Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 29 497
  • 467
  •   2
Отговори
# 105
КРР стискам палци, аз както имах контракции така изчезнаха и сега чакам за преглед. Термина е утре, реве ми се от паника, че нещо не е наред... дано бебчо е добре и се панирам излишно. 🫤

# 106
Успех KPP.
The_Black_Hole и аз вече едвам издържам.Малката пак е супер ниско и снощи през две минути бях до тоалетна.Спрях магнезия,имах две ,три менструални болки нощес и толкоз.Днеска май като за последно повече ще почивам,ще си стоя в къщи и утре сутринта ни приемат и нас.
Вижда му се края вече,но си е доста тежко.
И един въпрос от мен.На някоя случвало ли се е да усеща доста обилно течение? Все едно тръгва да тече нещо вътре в мен .Снощи доста се притесних да не би да са водите,но нещата се успокоиха и днес всичко е наред за сега.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 10:23 от M.Steff

# 107
Успех KPP.
The_Black_Hole и аз вече едвам издържам.Малката пак е супер ниско и снощи през две минути бях до тоалетна.Спрях магнезия,имах две ,три менструални болки нощес и толкоз.Днеска май като за последно повече ще почивам,ще си стоя в къщи и утре сутринта ни приемат и нас.
И един въпрос от мен.На някоя случвало ли се е да усеща доста обилно течение? Все едно тръгва да тече нещо вътре в мен .Снощи доста се притесних да не би да са водите,но нещата се успокоиха и днес всичко е наред за сега.

Аз имам такова, само ми мокри бельото и също се бях шашнала че са води. Няма цвят, мирис и т.н, казаха ми че било нормално в края на бременността.

# 108
Успех KPP.

Аз имам такова, само ми мокри бельото и също се бях шашнала че са води. Няма цвят, мирис и т.н, казаха ми че било нормално в края на бременността.
Ох добре,успокоих се,че бях готова да тръгвам към болницата.На мен даже и бельото не ми мокри,усещам го само като седна или легна.

# 109
7 дни пръсках Цикатридина спрей. След това вече мажа Дерматикс за белега.
Бебчето започнахме да го киснем във ваничката чак когато зарасна пъпчето, горе долу на 20 дни.
КРР успех, чакаме да се похвалиш! 😊
Кураж на всички, които сте на финала! Много мина, малко остана!
Колкото и тривиално да ми е звучала фразата, че като видиш бебето забравяш всичко е точно така! Вярвате или не като родите ще го изпитате.
Никога няма да забравя като ми подадоха бебето след раждането да ни снимат и анестезиолога понеже беше с телефона ми каза снимам целуни го!
Ами няма такова чувство - и такава целувка- такава топлина и кожа като кадифе- никога, ама никога не сте докосвали.
Та днес бебето ми стана на 10’дни. Неусетно минаха, ежедневно се променя пък той! Искам всеки ден да го снимам и да пазя снимка!
Секциото не ме боли, но все още мястото е безчувствено като го почиствам.
Приятеля ми не спира да ми повтаря колко уникални сме жените.

Искам да питам родилите със секцио третирате ли с нещо белега? Моя доктор каза само със спирт да почиствам 10 дни.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 11:13 от @Анонимна

# 110
КРР, стискамм палциии! Чакаме включване ❤
На мен ми казаха, че в деня на изписване ще ми махнат превръзката и повече няма да слагам, ще я мокря и после ще обработвам със спирт. Питах за цикатридина, казаха ми, че след махането на шевовете мога да пръскам

# 111
Да, пропуснах да кажа, че на мен ми свалиха шевовете още в болницата. След това си тръгнах с лепенка, която трябваше да махна на следващия ден, да се изкъпя без нея и да започна с пръскането с Цикатридина. Така всеки ден, къпя се, подсушавам и пръскам. 7 дни. На 7мия вече нямаше рана а само пресен белег, който започнах да мажа с Дерматикс.
На мен ми казаха, че в деня на изписване ще ми махнат превръзката и повече няма да слагам, ще я мокря и после ще обработвам със спирт. Питах за цикатридина, казаха ми, че след махането на шевовете мога да пръскам

# 112
Да, пропуснах да кажа, че на мен ми свалиха шевовете още в болницата. След това си тръгнах с лепенка, която трябваше да махна на следващия ден, да се изкъпя без нея и да започна с пръскането с Цикатридина. Така всеки ден, къпя се, подсушавам и пръскам. 7 дни. На 7мия вече нямаше рана а само пресен белег, който започнах да мажа с Дерматикс.
Аз също мисля утре да си взема цикатридина,има и един гел контратубекс дето много го рекламират,та се чудя дали да не го пробвам и него.

# 113
  • Варна
КРР, късмет и разказвай!

Ох, аз не мога да ходя, не мога да се наведа. Така ме боли срамната кост и вътрешната страна на бедрата горе. Обръщането ми е много трудно и болезнено. Абе, май две седмици ще си седя вкъщи, че не виждам къде ходя.
и аз бях така. И стоях в нас. То нямах никъде и желание да мръдна… толкова ме болеше и беше трудно всичко.

# 114
Момичета, роди се Велислав, 3800, 51 см.
Голямо бебе, измъчи ме доста, но вече всичко е наред.
Сложих епидурална, няма нищо страшно, нито от окситоцина. До напъването всичко беше песен, не усетих, че раждам. Само малко ми скочи пулса (на 150 от бусколизина). Обаче напъването... беше час и половина, вече с пуснала упойка. През цялото време повтарях и мислех, че няма да успея. Въпреки това, нямам никакви разкъсания, имам само шев от епизиотомията, нямаше как с това голямо бебе.
Той не се адаптира веднага, не изплака добре и сега е в кувиоз, но вече е добре - розовичък, плаче си и търси храна. Спокойна съм и не го мисля.
За екипът на Токуда просто без коментар  - никакъв компромис. Просто съм толкова доволна. Ако някой се чуди къде да ражда и смята да е в частна болница - тук е мястото.

Иначе аз хапнах, раздвижих се, супер съм, сега почивам и си чакам бебчо, въпреки, че като го видя и е много странно - все едно не е мой, но има време, ще се опознаем Heart

# 115
Честит да е Велислав Blue Heart

Радвам се, че всичко е минало добре при теб, КРР. И аз обмислям да съм с епидурална, ако се наложи индукция.

# 116
Сложи я след като ти пукнат водите. Преди това няма смисъл. Ефектът и е час и половина. Пукането на водите не боли. Обаче, малко след това започват едни непоносими контракции, през 1-2 минути. Ако са за половин - един час, добре, но може да траят 4-5 часа. Абсурд това да се изтърпи. За напъването упойка няма и е доста гадно, няма да лъжа. Но щом аз се справих, всеки може Heart

# 117
Честит да е Велислав ,да расте здрав и много да ви радва ❤️

# 118
Честито, KPP! Да е много здрав малкият юнак и да расте много щастлив. На теб бързо възстановяване! ❤️

# 119
Честито, КРР! Дълго е било напъването, справила си се чудесно! Да расте здрав и безгрижен малкият юнак! 🍀
Благодарим за споделения опит! Радвам се, че се реших и аз в Токуда да раждам
А колко време мина от пускането на окситоцина до раждането?
Момичета, роди се Велислав, 3800, 51 см.
Голямо бебе, измъчи ме доста, но вече всичко е наред.
Сложих епидурална, няма нищо страшно, нито от окситоцина. До напъването всичко беше песен, не усетих, че раждам. Само малко ми скочи пулса (на 150 от бусколизина). Обаче напъването... беше час и половина, вече с пуснала упойка. През цялото време повтарях и мислех, че няма да успея. Въпреки това, нямам никакви разкъсания, имам само шев от епизиотомията, нямаше как с това голямо бебе.
Той не се адаптира веднага, не изплака добре и сега е в кувиоз, но вече е добре - розовичък, плаче си и търси храна. Спокойна съм и не го мисля.
За екипът на Токуда просто без коментар  - никакъв компромис. Просто съм толкова доволна. Ако някой се чуди къде да ражда и смята да е в частна болница - тук е мястото.

Иначе аз хапнах, раздвижих се, супер съм, сега почивам и си чакам бебчо, въпреки, че като го видя и е много странно - все едно не е мой, но има време, ще се опознаем Heart

Общи условия

Активация на акаунт