Онлайн Таро или физически карти – кое е по-точно?

• 303
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте! Интересувам се от Таро и се чудя – според вас кое е по-добре: класическите физически карти или онлайн гадаенето? Всяко от тях си има предимства и недостатъци.

Например с физическото таро много хора усещат по-силна енергийна връзка с картите, когато ги държат в ръка, което прави процеса по-личен и интуитивен. Процесът на разбъркване и разлагане на картите може да бъде много медитативен и да създава атмосфера на вътрешно спокойствие.

Недостатъците са, че е неудобно при пътуване. Когато пътуваш, не можеш да вземеш с теб всички карти и да ги използваш навсякъде. За да разложиш картите, трябва да имаш достатъчно пространство и подходящо място.

При онлайн таро предимствата са, че можеш да направиш разпределение по всяко време и от всяко място, стига да имаш интернет връзка. Може да се избират различни колоди и да получиш интерпретация веднага много бързо и лесно. Много онлайн платформи предлагат различни видове разпределения и колоди, което спестява пари за покупка на карти. Също така се предоставят автоматични тълкувания на картите, което е полезно за начинаещи.

Недостатъците са, че няма усещането за енергийна връзка, която има при работата с физическите карти. Трябва да имаш устройство и интернет връзка, което не винаги е удобно или налично. При онлайн тарото често се разчита на алгоритми и случайност, което може да намали личното усещане за интуитивно разчитане на картите.
Любопитно ми е – вие кое предпочитате и защо?

# 1
  • София
Ако наистина съм запалена по Таро, бих си купила класически карти.
Но аз не съм особено, понякога си тегля 3 карти в едно приложение, ама нищо не ми познават.

# 2
Ако наистина съм запалена по Таро, бих си купила класически карти.
Но аз не съм особено, понякога си тегля 3 карти в едно приложение, ама нищо не ми познават.

Да, права си, аз също съм пробвала различни приложения, но често не са толкова точни. В миналото си гледах на обикновени игрални карти – не мога да кажа, че винаги съм познавала, но повечето неща излизаха. Сега има страхотни Таро карти, но са доста скъпи, затова реших да тегля от онлайн сайтове. В момента използвам този: https://galaxy-tarot.com/taro/
Интерпретирам картите по мой начин – няма я тръпката да ги държиш в ръце, но поне спестявам пари. Simple Smile

# 3
Преди всичко е важно кой чете картите. Аз имам резерви към онлайн тарото, но всъщност енергията ще покаже, каквото има да бъде показано. Но автоматичното тълкуване, предлагано от сайтовете, не става. Трябва си опитин рийдър да разчете посланието.

# 4
Само и единствено физически таро карти.

# 5
Физическите карти не могат да заместят онлайн генерирана подредба.

# 6
Здравейте, мисля че и двете работят. Онлайн помага за бърз отговор. Физически с карти е с по-малко добра енергийна връзка. Друго е да извадиш с твоите ръце картите.

# 7
  • София
Физически със сигурност, но вече зависи много кой и как ги тълкува...

Общи условия

Активация на акаунт