Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 200
  • 810
  •   1
Отговори
# 180
За витамини, аз лично предпочитам да са по-малко, защото на мултивитамините нещо им нямам доверие. Имам чувството, че са химия само. Не, че другите не са химия, но някак си имам чувството, че са по изчистени и повече биха отговорили на нуждата на организма. Примерно някои витамини трябва да се дават на гладно, други с храна се усвояват най-добре, за желязо например да се избягват млечни, и като са всички набутани в едно хапче, се чудя дали се усвояват правилно.
Моят син е в първи клас и има много отсъствия. Аз спирам за сопол и кашлица. Ами 2 пъти пробвам да съм “перде” като другите, ами не става. Той става по-зле и пак го спирам, че даже и лекувам още повече неща. Като е само сопол и гърло, поне го овладявам бързо, но пък отсъства повече.

# 181
В училище не е добре да отсъстват за гърло и сопол въобще. Аз и с кашлица пращам, с астма спрей...

# 182
Мале имаме нова тема, връщам се да чета от първа страница.. Отдавна се чудя защо никой не пише в темата, изпуснала съм я.

# 183
  • shumen
Dageya,зависи от организма.Моя син в 4 клас отсъстваше много,че влизаше от вирус във вирус.То не беше ковид,бронхит,пневмония.Тъкмо се оправи,пусна го и пак лепваше нещо.Миналата година беше една идея по добре.Разболя се  чак Декември ваканцията и Януари от бронхит и го бях спряла две седмици.Тази година се разболя точно края на лятната ваканция и сега един ентеровирус за 2 дни.
Рейна,зависи каква е кашлицата,но и нашите са със астма.
Тони,как сте?

# 184
Krasivost, аз имам бърз тест за скарлатина в къщи, още като и видях гърлото на мармалад в неделя с точки по небцето исках да го направя, но не мога да я накарам. Нещо подобно на драмата със зъболекаря....което ми напомня за на Тони зъболекаря, какво стана при вас?
Ако малката вдигне температура ще и направя, тя дава.
Тъп въпрос, беозапсно ли за другите деца малката да ходи на градина?

Дани, и малката хъркаше с бронхита, като си сложа ръка на гърдичките докато спи направо вибрираше...

Абсолютно нищо не стана със зъболекаря.. стои си с дупка в зъба, от 11 октомври. Не желае да чуе за зъболекар. Аз не желая да чуя за упояване и така. В едно топ положение сме с тоя зъб…… не ми се говори направо.
То и да искам упояване, аз не мога да го вкарам в клиниката, че да го упоят. Положението е много зле.

Дани, биваме, благодаря. Върнахме се миналата седмица от почивката. Тази седмица бяха само 13 деца на градина, но не всички бяха болни де. Но като цяло грип А се завъртя стабилно в групата, моето дете го докара ама.. все има някой който да занесе бацила.
Този уикенд всякаш си му беше позапушен носа, давам Назо хил и пръскам еуфорбиум, ще видим дано да кара нещо на крак.

# 185
  • shumen
Тони,радвам се,че сте изкарали добре почивката.А в Шумен дето ти дадох номера на зъболекарката пробвахте ли?Дано изкара нещо на крак тая седмица.

# 186
Момичета, какъв е този ужас, наречен RSV Sad минавали ли сте през това и как протече при вас?
7 годишният даде + преди 10 дни, кашлица и сополи. Малко пулмикорт и противоалергично, витамини и това беше. Личната каза на малкото да давам Биозин да подсиля, друго няма какво да се прави превантивно. А бебето на 11м....преди 6 дни като започнаха сополи, кашлица, които край нямат...на втория ден (вече 5ти) започна и лека температура в порядъка на 37 - 37.8, еднократно вдигна 38.5 на трети ден. През деня дори сам си сваля. Но на трети ден отпадналост, учестено дишане...накратко в болница сме с rsv и бронхиолит. Урбазон, вентолин, капки и сополите тегат ли текат. А температурата продължава вече 6 дни до 37.8. Вчера целият ден нямаше, тъкмо видях светлина в тунела и вечерта айде 38.5. Повлия се от нурофена, но просто много трудно минава това чудо.

# 187
BatMum, за съжаление RSV е такъв гаден вирус, заразен и опасен за малките. Дано се оправяте по-бързо!

# 188
Миналата седмица бяхме с RSV.
Малката, на 2г направи бронхиолит. За щастие се справихме вкъщи с инхалации пулмикорт+вентолин и калцид.
И аз забелязах, че температурата е много странна. Пада сама, после се покачва. Моето дете имаше 5 дни температура, последния ден вдигна еднократно.
Задържала съм я тази седмица вкъщи .
Ужасен вирус! За деца под 1 година особено. Вкъщи и аз и баща и се разболяхме, аз съм с ларингит в момента.
Бързо оздравяване!
Момичета, какъв е този ужас, наречен RSV Sad минавали ли сте през това и как протече при вас?
7 годишният даде + преди 10 дни, кашлица и сополи. Малко пулмикорт и противоалергично, витамини и това беше. Личната каза на малкото да давам Биозин да подсиля, друго няма какво да се прави превантивно. А бебето на 11м....преди 6 дни като започнаха сополи, кашлица, които край нямат...на втория ден (вече 5ти) започна и лека температура в порядъка на 37 - 37.8, еднократно вдигна 38.5 на трети ден. През деня дори сам си сваля. Но на трети ден отпадналост, учестено дишане...накратко в болница сме с rsv и бронхиолит. Урбазон, вентолин, капки и сополите тегат ли текат. А температурата продължава вече 6 дни до 37.8. Вчера целият ден нямаше, тъкмо видях светлина в тунела и вечерта айде 38.5. Повлия се от нурофена, но просто много трудно минава това чудо.

# 189
Здравейте, някой има ли опит с непрестанна суха дразнеща кашлица през 30 секунди, вследствие на задни силно разредени секрети, отпред хремата е безцветна ( даже няма) , други симптоми няма, носа е отпушен? Кашля дори и като се храни.

# 190
Момичета, влизам с бърз въпрос. Наистина ли при скарлатина се пие антибиотик 14 дена? През това време детето може ли да ходи на училище?

# 191
aliance, гърлен и носен секрет пускан ли е?

# 192

Някой може ли да коментира резултатите? Хемоглобин е 109, нормално ли е? Дете на 2 години, след прекаран RSV вирус

# 193
aliance, гърлен и носен секрет пускан ли е?
От носа излезна Стептококус пневмоние, но тогава беше с хрема и отпред (това преди две седмици), гърления ще излезне в сряда. Освен ако бактерията не е минала отзад и не предизвиква секретите и дразненето в гърлото.

# 194
Момичета, влизам с бърз въпрос. Наистина ли при скарлатина се пие антибиотик 14 дена? През това време детето може ли да ходи на училище?
Пие се 10 дни, по време на които детето е под карантина.

Общи условия

Активация на акаунт