Hipp AM

• 424
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Детето ми стана тъкмо на годинка, а от 6ти месец някъде използвам АМ на Хип. Прави ми впечатление, че масово изчезва от всички магазини, от които го купувах до момента. Някой дали има повече информация да не би да се изтеглят от пазара?

# 1
  • София
Не сме на АМ, но в ДМ виждам по рафтовете АМ на Хип, както и в аптеките.

# 2
Аз едва днес успях да разгадая каква беше схемата с изчезващото мляко на Hipp.
Аз пазарувах от Кауфланд и Лидл (двата ми квартални магазина), а не от специализираните детски магазини, защото са ми по-далеч от двете големи вериги, а да не говорим, че млеката при тях са с по 3-4-5 лв. надценка.
Та, последно към края на декември 2024 г. забелязах, че в Кауфланд има само 1 кутия мляко на щанда - дотогава дори си мислех, че никой не го купува от там, защото винаги беше заредено с много кутии. Взех я тази кутия и на 2 януари отидох да купя нова, но вече нямаше; бяха махнали етикетите и дори бяха заредили ново мляко на Бебелан, което до този момент не продаваха. Съответно отидох в Лидл и там бяха останали 3 кутии - тук ми светна лампичката, че нещо се случва, защото доскоро и там винаги бяха пълни щандовете. Направих си експеримент и в същия ден влязох в Билла - имаше малко повече кутии, но се усещаше леко опразване на щанда. Та въпросните 3 кутии от Лидл ми свършиха работа за известно време и започнах отново да обикалям и трите магазина - мляко нямаше! Днес 05.02.2025 с учудване видях, че в Лидл има мляко колкото щеш, но на нова цена - 43 лв., като допреди това и в трите магазина, които посетих цената беше до стотинка еднаква - 38,79 лв. В понеделник си поръчах от Емаг 6 кутии млека на 37 лв. и си реших проблема за близките 1-2 месеца.
Но като цяло се разочаровах - това не е дизела и бензина, не е и електричеството, това е храната на кърмачетата … нейната цена ли решиха да повишават на 1 януари?! Доскоро се шегувах, че детските надбавки ми стигаха за 1 кутия мляко, е вече няма да са ми достатъчни.
П.С. Реших все пак да погледна датата на производство на млякото с цена 43 лв - месец август 2024 г. Значи, произведено е през 2024 г. с определена цена на ресурсите, но решиха да го спрат от продажба и да изчакат да настъпи 2025 г., та свободно да си го предлагат на 43 лв.

# 3
Благодаря за изчерпателния отговор! Аз бях в същата ситуация с магазините + дм и започнах да се притеснявам, че вече освен в аптеки не се намира. Там разбира се надценката е по-сериозна. В момента се налага да сменя с 3ка и се чудих дали въобще да го търся или просто да сменя млякото.

# 4

Общи условия

Активация на акаунт