичал и вас. Обича алкохола си и ви е много голям длъжник, заради лошите емоции, които ви е дал в живота. Все още не го осъзнавате, за да я има темата. Ще пие бира и ще яде кренвирши до гроб, защото е психично болен човек, с увреден от алкохола мозък. Не можете да го промените. Разбирам, че ви е тъжно да се усещате като сирак с жив родител, но този човек само ще ви вреди, не го заслужавате. Разбирам, че нормален човек в началото на житейския си път не може да извади ей така от нищото 300 000лв. за жилище, но по-добре в една стая някаква, под наем, на първо време и спокойствие, отколкото там. Той е алкохолик и не осъзнава, че вреди.

# 58
Хайде да я казва тази ситуация, че вече започва да изглежда сякаш всички са ѝ длъжни.

# 59
  • София
Не са ѝ, разбира се, но няма нужда всички да си изсипват средностатистическите болежки, за да се издигнат колко много повече са направили от нея.

Общи условия

Активация на акаунт