Предложете очна клиника в Пловдив

• 626
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, мисля да си пусна цялостно изследване на очите, но се чудя в коя очна клиника да го направя в Пловдив. Четох за Луксор – доста я хвалят, но също така чух и обратното, че доста хора не са доволни, имало е неправилни диагнози и не са направили целия преглед, за който са платили.

Има ли връзка цената на прегледа с това, че нямам платени здравни осигуровки? Ако отида в болница, ще платя ли повече, отколкото в клиника? Мисля, че е почти едно и също.

По-скъпи ли трябва да бъдат стъклата, които да избера? Важно ли е да са по-скъпи, защото уж били по-качествени? 200 лв на стъкло?

Мисля за рамка със слънцезащитен клипс.

След като изляза от клиниката, ще отида и в оптика, за да проверя дали ще ми дадат същия диоптър като в клиниката, за всеки случай.

Та, предложете клиника в Пловдив. Били ли сте в луксор и другите клиники в Пловдив доволни ли сте? Също, кои марки стъкла / рамки са по-добри според вас? Ако, си взема с слънцезащитен клипс, тоест да не си взимам затъмнени стъкла?

Зейс, тн за 200 лв на стъкло ок ли са? За първо време ми трябват, след някои месец / два / три бих купил и по-скъпи но, разбира се ако са окей 200лв на стъкла зейс, бих карал и повече време с тях, стига да не вдигам диоптъра и тн проблеми да имам

# 1
  • До хладилника, който обичам
От Луксор мои близки бяха много доволни от операции на очи, така че бих отишла там аз, ако се наложи. За пълен преглед не виждам нужда да се ходи в клиника, вместо в кабинет. Цената ще е все приблизително еднаква, като не е по каса. От кабинет - от много години съм доволна от д-р Лесинска и там ходим. Тя работи с оптика, която прави очила с намаление, когато е с нейна рецепта, но не знам колко.

200 на стъкло звучи нормално, но все пак - зависи за какво става дума. Ако имате астигматизъм и специални нужди, може да са много скъпи стъклата, може да минат и 800 на едно.

Слънцезащитен клипс съм имала, не помня марката, нещо испанско със S беше. Бяха хубави, бях доволна, но съм много по-доволна от фотосоларни (потъмняващи на слънце) стъкла - не се чудя забравила ли съм клипса, който трябва да се носи в кутийка и е като цяло крехкичък. Особено откакто излизам без никакви чанти от години, кусур ми е да го мисля.

По правило по-скъпите са по-добри и обясняват разликите. Обичайно се спирам на средна ръка - нося висок диоптър, фотосоларни, с изтъняване на стъклото.

# 2
От Луксор мои близки бяха много доволни от операции на очи, така че бих отишла там аз, ако се наложи. За пълен преглед не виждам нужда да се ходи в клиника, вместо в кабинет. Цената ще е все приблизително еднаква, като не е по каса. От кабинет - от много години съм доволна от д-р Лесинска и там ходим. Тя работи с оптика, която прави очила с намаление, когато е с нейна рецепта, но не знам колко.

200 на стъкло звучи нормално, но все пак - зависи за какво става дума. Ако имате астигматизъм и специални нужди, може да са много скъпи стъклата, може да минат и 800 на едно.

Слънцезащитен клипс съм имала, не помня марката, нещо испанско със S беше. Бяха хубави, бях доволна, но съм много по-доволна от фотосоларни (потъмняващи на слънце) стъкла - не се чудя забравила ли съм клипса, който трябва да се носи в кутийка и е като цяло крехкичък. Особено откакто излизам без никакви чанти от години, кусур ми е да го мисля.

По правило по-скъпите са по-добри и обясняват разликите. Обичайно се спирам на средна ръка - нося висок диоптър, фотосоларни, с изтъняване на стъклото.

Говориш за Пловдив, хм ами жената е 70-80лв някъде? Казваш, че е по-добре в болница и не повлиява това, че нямам платени здравни. Иначе, уж в клиниките имат повече нова апаратура и тн, в болница не зная дали е така..

Каква е разликата клиниката от болницата? Все пак не е операция и тн, а само прегледа за видя как съм и какво има, ако има нещо и за кои диоптър съм.

И в клиниката, мисля че има също доктори по очни болести тн, или?🤔

# 3
 Писах, че не виждам нужда за рутинен преглед да се ходи в клиника като Луксор, може да греша, но за мен там човек ходи, ако има нужда от операции и манипулации, а за преглед и рецепта - в кабинет. В оптика да ми видят диоптър не бих, мисля, че в кабинет правят по-обстоен преглед - с машини, в добавка на стандартния. На Лесинска кабинетът е частен, с платени здравни или без, няма значение (има мисля и прием по каса, но не знам детайли, т.к. плащам).

# 4
Писах, че не виждам нужда за рутинен преглед да се ходи в клиника като Луксор, може да греша, но за мен там човек ходи, ако има нужда от операции и манипулации, а за преглед и рецепта - в кабинет. В оптика да ми видят диоптър не бих, мисля, че в кабинет правят по-обстоен преглед - с машини, в добавка на стандартния. На Лесинска кабинетът е частен, с платени здравни или без, няма значение (има мисля и прием по каса, но не знам детайли, т.к. плащам).

Не само за операции, има възможност и за преглед какъвто описах

# 5
Добре, идете там тогава?
Зададохте въпрос къде може да се направи цялостен преглед на очите, казвам моето мнение и какво аз бих направила. От там насетне вие си решавате какво ви върши работа.

# 6
Добре, идете там тогава?
Зададохте въпрос къде може да се направи цялостен преглед на очите, казвам моето мнение и какво аз бих направила. От там насетне вие си решавате какво ви върши работа.

Извинявай, ще звънна утре този път найстина, а не само да говоря и да го мисля. До, сега сигурно да съм разбрал какво, що. Благодаря ви, лека вечер

# 7
Щом е само за преглед и установяване на диоптер и астигматизъм, ходила съм в оптиката на Мария Луиза до Авеню. Имат кабинет и доктор вътре, а ако поръчате от тях очилата, прегледа е без пари.
В Луксор също съм ходила на рутинен преглед, но с направление. Цените без направление не знам как се движат.

Общи условия

Активация на акаунт