Отговори
Здравейте, синът ми на 2.5 години редува седмица здрав и седмица със зелени сополи и бактериален конюнктивит с гъст зелен секрет от очите. В началото личната му лекарка му преписа тобрин в очите по няколко капки, а за носа виброцил или сребърни капки, приемаше и Инфлуцид. Няма ефект, вече каза да не му слагам тобрин. Има ли други капки, които действат според вас. Ще съм благодарна на съвети.

# 1
  • Велико Търново
Предполагам някакви изследвания не са ви пускали, разбира се. Аз лично бих пуснала секрети нос и гърло, заедно с антибиограма.  Това първо. Иначе има безкрайно много капки. Трио вижън, макситрол,флоксал и т.н. У дома на почит е флоксал, като обаче го ползвам и под формата на мас за очи,защото и такава опция има. Слагам и в носа, разбира се. И какъвто и да е конюнктивитът със сигурност е признак и на отслабен имунитет.

# 2
Зелени сополи =  Мораксела. За съжаление ,има доста резистентност вече. Може да се вземе секрет и да се направи антибиограма и тогава да се избере нещо друго.

# 3
Първо се пуска микробиология и чак тогава се лекува по антибиограма.Аз не бих слагала/давала антибиотик без издледвания.
Отивате и пускате очен, гърлен и носен секрет.Когато излязат резултатите отивате при кадърен лекар, за да назначи лечение.

Общи условия

Активация на акаунт