Пътуване до Оман

• 1 164
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!

Разглеждам екскурзии до Оман и намерих тур агенция Alegria Travel, която предлага такова пътуване. Те изглеждат интересни, но това е първият път, когато попадам на тях, и не съм напълно сигурен дали са легитимни. Преди да направя резервация, бих искал да попитам дали някой от вас има опит с тях или е чувал за тях.

Бих се радвал да чуя всякакви мнения и препоръки, дали сте пътували с тях, какви са условията, или ако знаете нещо относно тяхната репутация. Благодаря предварително!

Поздрави!

# 1
има такъв туроператор от 2022г., ако това ви успокоява

# 2
Не мога да коментирам оператора, но преди 3 дни се върнахме от Оман (самоорганизирано обаче, та не мога да препоръчам оператор) и е страхотна държава. Хората са мили, гостоприемни, цените разумни, на доста неща дори по-ниски от българските. Без навалици, с много природни и културни забележителности. Определено препоръчвам посещение на Оман. Но гледайте да имате в програмата повечко неща - Wadi Bani Khalid, Nizwa, Wadi Shab, Misfat al Abriyeen. Да не остане един Мускат само.

# 3
  • Варна
Не мога да коментирам оператора, но преди 3 дни се върнахме от Оман (самоорганизирано обаче, та не мога да препоръчам оператор) и е страхотна държава. Хората са мили, гостоприемни, цените разумни, на доста неща дори по-ниски от българските. Без навалици, с много природни и културни забележителности. Определено препоръчвам посещение на Оман. Но гледайте да имате в програмата повечко неща - Wadi Bani Khalid, Nizwa, Wadi Shab, Misfat al Abriyeen. Да не остане един Мускат само.

Бихте ли споделили , как се предвиждахте до забележителностите , които сте споменали -  закупихте екскурзии на място или с рент а кар ?
 Май Уиз еър вече не летят Абу Даби - Салала .  Вие,  с коя компания летяхте ?

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 20:14 от ninoto

# 4
Екскурзиите на място са доста скъпи, а ние бяхме и с малко дете (на 3 години), пък и като цяло не обичаме организираните екскурзии. Взехме кола под наем - 360 евро за 8 дни с всички застраховки. Шофирането е много лесно и приятно, изключение е може би Мускат в час пик. Аз толкова толерантни шофьори рядко съм виждал, както тези в Оман. Никой не свирка, когато искаш да излезеш от улица без предимство и има задръстване на главната, веднага те пускат да излезеш. Кога ще ги стигнем оманците Simple Smile
Ние живеем в Германия, та летяхме на отиване с Пегасус през Истанбул, а на връщане с Edelweiss през Цюрих.

# 5
  • Варна
Екскурзиите на място са доста скъпи, а ние бяхме и с малко дете (на 3 години), пък и като цяло не обичаме организираните екскурзии. Взехме кола под наем - 360 евро за 8 дни с всички застраховки. Шофирането е много лесно и приятно, изключение е може би Мускат в час пик. Аз толкова толерантни шофьори рядко съм виждал, както тези в Оман. Никой не свирка, когато искаш да излезеш от улица без предимство и има задръстване на главната, веднага те пускат да излезеш. Кога ще ги стигнем оманците Simple Smile
Ние живеем в Германия, та летяхме на отиване с Пегасус през Истанбул, а на връщане с Edelweiss през Цюрих.
Много благодаря , ако може само да кажете компанията , от която взехте колата.
Аз видях, че от АбуДаби има полети до Мускат с Етихад на добри цени.

# 6
Много благодаря , ако може само да кажете компанията , от която взехте колата.
Аз видях, че от АбуДаби има полети до Мускат с Етихад на добри цени.

Колата беше от Budget, но я взехме през посредник - billiger-mietwagen.de

Днес седнах да напиша за преживяванията ни там, ако Ви е интересно - http://101posoki.com/2025/04/12/%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%bd-2025/

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 16:45 от ConstructiveDestruction

# 7
  • Варна
Много благодаря за пътеписа, страхотен е . Много е полезен. Знам ви от Магеланците. Чел съм ви пътеписа за Малдивите. Със съпругата ми с удоволствие гледахме фотосесиите на Маги от Санторини със сините рокли от   времето преди Алекс. Супер сте !

# 8
Аз се оглеждам за оферти в Салала.Някой ,който е бил вече може ли да даде отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт