Отговори
# 150
Честити три месеца на бебе Инес на мама esy, бебе Стефи на мама dinka, бебе Лора на мама aleksandrina, бебе Никола на мама aspasia, бебе Иван на мама Mama_Vlad, бебе Даниел на мама Klemy, бебе Бойко на мама mam21!
Djumbeto, съжалявам!
Абе момичета, как успявате такива режими да им наложите на бебоците. Моята дрисличка, както я нарича батко й, иска да се храни през 2 часа. Първо си мислех, че защото кърмата бързо се усвоява, но когато дохранвам с АМ е същото. А понякога самото дохранване стига до 90мл.
Днес, да не чуе зло, като че ли съм по-добре с кърмата. От три дни взимам Рининиуса и може и от това да е. Дано Praynig!!!  Едно въпросче към мамите, които са го ползвали също. Колко време да го пия? Или трябва да си го пия до края, докато ще кърмя?
И още едно питане - за памперсите. Ние сме на Памперс тройка - почти всяко наакване обаче ни излиза отзад по гърба. Мислех си, че защото обикновено се нааква, когато памперсът й вече е доста напикан и е за смяна, но вчера не беше така със сигурност и акото пак излезе. При вас случва ли се?  Не помня със сина ми да е имало такова нещо. Но него го захраних по-рано и по-рано почна да ака твърдо. Даже си спомням, че като почнеше да се напъва имах време да го събуя и да го издържа и така икономисвахме памперси Grinning  А помня, че това го правех преди да навърши още 6 месеца, защото после вече се пробвахме и на гърнето да сядаме.
Най-после успях да намеря във форумите тук и темичка за набор 2003 - така страдах, че не мога и за голямото си дете да споделям разни неща, както правим тук.  Направо е незаменимо общуването ми с вас!  Междудругото - някой да има инфо за bla-bla? Дано всичко е ОК при тях.
Е, приятен ден на всички ви, въпреки гадното време!

# 151
Здравейте и от нас Peace
Оживяхме урааааааааа.. Сложиха ни и седемте ваксини..
Първата ни6о не усети,ама ве4е при втората не можахме да я иЗлъжем...Такъв рев настана.. :cry:4е и аz с нея..Но важното,4е мина и сега  спинка тиииииф унд фесттт.
Да се похваля zа килцата..Добро постижение с кърменето..Тежим ве4е 6640..Докито каЗа,4е е много добре и колкото по -дълго кърмя толкова по- добре.А аЗ се притеснявах,4е като така връ6а мляко слабее... За дължина сме 59 см..Нормално според стаистиката и,въпреки 4е о4аквах да е над 60 см..Ама нито аЗ,нито татито сме високи,та 6е е джудженце като нас.

# 152
Честито и от мен на всички бебчовци, които днес стават на три месеца!  bouquet И цветя за мамите Simple Smile
Момичета, току що се връщаме от болницата. Сложиха ни първата Пентаксим. Детенце засега е спокойно. Тежим почти 7 кг и сме дълги 63 см.  Grinning Растем и напредваме Laughingмного добре.
Попитах дали е по - разумно да се отложи следващия месец Пентаксима, но лекарката ми обясни, че схемата е три месеца подред и не е желателно да отлагаме. Такова отлагане се правело ако бебчо недай Боже се разболее. Това го казвам, за мамата, която питаше по - горе по този въпрос.
Прегръщам Ви всичките Hug И от сърце благодаря за поздравленията!

# 153
Здравейте мамчета,напук на лошото време навън,вкъщи грее едно малко слънчице.

baloniЧестит празник на: 5-тата месечинка на бебе Калина на мама kamyst ,4-тата месечинка на бебе Екатерина на мама Elichka`и 3-тата месечинка на бебе Никола на мама aspasia, бебе Иван на мама Mama_Vlad,бебе Лора на мама aleksandrina_24 , бебе Даниел на мама Klemy, бебе Бойко на мама mam21,бебе Стефи на мама dinka, бебе Инес на мама . Да сте живи и здрави и много усмихнати.  ura

djumbeto много гадно,дано да я намерите и всичко да мине ок.
elitza_elitza и на нас ни биха инфаринкс и нямаме топченце,някой преди беше писал за компресчета-що не пробваш newsm78 може да се разсее.
HEBMEHTE честит ти рожденик и на теб-много да те обича и слуша.

Ние нещо закъсваме с гимнастиката за главичката-нещо на девойката не и харесва ръцете да са й затиснати под телцето и веднага ни се кара.Въпреки че я лъжа с едно коте,което много харесва,като чуя как плачка веднага я обръщам по гръбче.А държа ли я на ръце няма проблем,сама си вдига главичката и гледа доволно.Вкъщи ме тормозят с ранното захранване и незнам докога ще удържа фронта.

Хайде чао за сега,че момата се разплака.

# 154
  • сто акровата гора
Здравейте  Hug
Честито на всички навършващи три месеца! Да са живи и здрави и много да папкат и слушкат!  
 Позагубихме се ние, но нещо не ми остава време напоследък, повече разходки правим, а и едно много яко фентъзи съм зачела предимно вечер и нощем и рано сутрин  hahaha
 А и малко премреждия имах, като ме заболя един мъдрец .... ужас! Взе че се счупи и над венеца нищо не остана да се вижда, ходихме бързо да го вадим, с беба и тати пред кабинета, събраха се де  що има сестри и доктори да я зяпат пък тя нали хич не обича да й разправят че е красива, като взе да им гука и обяснява  нек`ви работи....не можем си тръгна.  Joy
Ама много бързо ми го дръпнаха, аз се бях уплашила и слава богу никакви усложнения нямаше, изцедих и изхвърлих 2 пъти кърма за всеки случей, дадох от замразената, доктора каза така да се махне упойката, нищо че е местна.
 Не съм ви изчела още но сега ще наваксам, погледнах нещо за слабеене в един постинг и наострих уши и аз имам нужда от сваляне, казвайте идеи, да не пречат на кърмата. Thinking
Ние този път ще сме на консултация чак на 31.03, доста голям интервал се получи, но какво да се прави. Вече нямам търпение да разбера колко е пораснала Соня. Ще й слагат и втората ваксина  Пентаксим. Иначе последно беше 58 см 5,550 кг, на 2 месеца и 4 дни това.
Ох това лошо време много зле ми влияе, искаме на разходка и дветеееееееееее.  Вие как сте, моята кукла подивява като не излезем следобяд.  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 21 мар 2007, 12:32 от soseress

# 155
soseress мацка, вземи се свържи най-накрая по този скайп де  Laughing Имате страхотен летен космонавт Simple Smile откъде го купихте   Flutter

# 156
Дивна Кариса, за кръста какво да ти кажа - мен лично и мъжа ми не ни е боляло като сме я носили бебата много време, но не мога да дам 100 % гаранция. Може би наистина е най-добре да пробваш на нечий слинг (примерно моя) и да прецениш. Хубаво е като се слага слинга да обхваща по-голяма част от рамото, за да се разпределя тежестта на по-голяма площ. Браво за новата прическа и дрехи! И аз трябва да направя нещо по тези въпроси, но засега заради косопада не смея да я малтретирам, дано с ампули се оправи. Вие мацки, как сте с косопада и какви мерки вземате?
Magesta, мерси за филмчета. За възрастни са шантави наистина, дано поне на децата се харесват, ама май още им е рано на нашите.
djumbeto, съжалям, много гадно, дано се разреши бързо.
Vessito, 7 ваксини наведнъж ли слагат в германско? А кои са те?
Понтес, къде ходиш на йога? Мъжът ми ми изрови 1 практическо ръководство по Йога - интерсно ми е, но още не съм много наясно, та се образовам, дано се запаля. Помогни малко и ти, разкажи колко е хубаво Wink
Честито на 3-месечните с днешна дата и на половинката на НЕВМЕНТЕ !   bouquet

# 157
Браво за новата прическа и дрехи! И аз трябва да направя нещо по тези въпроси, но засега заради косопада не смея да я малтретирам, дано с ампули се оправи. Вие мацки, как сте с косопада и какви мерки вземате?
ооооооооо и аз съм с един косопад а преди да забременея ааа каква коса имах с блясък!препоръчаха ми една маска с чесън с 27 билки била много хубава вече два пъти я ползвам и маи ще има ефект!
Whistling

# 158
  • София-Велинград
Здравейте,декемврийски мами Аз съм нова във форума и бих искала да ви се представя.Казвам се Славка и родих второто си дете на 20.12.2006г.  в Света  София.Казва се Мария и се роди с тегло 3.850 и 50.см..Сега вече е 6.200 ин 60 см. Парвото ми дете е на 10г. и се казва Любослав.Надявам се да бъда добре дошла в нашето декемврийско семейство.
Поздрави на всички от мен а на малките бебчовци целувки от  Мария

# 159
  bouquetЗдравейте мами - липсвахте ми. Не съм чела поне 3 теми - но сега сядам да наваксам.
Честити мини рожденни дни  на всички бебоци - да си живи и здрави - това е най-важното!
При нас как стоят нещата - ами баткото си откара два месеца вкъщи - първо един грип, после втори, после пък му откриха стафилококи в носа - лечения, грижи, внимание и т.н. Слава Богу от понеделник е на градина - дано е здрав.
С Калина - жестоки колики - дори в момента съм я сложила в количката и я клатя с едния крак, спра ли - плаче. А навън спи по 3-4 часа без да трепне,може сигурно и повече , но аз я прибирам за да я кърмя.
Навън сме почти през целия ден - лошото е че сме без асансиьор и качвам количката по два, три пъти в деня - бих я кърмила навън, но тя ака на всяко ядене и няма как- сменяме се по 7 пъти на ден.
За коликите - в началото си мислих, че са от соковете, да ама ги спрях за три седмици за да видя наистина ли е така - ами според мен не е от тях - свива се, вика, пищи - страшна работа - това е почти на всяко ядене, като най-много е вечер от 18 до към 21-22 часа. Слава Богу през ноща спи - е от време на време мрънка, но без да си отваря очите - пробвах да сме само на чайчета и водичка - някоя нощ изкарва, друга - не - и си се кърмим.
Кърма имам - даже в повече - чак се чудя дали да не почна да замразявам. На мен си ми помага най-много чая от семена на копър - прави ми гърдите бомби - но не и да ме болят. Не се цедя изобщо.
От др. страна си мисля, че не реве толкова силно само от колики - разбрах че само след 1 час будуване - на нея й се спи и изведнъж както си играе и се смее, почва да реве и не я ли гушна веднага да я приспивам няма укротяване - при нас гърдата не помага - напротив - утежнява положението - щото аз си мисля че не се е наяла достатъчно с нейните 2-3 мин. ядене - предлагам й - не и не.  - какво е това чудо - не знам - как в едни моменти яде, а в др. когато си мисля че вече е супер гладна и затова реве - тя да не иска - и заспива от изтощение - спи 30 мин - и после в просъница си яде без проблем. Дано сте ме разбрали.
Досега ни е правена  само  противохепатитна ваксина - Пентаксима още не ни е бит - а сме на консултация чак на 05,04 - и педиатърката каза че не било късно.
За запушеното носле на Калина - все така си е - пръскам стеримар. Правех и е дни капки от лайка с вит.С - но проблема си го има - поне на нея секрета беше чист. Може би ако не й се запушваше носа, щеше да си спи до сутринта без проблем.
Ще пиша пак - сега времето ще е лошо - ще мога - а вечер у нас е голяма лудница и не става.
Приятен ден на всички! Hug

# 160
Исках да отогворя на толкова много постинги....ама като се разплака мойта хубавица и всичко забравих. Та само ще се запиша.  Grinning

# 161

Честит празник на: 5-тата месечинка на бебе Калина на мама kamyst ,4-тата месечинка на бебе Екатерина на мама Elichka`и 3-тата месечинка на бебе Никола на мама aspasia, бебе Иван на мама Mama_Vlad,бебе Лора на мама aleksandrina_24 , бебе Даниел на мама Klemy, бебе Бойко на мама mam21,бебе Стефи на мама dinka, бебе Инес на мама Esy. Да сте живи и здрави и много усмихнати.   newsm51 newsm51 newsm51

Ние се връщаме от ВМА и д-р Драганов наистина страхотен доктор всичко с Алекс е наред newsm44. и като цяло сме много доволни смая ме с това че бебетата не запаметявали нищо smile3518 и ако след една седмица отсъстваме по някакъв повод щяло да забрави дори и мен Weary но на мен не ми се иска да го повярвам .Каза ни че всяка вечер бебетата натискали копчето "delete"  smile3506 и на  сутринта всичко отново.

Аз косопад нямам но пък пърхут от скоро да направо ужас.Мамчета нямате ли желание за среща на градинката на Ндк примерно защото е по еднакво далеч за всички.А за тези които нямаме лични автомобили и трява да ангажирам съпруга си ще е доста по удобно.Само предлагам за по нататък newsm03.

ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ И ЦЕЛУВКИ НА БЕЕБЕНЦАТА

Добре дошла на мама Славка smile3525

# 162
Мерси много на всички мами които са ни честитили.Честито на всички сладки бебенца които също днес стават на 3 месеца.Нямам много време да ви пиша момичета за което страшно много съжелявам.Тъкмо се каня да ви пиша и Ванко иска пак да е на ръчички.Преди 10 дни ходихме при педито защото много ме тревожеше това изпотяване на главичката и челото.Оказа се,че може да развива рахит и за това качихме Вигантола на 4 капки.След 5 дни сме на консултация и ще видим какво става.Ще бием Пентаксим.Имаме проблем и с дясното оченце.Още от раждането секретира.Водих го на очен лекар,но няма запушен слъзен канал.След седмица пак ще ходим.Какви ли не капки му слагах...все същото.Оправя се за 2 дни и айде пак.Преди месец имахме проблем с акането.Педката му изписа Лактулоза.Всяка сутрин му давах по 5 мл и започна да си ака нормално като се има напредвид че сме на Фризолак и капки Саб.Смених Фризолака с Аптамил и съм много доволна.Капки му давам само вечер.Ака си вече всеки ден по 1-2 пъти като пълни обилно папито ShockedАми това е за нас.Много целувки на всички бебоци.Ще се опитвам по честичко да пиша..... Hug

# 163
  • София-Велинград
Благодаря  на мама Кети.Моята Мария още спинка ,а не знае че днес я чака пюренце от тиквичка.Аз подкрепям идеята на мама Аспасия за среша в Борисовата градина на мамите от София,жалко само че не може да се съберем всички декемврийски мами от цялата страна. Party

# 164
  • Düsseldorf
Мамиииии, много се запалих да правя снимки с рамки и др. красоти, ама тия фотошопска теми са за по-напреднали, а за такива като мене къде ли ще си намеря просто обяснено как да боравя с Фотошопа? На мен ми трябва само да наслагвам рамките, амааааааа....  Confused

Общи условия

Активация на акаунт