Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 161
  • 810
  •   1
Отговори
# 165
  • shumen
Ваня,и аз за сополи и за гърло не спирам също.Давам за смучене,ако трябва и го пращам.Моя вече е 6 клас и ако трябва да наваксваме вкъщи е голям зор.
Тази година и моя е отсъствал за чревен един ден и като беше с кашлица няколко дни и това е.За ортодонт като ходим вземам час след училище,разбира се,ако може,а ако не може не отсъства целия ден,а само в тези часове,в който му е дадения час за ортодонт.
Как са болните?
И да питам какво мога да му дам за болка освен Нурофен,че пак се оплака от крака,че го боли.За Диклак знам,че не може на деца.Имам Волтарен,но не знам той става ли?На ортопед съм го водила,но изписва само мазила,а не винаги му минава от тях.

# 166
Нурофен и парацетамол, друго не. Болката ако е от мускул може и магнезий. Иначе можеш да му дадеш каквото и да е и да кажеш, че е обезболяващо, на децата често им действат и такива 🤣. Волтарен и Диклак не давай, малък е.

# 167
  • shumen
Ваня,болката е от ставата.Той беше освободен от физическо и два месеца не игра,но сега пак започна и явно го е натоварил и затова.Нурофен му дадох вчера,но само го изпоти и не му мина.
На баща ми вчера питах за витамини за подсилване и след операцията на крака и доктора му изписа Центрум,но е само за мъже 50+,но видях,че има детски и ще взема да пробвам и него.В него чета има всякакви витамини и минерали и магнезии.Майка ми си спомни,че едно време същите са ми ги изписвали на мен за очите,а на брата за мускулни болки и са помагали.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 23:23 от danaeka

# 168
Дани, сто процента са се променили нещата, но аз като малка повръщах от тези цунтрум витамини. То не, че имало много варианти, но си ги спомням, че мама ми ги даваше сутринта. После педиатърка ми каза на майка ми, че може би нямам нужда от всички включени в тях витамини.

Искам да попитам сега след скарлатината, има ли смисъл да взема за каката Омнибиотик имунд със Streptococcus salivarius K12 или резиста шоко мечетата - пак съдържан същия Streptococcus salivarius K12? И тези пробиотични щамове в резиста шоко мечентата достатъчни ли са за след аб или да продължа успоредно с тях на дамвам синкванон? По принцип след престоя в болницата с повръщането не съм спирала да давам Омнибиотик 6, но с антибиотика го смених със синкванон по 2 бр. На ден, защото Омнибиотик 6 не е конкретно за по време и след АБ.

# 169
  • София
Синкванон и резиста в частта за пробиотици се припокриват. Резиста има и цинк и май още витамини. Избери едното и давай. Доста деца край мен предпочитат синкванон и не искат резистата.
За витамините, на малкия, който отказва да пие неща, само БетърЮ на спрей с няколко неща вътре. На големия също не са цял набор от витамини, ами нужните според педиатърката и мен. Мисля, че вече и желирани има доста, които са “специализирани”, а не просто мулти.

# 170
Педиатъра държи да си стои още у дома, защото все още пие антибиотик и едн нов вирус, би затруднил лечението.

# 171
  • София
Щом пие АБ си слушай педиатъра , но говори с класната на детето.

# 172
Ох, от сряда съм задържала малката от градина и лекуваме тоя конюктивит, обаче с триста зора капвам капки и тази сутрин се събуди пак с гурели, въпреки че предните дни нямаше нищо и сякаш беше минало… Имате ли някакъв трик за това как да се капват капките, защото тя си затваря и стиска очите и капвам така на миглите и я влезе малко, я не. Чудя се какво да правя сега втора седмица да я задържам заради конюктивит ми е ненормално вече.

# 173
Кажете кои витамини за след този грип да взема за малката.
Alive или Марсианци?
Сега рекламират някакви на Upsa?

# 174
За мен толкова време вкъщи за ученик е твърде много, освен, ако не е нещо сериозно, възстановяване след операция, например. Не ми се мисли как се наваксва после този материал

# 175
Моят ученик тази година много отсъства. Но тенденцията в целия клас е такава. Аз задържам според състоянието сега беше с някакъв вирус (вероятно грип) и имаше 7 дни температура, пи антибиотик и беше на инхалации, нямаше как да ходи на училище преди да приключи лечението. Отсъства почти 2 седмици. Декември бяхме в болница и там отсъства 2 седмици. Преди това седмица в края на ноември. В 6 клас е. Миналата учебна година не е отсъствал изобщо, разболя се точно зимната ваканция, а вторият път точно в последните дни на учебната година, когато имаха екскурзия.

# 176
Сега давам Витамикс Сдъвчи мечето, имат хубав състав и децата ги харесват на вкус, има и още някакви Витамикс, но са с по-ниска концентрация на нещата.
Дани, огледай добавките за стави, тия с колаген. Мисля че би могъл да попие няколко месеца.

# 177
Rimmona, аз знам, че се капе в основата на окото, към носа, където има едно като кръгче на окото. Дори да е затворено окото, става като кладенче там. Като отвори очи, капкоте отиват вътре.

# 178
Rimmona, аз знам, че се капе в основата на окото, към носа, където има едно като кръгче на окото. Дори да е затворено окото, става като кладенче там. Като отвори очи, капкоте отиват вътре.
Мерсии, ще пробвам така. Четох на листовката, че по принцип трябва да дръпна долния клепач и да капна между него и окото, но тя стиска цялото око и няма шанс да отворя и да капна.

# 179
  • shumen
HrisAni,щом пие още АБ аз не бих пуснала на училище.Но говори с класната.Защо е отсъствало толкова много досега детето?
Rimonna,аз капки в очите капя точно така.
Нехе,няма нужда и от двете.Избери едно и давай.
Аз от Центрум проблеми съм нямала.
Вавя,днес не го боли.Ще погледна и нещо с колаген за деца да му  взема.

Общи условия

Активация на акаунт