Шина при впит нокът

• 391
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! От както се помня имам проблем с ноктите на палците на краката. Периодично се впиват, изпитвам дискомфорт, случвало се е и да загноят. За щастие, поне на този етап, сама съм успявала да се справям с дискомфорта, но за сметката на естетиката.
Поради друг проблем посетих медицински педикюр. За щастие другият проблем е решен, но покрай него, се заприказвахме за впитите нокти. Предложиха ми да ми сложат шина и по-конкретно шина Брейс М на двата палеца и съответно до три месеца проблемът ще бъде решен. Като се прибрах вкъщи реших да проуча за въпросната шина, но не успях да намеря конкретна информация.
Надявам се, ако някой се е сблъсквал с това, да сподели мнение и опит. Интересува ме има ли болка от самото лечение, през тези три месеца необходимо ли е периодично да се посещава специалиста, има ли опасност от падане на нокът?   
Благодаря предварително ❤

# 1
  • София
Не, няма никакъв проблем.
Слагала съм по друга причина и на други пръсти, само един си върна “фабричен” вид

# 2
  • София
Ползвала съм тези два вида. Първите ми помогнаха по-бързо и са по-удобни, могат да се носят през цялото време. Има всякакви видове, зависи къде и как е врастнал нокътът. Проблеми съм нямала, даже се научих да си ги поставям сама.

Скрит текст:

# 3
От къде се купуват и поставят първите? От лекар-хирург или от подикюрист?

# 4
  • София
От къде се купуват и поставят първите? От лекар-хирург или от подикюрист?
Купувам си ги от Алиекспрес, Badu.bg, Temu и т.н.
Пишете "коректор за врастнал нокът" или "ingrown toenail accessories" в google, и ще намерите.
Сладам си ги сама. Разширява се леко каналчето на коректора, дезинфикзирам със спирт нокъта и коректора, мажа с антибиотична паста и плъзгам по дължината на нокъта. Това, което остане да стърчи от коректора, изрязвам с ножичка.
Ако не успеете, има педикюристи, които се занимават с медицински педикюр, и слагат.

Общи условия

Активация на акаунт