За Юнско бебе стягаме се всички,обсъждаме и пазаруваме дрешки, легълца, колички

• 20 798
  • 282
  •   1
Отговори
# 165
За кремчетата, защо пък ще пращаш мъжа си чак до Немско за един Бюбхен или Нивеа Бейби, при положение, че тук ги има във всеки магазин?
mom_an, приятелка ми беше подхвърлила, че козметиката, която се произвежда за ЕС не е същата, която се произвежда 'за нас' /и не само козметиката - прах за пране Ариел купен от Франция няма нищо, ама нищо общо с нашенския/ Така напр. Нивеа имат завод и в Германия, и в Турция, уж за Германия се правел само в Германия..  newsm78 Така че пробвах - мъжо донесе шампоан, балсам, душ-гел - все продукти, които си използвам редовно. И мога да ви кажа, че нямат нищо общо.
Буъх... Надявах се, че тази практика вече да е поотминала. Такава констатация бях направила случайно с Пантен - в Щатите косата ми ставаше супер, почти като в рекламите, а в Бг -  Sick. Това беше преди 6 години, оттогава Пантен не съм ползвала. Надявах се, че откак сме в ЕС, вече няма да има такова делене, но ние явно ще си останем в задния двор на Европа още дъъълго, дълго време... Sad
Както и да, сигурна съм, че и у нас може да се намери свястна козметика за бебе, поне се надявам, защото аз нямам финансовата възможност да ходя до чужбина за едно или друго... Sad

# 166
  • FRANCE
Здравейте бременелки,
Как сте? Съжелявам че не се включвах толкова време. Сега водя битка с тукашните социални. За сега те водят битката. Да ви се оплача. Проблема е че за да ползвам майчинство, безплатни изследвания и болници т.н. искат да имам собствена социална осигуровка поне от 10 месеца а моята е от 8 (преди бях с тази на скъпия, че не работех още). Супер. Но пък не мога да използвам привелегиите на безработните или тези без осигуровка, защото имам такава.  И никой незнае в коя графа да ме включи #2gunfire царе са на бюрокрацията. А да взимаме заеми за да раждам при условие че имам права.... #Cussing out Вярно е че системата е перфектна, да ама ако влизаш в графите, ако се извън графите... Добре че бебчо е ок.

Уси, как беше с родата? Парлева радвам си че си добре.

целувки на всички тумбачета  bouquet

# 167
Сладурчета, да напомня за неделната уговорка на софиянки !! 11ч.!! Внимавайте да си сверите часовниците с един час напред! Tъй като засега никой не е потвърдил, че ще ходи, аз ще стана навреме да проверя във форума. Оставям си тел. за който иска да се включи: 0887 668419

Лека нощ и приятни сънища  Heart Eyes

# 168
  • welcome to the Jungle
Кетка, аз съм там  Flutter, на точното място, в точното време  bowuu

ЧЕСТИТО БЛАГОВЕЩЕНИЕ !!!
Благовещение (Благовец) е църковен празник, утвърден от православната църква през 7 век. Според Библията на този ден Архангел Гавраил донесъл на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството, сина Божий Исус Христос. В България празникът се свързва по-често с идването на пролетта и затова на този ден задължително трябва да се яде „нещо зелено“ (коприва, спанак, лапад и др.) Според народните вярвания на този „благ ден“ по-леко и бързо зарастват всички рани, затова най-често тогава се дупчат ушите на малките момиченца. През деня всяка отрова губи силата си. Стопаните премитат къщите и дворовете си и палят огньове, които прескачат, за да не пострадат от змийско ухапване през лятото. Поради същата причина жените не докосват игли, куки или конци. По Григорианския календар Благовещение се празнува на 25 март. Празникът се пада винаги през Велики пости и на него се разрешава риба. На празника празнуват всички с името Благовест, Благовеста, Благой, Благойна, Богдана, Богдан и др.
- Уикипедия

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВИСИЧКИ ИМЕННИЦИ!   bouquet

Последна редакция: нд, 25 мар 2007, 08:21 от Lioness

# 169
Момичета, аз сега се събудих, но моят син още спи  Crazy Всъщност той също се събуди по едно време, каза "маме, ставай" и пак заспа  Laughing Отсега ми е ясно, че ще закъснеем за срещата, ако въобще успеем. Вие до колко ще бъдете в парка?

# 170
Честито Благовещение, момичета! Всяка една от нас, получила някога благата вест, че чака дете, знае за каква радост става дума! Честито и на именничките в групата, ако имаме такива!
madame, пък аз си мислех, че само в България страдаме от прекомерна бюрократщина. Пожелавам ти успех в борбата и да спечелиш войната! Hug
И още една новина - нашата съфорумка Рени би трябвало вече да е госпожа, от два дни. Честито на младоженката от мен, очакваме включване!  bouquet
Приятна разходка на всички в парка! При нас още не се е показало слънцето, но дава индикации, че и това ще се случи до час - два.

# 171
  • welcome to the Jungle
Майчетата за месец юни
не са никак ранобудни
 Среща щеше да  си правим
да се видим, да се хвалим,
пък то какво излезе
като все едно в мираж да влезе...

всичко стана като дългоочакваната зима,
 когато сняг очаквахме да има
пък той, снежецът, ни подмина
Хайде среща ...догодина=
Ще се срещнем да се видим,
чак когато се накумим,
кой тогава отпуска ще взима
 кой ще оставя бебчо на градина,
кой от вкъщи ще избяга
всяка е редно да се стяга.

Срам-несрам, ма туй приятелство виртуално,
става малко нереално,
щом от дълъг списък с юнчета безчет,
няма кой наживо да даде отчет,
да се похвали с кръглото коремче
или да попита за бебешкото кремче.

Следващата среща май я знам
 по болничните стаи ще се търсим с свян
да се питаме - "А ти не си ли ми известна
В един форум, там... била ли си полезна"

Ако не, по детските градини и школа,
ще дебнем юнски мами от преди 6 лета
барем смигнем си за малко
та се сетим, че се знаем...що пък да е жалко

newsm47 rotfImbo rotfImao  costumed034

Последна редакция: нд, 25 мар 2007, 11:54 от Lioness

# 172
здравейте и от мен.досега само ви четях но накрая реших да се включа.на 26г съм и чакам второто си бебе,термина ми е за 22юни.пожелавам на всички лека и спокойна бременоост.

# 173
3дравейте,мами...
Добре до6ла gadje Hug
Как ви zавиждам,че в това хубаво време 6те се раzхождате...Аz съм на работа...6тото на другите не им се работи в неделя #2gunfire Добре че работя само о6те 3 седмици....Вече почна да ме е срам от тоя стомах Embarassed Всеки ме пита кога чакам бебето и като кажа,че има о6те 2 месеца пулят ей такива очи Shocked Ни6то не ми става zаради стомаха...панталоните zа бременни номер М са ми големи и висят отвсякъде,а S  ми стягат на стомаха...Купих си две рокли дето да много удобни,ама с дълга рокля приличам на корабно платно Joy Качила съм 9 кила и то само на стомах,колко ми тежи не е истина #Cussing out
Ама стига съм се оплаквала...Честито ви Благове6тение  bouquet

# 174
Лъвичке това стихче е в десетката  Joy И да ви се похваля никой не набих и всички ги беше страх от мене  hahaha това в кръга на шегата. Нямаше було много ясно, но им показах снимки на родата и всичките се кротнаха. Слава богу че съм в 7 месец не ме караха и да играя хора нито ме качваха на масата както беше се зарекал единия там от родата. Половината съм сигурна че никога няма да ги видя пак, но няма значение това.Да ви разкажа за един странен ритуал. Вечерта като се събрахме в апартамента около 20 човека намериха едно одеяла и вкараха свекъра и свекървата в него и почнаха да люлеят одеялото и да го блъскат в земята. Как не им потрошиха кокалаците незнам. И като им викат ДАВАТЕ ЛИ? И те мълчат и пак люлеят одеялото и ДУМ в земята и пак ДАВАТЕ ЛИ? Аз се изцъклих направо  Shocked Всички се кикотят и по едно време свекървата се обади охкаща "Количка давам!" Ама явно на хората малко им се стори и продължиха в този дух, 4е и кошарата обещаха, а свата накрая каза АПАРТАМЕНТ давам и те се успокоиха и ги пуснаха. Е естествено и аз се включих в смехът  hahaha И това беше най-интересното от цялата работа! А сега ще си почина малко, че преди малко се върнахме и аз бързам да ви разкажа! Целувки   bouquet

# 175
  • Варна
Честито Благовещение на именниците и на всички мами, дочакали благата вест!

Лъвичке, ти по случая ни разбиваш с актуална поезия!  Laughing Не можахте ли да се видите, момичета?

Добре дошла, гадже, не се срамувай да пишеш, ние тук не обсъждаме дисертации, та всеки може да се включи.

Уси, тоя ритуал го правят вечерта след сватбата. Твойте свекровци даже малко са имали време да си съберат мислите и да решат какво да дават. Милите!  Laughing Радвам се, че е минало добре, ама и ти си била добре подготвена със снимков материал, та си ги забаламосала. Като ти гледам съпругът какъв е усмихнат, родителите му не ще да са лоши хора.

# 176
gadje , добре дошла!  Hug

Уси , разби ме с този ритуал направо  Crazy, учила съм за всякакви български обичаи и ритуали (едната ми специалност е българска филология), но този или съм го пропуснала или съм го забравила. Голяма веселба!  Joy

Да не забравя да честитя на булката ни Рени, да са живи и здрави и да са много щастливи младоженците!   bouquet

И сега голямата изненада - Лъвичката избърза със стиховете  hahaha , защото по една голяма случайност имаше среща между три от нас bowuu -  Кетката, Гери бейби и аз. Бях с малкия в Южния парк все пак, там случайно познах Кетката по снимката й тук, тя пък чакаше Гери и така се запознахме трите Simple Smile. Изкарахме си много приятно и още ми е весело, макар че след това взех, че ударих колата в един бордюр като се мъчех да я изкарам от паркинга и бронята увисна от едната страна  Sick. Разбира се, нищо страшно, застрахователите ще платят, но няколко дни ще съм без кола или по-точно ще трябва да карам тази на мъжа ми, което не ме радва хич, но няма как  Whistling Надявам се с това да зтварям кръга на пътно-транспортните призшествия в нашата групичка  Praynig
За съжаление снимки от срещата нямаме, но следващия път  Sunglasses

# 177
  • Варна
Здравейте и от мен. Видях, че попълвате списъка с местата за раждане, та да се отбележа и аз -в Окръжна болница Варна, може би про д-р Скочев, още не съм решила.

# 178
Ей,блазе ви,че сте много и все ще се срещнете няколко от вас! bowuu Като гледам Кетката най-редовна. Simple Smile За aani - и аз ходя при д-р Стойков и се надявам следващия път да се видим с него в новата клиника (макар,че още не знам дали ще е отворена и къде се намира).Иначе пак в св.Марина.  Laughing
Честит иман ден на всички,които празнуват!   bouquet
И въпрос относно млеката - ако нямам кърма хич не ми е ясно кое трябва да избера за дохранването на бебка. Sick Давайте акъл!Пак много мнения събрах и не знам какво да избера.  #Crazy

# 179
Здравейте,
честит Благовец!  Hug
Цял ден спах  и ми дойде музата да пиша  Grinning
Аби, за какви млека се терзаеш, нали сме групата на запалените кърмачки тук? Laughing Много малко жени нямат кърма, споко, не го мисли отсега!
Др. седмица се надявам да пиша повече!

Общи условия

Активация на акаунт