ЗОНАТА и ние - тема 17

• 28 972
  • 620
  •   1
Отговори
# 615
Аз го хванах в доста грешки, да...
А на Катина повечето рецепти не са ли в червена зона?
Катина си тълкува доста свободно режима и за идеи става,но не и да се следва дословно
Leona_, би ли споделила повече за свободното тълкуване? Стана ми интересно.

# 616
Благодаря за съветите.
Снощи направих тутнмника на Стефи. Много ми хареса. Ще пробвам и с леща рецептата.

# 617
Мистик,по принцип не е хубаво 3 бв само хляб, а и живената има прекалено много мазнини при това не от хубавите. Ако ще консумираш купен хляб е по-добре един съвсем обикновен ръжен хляб с квас,но не редовно.
Аз лично съм си намерила един хляб на фирма Милена,мисля е бургаска. На него пише черен хляб и излиза около 23гр за блок. Хлябът е мекичък и лек,не е сбита тухла като бонус,живена и подобни,съответно тегли леко и 2 филийки ми излизат около 2 блока, с една голяма салата за фибри и всичко е песен Grinning разбира се не го ям всеки ден  ,но пък когато хапвам хляб (и каквото и да било всъщност) искам да ми е вкусно ,а не да преглъщам едва едва тричавите блатчета.  Първите месеци правих стотици опити за блатчета и хляб от трици,леща,нахут и какво ли не и просто не е моето. Затова ограничих хлябът до 2-3 хранения седмично, а през останалото време си набавям въглехидрати от пресни зеленчуци,буркани печени чушки, консерви боб,грах и царевица Grinning
Ирис,при Катина доста често я засичам ,че всичко си го е смятала на око,а мазнините са едно към гьотере. Тя неведнъж я казвала ,че няма нужда да отслабва повече и не е прецизна с мазнините. Като цяло има доста свободно тълкуване на режима и не казвам ,че с нея не се постигат резултати, но като за начало докато свикне окото е хубаво да се тегли и мери по таблица.

# 618
  • Пловдив
Аз мога и без хляб, не ми е проблем...просто понякога като няма какво от магазина.

# 619
И аз съм вземала този хляб на Милена
Мисля че се казва черен немски хляб.,но тук само Вита и Живена се споменава и мислех, че не е подходящ.
Споделете колко кг отслабнахте и за колко време.
За вечеря си приготвям пъстърва печена 120 гр  с 1 80 гр варени картофи  и салата чери домати. Мазнините от рибата. Поправете ме, ако греша.

# 620
Мазнините в рибата са си полезни и за нея ти се полагат мазнини, ако си я пекла без мазнина,можеш да си добавяш зехтин / маслини/ авокадо да си доовкусиш салатата.  Така или иначе приемаме малко мазнини и не е нужно да си намаляме допълнително полезните такива.
Рибата ако я теглиш готова си сложила малко в повече ,но  и на мен все ми се струва малко протеина и често слагам   5-10 гр от себе си Joy иначе картофите и доматите са ок като меню,но съвета ми е следвашеят път да намалиш картофите за сметка на домати(или друг зеленчук). Картофите са от "по-лошите "въглехидрати ,докато например домати/краставици/айсберг  са по-обемни ,имат повече фибри и съответно повече време те държат сита.
Аз моите резултати мисля ги споделих в преден пост за около година и половина надолу с 35кг.

Общи условия

Активация на акаунт