ЗОНАТА и ние - тема 17

• 30 157
  • 642
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Някой правил ли е боб яхния? С боб от буркан...180г за 6 блока вярно ли е?

# 631
Някой правил ли е боб яхния? С боб от буркан...180г за 6 блока вярно ли е?

1 БВ боб = 50 гр.

# 632
  • Пловдив
Мерси!
А имате ли идея защо дом.шунка или филето Елена, пак домашно, са толкова малко за блок? Едва 18г...? А шунка магазинска е 42????

# 633
Колкото по-чисто е месото, толкова по-малко е за грам. Няма добавки, допълнителна мазнина и т.н. Поне аз така си го обяснявам

# 634
  • Пловдив
Ами не знам...няма логика за мен да мога да ям за 2 блока, напр.84г магазинска шунка срещу 36г домашно чисто филе.

# 635
Зависи от купешката шунка. Ако съдържа над 90% месо, тогава е по- малко като грамаж.
Има шунки с по 40-60% месо, тогава за да се набави необходимия протеин трябва да се изяде повече. Но отделно с повечето количество се набавят предимно повече мазнини, и то не много добри.
Може да сравните съдържанието на две различни шунки и ще направи впечатление по колко грама на 100гр продукт са съответно белтъците и мазнините. Колкото по малко е белтъка, толкова повече са мазнините

# 636
Протеина в купешката шунка е в по-малко количество , затова грамажа идва по-голям. Затова трябва да изядеш повече като грамаж , но в добавка ядеш и повече мазнини и въглехидрати и разваляш баланса

# 637
  • Пловдив
М да...благодаря.

# 638
Филе Елена е дехидратирано ,полу изсъхнало месо - мисля на 40 процента трябва да е издъхнало по стандарт,следователно тегли по-леко. Същото е все едно първо да си печем хляба ,че тогава става по-лек и тогава да му смятаме блоковете Joy

# 639
Привет! От скоро правя хляб с квас, домашен. Как би трябвало да му изчисля въглехидрата, съответно и блоковете?
Имам 350гр. брашно с 64/100 въглехидрат.
Означава ли, че 900 деля на 64 и получавам колко гр. ми е 1БВ или бъркам нещо със сметките?

# 640
  • Пловдив
Привет! От скоро правя хляб с квас, домашен. Как би трябвало да му изчисля въглехидрата, съответно и блоковете?
Означава ли, че 900 деля на 64 и получавам колко гр. ми е 1БВ или бъркам нещо със сметките?
Аз изчислявам и брашното, което е вложено в кваса. Например за 100 гр. квас 100 % хидратация добавям 50 гр. брашно, тогава ако брашното е 350 гр. +50 гр. от кваса, смятате за 400 гр. Ако добавяте мед или захар също можете да го предвидите, въпреки че ще са 1-2 БВ на цял хляб и могат да се пренебрегнат. Понеже обикновено го правя с микс от брашна си записвам колко БВ съм вложила, после тегля изпечения хляб и деля на блоковете. На мен ми излизат 20-22 гр. за БВ.

# 641
Аз изчислявам и брашното, което е вложено в кваса. Например за 100 гр. квас 100 % хидратация добавям 50 гр. брашно, тогава ако брашното е 350 гр. +50 гр. от кваса, смятате за 400 гр. Ако добавяте мед или захар също можете да го предвидите, въпреки че ще са 1-2 БВ на цял хляб и могат да се пренебрегнат. Понеже обикновено го правя с микс от брашна си записвам колко БВ съм вложила, после тегля изпечения хляб и деля на блоковете. На мен ми излизат 20-22 гр. за БВ.
О, чудесно, а с какво брашно, за да се насоча натам? Аз правя пълнозърнест и ги изкарвам с тази сметка по 11-12гр за БВ.

# 642
  • София
В шунки и всякакви варено-пушени колбаси има какво ли не, вкл. вода, както в купешката кайма, затова грамажите са по-големи от чистото месо. Но ако си смелим сами кайма, това не важи.
Наумила съм си да си правя домашен колбас, във фрайер е най-удобно и икономично откъм енергия, пече се 1,5 - 2 ч. на 120 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт