Баща ми живее с мен и не знам как да се справя с това – това нормално ли е?

• 6 140
  • 127
  •   1
Отговори
# 60
Хайде, изчакайте я да си каже за ситуацията, вместо да ѝ сипвате.

Тя си каза ситуацията, Кяч. На 23 години, лежпери в апартамента на баща си, безработна, един лев не е спестила, докато се ширила сама без да плаща наем и с един куп претенции към него. Дразни я, че диша, иска да го няма и да си продължи да си живее необезпокоявано.
Това ще стане като стане самостоятелна, работи и си купи жилище (защото, ако е квартира няма да съвсем необезпокоявана, ще трябва да се съобразява с хазяи).
Лошо е възпитана и явно е природно нагла и мързелива и не особено способна. Кофти комбинация, а и не се е родила принцеса. Тежък ще й е живота за жалост и има да мрънка докато е жива.

# 61
Дори заглавието не е правилно.
Баща ти не живее с теб, а ти живееш с него.
Той си е в неговия апартамент. Като не ти харесва, излизаш. Не да му броиш кренвиршите и бирите.
Още повече, че не го чувстваш близък.
Значи го използваш. Ами не е хубаво така.

# 62
Какво възпитание ще даде човек дето не го интересува нищо друго освен пиенето? Вие знаете ли как израства едно дете в такава среда? Какви сцени е виждало то? Дори бал не съм имала. Приятелки вкъщи да водя, абсурд. Какво ме засяга че на някакъв документ пише неговото име? То и на акта ми за раждане пише неговото име ама аз баща нямам!

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 23:37 от Не се сърди, човече

# 63
Не те засяга документа, ама ако на нотариалния акт пише неговото име може:
1. Да смени ключалката, ако желае.
2. Да го продаде и за едно шише ракия, ако иска.

Защо не можеш да работиш авторке?

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 08:34 от metal.vixen

# 64
Какво възпитание ще даде човек дето не го интересува нищо друго освен пиенето? Вие знаете ли как израства едно дете в такава среда? Какви сцени е виждало то? Дори бал не съм имала. Приятелки вкъщи да водя, абсурд. Какво ме засяга че на някакъв документ пише неговото име? То и на акта ми за раждане пише неговото име ама аз баща нямам!
Добре де, съгласихме се, че нямаш баща. Колко пъти да го кажем? Затова се изнасяш оттам и си продължаваш живота без него. И как какво те интересува какво пишело в някакъв документ? Ми то по тая логика всеки може да се нанесе където си иска, включително и на теб да ти се натресе някой непознат примерно. Или след години твоите деца да искат да те изгонят от жилището ти.
Възможно най-скоро трябва да се отървеш от този начин на мислене, защото той ти е по-голям проблем от баща ти.
Определено си наследила от него арогантността и егоизма.

# 65

Баща нямаш, но апартамента му смяташ, че ти се полага? И стоиш с един алкохолик и излагаш живота си на опасност само заради заветния апартамнет, който вероятно вече е изпит и изгубен.
Мисля, че това е пързалка. Нов потребител пуснал тема и гледа сеир.

Нямаше ли ограничение за пускане на теми от нови потребители? Изглежда е премахнато, а е добре да се въведе отново, за да отсява такива тъпотии.

# 66
Аз пак да питам,баща нямаш-добре,а майка ти? Тя къде е в цялата картинка и не може ли да отидеш при нея,докато си намериш работа?

# 67
Само където на моите деца няма да позволя да гладуват с дни докато аз си се наливам в другата стая с 20 шишета бира по цяла нощ до сутринта… 😉

# 68

Ужасно мрънкало си.
Да, кофти баща е.
Пие. Не си имала бал и още какво ли не.
Ама това  е неговия дом.
СТегни се, намери си работа и се изнасяй.

# 69
Само където на моите деца няма да позволя да гладуват с дни докато аз си се наливам в другата стая с 20 шишета бира по цяла нощ до сутринта… 😉
Ти обаче категорично отказваш да проумееш важното, есенцията на това, което ти се казва.
Щом нямаш баща, значи нямаш и апартамент от него, това е истината, независимо дали е справедлива или не.

# 70
Слушам и изпълнявам.

Разбрах го - изнасяне. Това беше ясно и преди да пусна темата.

# 71
Аз пак да питам,баща нямаш-добре,а майка ти? Тя къде е в цялата картинка и не може ли да отидеш при нея,докато си намериш работа?

По нейни думи по-горе, майка ѝ си живеела в нейната къща с нейния мъж. Явно и там не е достойно за нейната сложна ситуация.

# 72
Имаш по-сериозен проблем от баща си. Ти се смяташ за жертва, която е ощетена от баща светец. Светът ти дължи компенсация за причинената вреда!

Момиче, вземи се в ръце и осъзнай, че нищо кой знае какво не ти се е случило от това, че баща ти пие. Това е! Каквото е могъл и искал ти е дал. Отдавна нуждите и липсите си трябва да запълниш сама, а не да се държиш, като малко момиченце, което очаква другите да му решат живота.

НИКОЙ НЕ ТИ Е ДЛЪЖЕН! Дори майка ти и баща ти.

Намазали си безплатен апартамент известно време, но собственика се е върнал. Всичко там е негово. Ако успееш да го подлъжеш разделете всичко, като съквартиранти. Но това, че апартамента е на баща ти не го прави твой. Разбираш ли?

Той дава покрива над главата ти - ти чистиш, переш, шеташ и това не е да си прецакана - това е компенсация.
Гледай на него все едно е чужд човек - не ти е длъжен никак.!

# 73
Слушам и изпълнявам.

Разбрах го - изнасяне. Това беше ясно и преди да пусна темата.

Браво на момичето.
Схванало нещо.
Сега нека нещо ти стане ясно.
Жалко е, че не си го стоплила.
Първо този апартамент е негов. Разбираш ли го това?
Второ - той може да яде и да пие каквото си иска. Да пуши също.
Теб какво те грее?
Той не ти е длъжен да ти купува храна. Не те обича, не му пука за теб. Никога не му е пукало. Не го ли схвана досега?
Защо се дразниш въобще? Хабиш си енергията за глупости, вместо да търсиш работа и да си независима.
След като досега не си имала баща се питам защо не си пораснала?
Защо все още чакаш някой нещо да направи за теб?
А тия глупости как ти казал, че жилището е за теб са смехотворни.
Да е за теб, означава документално да ти го е прехвърлил.
Направил ли го е? Не. Претенции нямаш право да имаш, сори.
На всички ни се е налагало да сме без работа.
И аз имам кофти баща. И той пиеше.
Не съм му живяла в къщата обаче от малка, не съм му държала сметка за нещата които яде в малкото моменти  като се видим. Просто не ми пука и не си тормозя главата с глупости.
Предвид кредити и всякакви такива неща е хубаво да помислиш за отказ от наследство ако нещо стане, защото ти ще ги изплащаш ако си наследник.
Не си пораснала, държиш се инфантилно.

# 74
А защо стоиш в неговото жилище, като не искаш да го виждаш? В смисъл, никой родител не е длъжен да осигури самостоятелно жилище за детето си. Има много хубави семейства, където хората се разбират и обичат, но пак няма готов апартамент за децата. Или си живеят заедно и си делят разходи и домакинстване, или който иска да живее сам намира начин да си финансира желанието. Разбрахме, че твоят баща не е добър, но ми убягва защо очакваш да ти подари апартамента си? Обещал бил, ами хората често се отмятат. Пък и надали е знаел, че ще се раздели с жена си. И аз искам майка ми да ми подари апартамент, ама няма да стане. Такъв е животът.

Общи условия

Активация на акаунт