Удостоверение за НАП

• 673
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте бях във чужбина не във европейски съюз от нап ми искат този документ- Удостоверение от съответната районна дирекция на вътрешните работи

Дасе види кога съм напуснал страната и кога съм се прибрал във България от къде мога да го взема можели чрез електронен път?

# 1
  • Далечният изток
Е, нямате ли полиция във вашия град?!

# 2
  • Бургас
Мисля, че не дават такива удостоверения

# 3
Напротив. В паспортна служба на РПУ отидете.

# 4
  • Далечният изток
Дават.

Редактирам се. Сега видях, заявлението е за издаване на удостоверение за преминаване през ГКПП.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 14:07 от AIDA_N

# 5
А ако е пътувано в ЕС, може ли да се извади това удостоверение?

# 6
Ако сте излезе със задграничен паспорт, вижте ясни ли са печатите, копието е достатъчно доказателство, кога сте напуснали страна и кога сте се прибрали, попитайте за този вариант и защо ви го искат от НАП.

# 7
  • Deutschland/HE
Като напускаш България от много години не слагат печат в задграничния паспорт. Ако има печати за влизане/излизане от страна извън ЕС, по тях може да се изчислят периодите на пребиваване. НАП го искаха за освобождаване от здравни вноски, къде си данъчно задължен (пребиваваш повече от 6месеца).

# 8
Ако сте излезе със задграничен паспорт, вижте ясни ли са печатите, копието е достатъчно доказателство, кога сте напуснали страна и кога сте се прибрали, попитайте за този вариант и защо ви го искат от НАП.

Смених си паспорта за съжеление срокът му беше изтекъл😕

Общи условия

Активация на акаунт