Д-р Иван Сигридов - Тема 9

• 4 720
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, как си записвате час при Сигридов и с готови изследвания ли ходите или той ви ги назначава?

# 31
Не ходете при д-р Сигридов!
Това е посланието ми. Разбира се, ако има жени, убедени, че той би могъл да помогне за конкретен проблем, ами- всеки сам си преценя, нали.

Аз ще съжалявам до края на живота си, че отидох след горещи препоръки на приятелка. При трета фетална видя нещо заради което ме изпрати веднага за генетично изследване за муковисцидоза и каза, че е само хипотеза, но да чета в интернет и ако се окаже положително, да мисля за медицински аборт. Първо, четох в интернет, да, и ми стана толкова зле, че с месеци не можех да се успокоя. Особено след като той изчезна в отпуск, а уговорката беше като излязат резултатите да коментираме. Бях сама и страшно уплашена още от самото начало. Каза и друга хипотеза, която също в последствие се отхвърли. Имам и още неща да добавя, но мисля, че тези стигат. Без значение, че се отхвърлиха двете хипотези, съм убедена, че огромния стрес, който преживях, повлия на развитието на бебето, на цялостното ми състояние и на това да има съвсем други последствия и за мен и за бебето. Може би изобщо нямаше да се случи това, ако бях отишла просто на фетална морфология при който и да е друг специалист в София. Има избор и докато той не промени начина, по който комуникира, ако е възможно изобщо да има промяна, е всъщност опасно за психичното здраве да се следи там човек при нормално протичаща бременност.

# 32
Здравейте, включвам се по темата със доктор с въпрос ! Има ли някоя от вас на която е назначавано изследване за надбъбречна хиперплазия в Селдженетикс ? И ако може някой да ми обясни какво значение има това към една бъдеща бременност ? Благодаря ви ❤

# 33
Здравейте!

Аз също имам негативно мнение за този човек.

Отидох при него заради славата му на светило в пренаталната медицина.
Следих се почти до края на бременността си, докато в 28г.с. не осъзнах какво се случва… и защо съм толкова напрегната при все, че бременността ми е чудесна!
Беше ме докарал до нервна криза. При всяко ходене там с някакъв негативизъм и предупреждение, че нещо няма да бъде окей и че в момента не му харесва нещо - я по плацентата има вируси, после в мозъка има кисти, после бебето не е съразмерно. И тн. И тн.
- Не се храниш добре, тея храни се свързват с аутизъм, яденето на цитруси и то”. Сигурен беше на 100%, че съм с гестационен диабет. Не се доказа с натоварване с глюкоза, настояваше да си сложа глюкомер, които 24 часа да ми следи захарта. Тогава вече ми се включи червената лампа и осъзнах какъв стрес ми докарва.
Побърка ме от излишни изследвания, за които платих ужасно много пари, а после той неглижираше. Разбрах, че той не знае какво и на кого изписва в коментар в платената му платформа. Изписва прием на валтрекс и изопринозин в конски дози, като всички останали лакари отхвърлят такова лечение, в аптеката ме гледаха иплашено, като ги купувах и ме предупреждаваха да не ги приемам.
Отидох на н-на брой допълнителни мнения - всички ме гледаха с потрес като показвах изследванията и назначените от него добавки, медикаменти и тн.
В крайна сметка осъзнах, че той е сектант, и че управлява клиентите си чрез манипулация, държи те зависим заради начина, по който те “предупреждава”, че ще оправи нещата, които в тая гестационна седмица при всички бременни не са ок. И се продължават изследванията, прием на други добавки, за да “оправи” работата.
И друго… направи ми впечатление, че скъпите добавки, които изписва са от едно и също място, евтинките са от други, различни дрогерии. Този онлайн магазин е на жена му! Е?! Чудна идея за допълнителен кеш!
В крайна сметка реших да не стъпя при него повече и изкарах последния триместър спокойно и без негативизъм, напрежение, слушане на велики приказки и аргументи в негова подкрепа. Това е неговият начин да управлява стадото от последователи - чрез самоувереност, страх и невербално “обещание”, че ще оправи нещата.
Съжалявам, че ходих при този човек и подложих себе си и бебето си на този стрес и на преживяния страх, които ми докара от преглед до преглед. Тръпнех дали детето ми е окей непрекъснато! Какви ли не мисли ми минаваха през главата, заради глупостите, които бръщолеви.
Направих си труда да проверя дали преподава някъде, къде споделя знания на научно ниво, има ли научни статии - ами не, явно е отлъчен от лекарското съсловие. Ако беше толкова велик, вече щеше да е професор, нобелов лауреат, човек, издал книги, монографии, учебници!
Ама не…

# 34
Здравейте момичета!
Аз нямам опит с д-р Сигридов, но много благодаря за мненията, които сте оставяли от опита ви с него! Бременна съм в 35г.с. и бебенцето ми върви мъничко. Не е под 10 персентил, но си е мъничко и сега при тази ми бременност няма какво повече да направя освен да чакам да се роди ☺
Но тъй като искам да имам още дечица обмислях вариант, в който преди следващо забременяване да си пусна някакъв пакет за тромбофилия и вече при забременяване да запиша час за д-р Сигридов, за да ме посъветва какво бих могла да направя ако плода изостава на кг. Моя приятелка също доста ми го хвали, но аз в началото на бременността нямах проблем и не виждах смисъл да ходя при него, а забавения растеж се видя чак 28г.с. - преди това нещата бяха нормални. На мен ми се вижда доста особен (от клипчета, които съм гледала онлайн и по това, което приятелката ми е разказвала) и ми беше малко странно и все още ми е, че трябва да си платиш за коментар на изследвания 🤨
След като прочетох вашите мнения тотално се отказвам при следваща бременност да ида при него! Ако ми напълни главата с такива глупости, с каквито ги е пълнил и на някои от вас, не мога да си представя как ще спя дори!

# 35
  • Sofia
Ами нормално е да иска да се плаща за коментари - той е търговец и трябва да си изплати инвестицията в клиниката.

Моето бебенце също изоставаше доста. Вече не си спомням какъв точно персентил ми каза АГ. Роди се 16 дена преди термин 2300гр.
Нищо не помогна, за да навакса - бях на терапия заради тромбофилията, тъпчех се с протеини... ходех и всеки месец при Сигридов. Ами не е корифей.

# 36
Здравейте, някоя от вас била ли е на вливане с Глутатион? Има ли някакви предварителни подготовки? Какво точно вливат? Навсякъде вече предлагат тази услуга, та се чудя - в клиниката на Сигридов нещо по-специално ли е? С оглед на това, че целим забременяване..

Благодаря Simple Smile

# 37
Здравейте,

Изчетох предходната тема и почти не намерих положителен коментар за доктора. Като негов пациент, който е към края на бремеността си, реших да оставя и моето мнение.

След загуба на плода в 23 г.с миналата година поради малформации, които големи светила не видяха (визирам доктори в Оскар, Вита и Шейново) успях да запиша час при д-р Сигридов. Направи ми необходимите изследвания и не след дълго, може би 6-7 месеца, ни даде зелена светлина да пробваме отново за бебе. Тук вметвам, че други лекари ми казваха "изчакай 2-3 месеца и почвайте наново". Да де, но след биопсия на матката ми бяха открити над 3-4 вируса и не ми се мисли какъв щеше да е резултатът.

Няма да многословнича. Цялата последваща бременност ми я проследяваше той, както и АГ-то на което се бях спряла. Не е имало моменти, в които да има разминаване в терапиите или мнението.

Искам да кажа, че винаги си тръгвах изключително спокойна от прегледите при доктора. Никога не се е държал арогантно, никога не ме е съдил за това при кои лекари съм ходила преди това. Поощряваше ме постоянно да работя и с психолог, за да може и неговата работа по физиологията да върви гладко. В началото пуснахме по-обстойни изследвания, защото да - как се работи без данни?? Как някой ти предписва нещо насляпо? Никога не е държал да ги правя в Синево, просто използваше тяхната бланка. Даже ме насочваше повече към Токуда, защото за него това била най-изрядната лаборатория поради работата им с Посолството на САЩ. Добавки ми е изписвал само след разчетени резултати. На всеки преглед отивах със списък с въпроси. Изобщо не съм се притеснявала да го challenge-на, да попитам "защо ми изписва това при условие, че показателят ми е в референтна стойност". Винаги ми е обяснявал, при това спокойно (напр. при някои показатели гоним резултат във високата граница, защото ...). Повечето от добавките, които ми е изписвал, дори не са от Здравис. Не съм го чувала да говори против колеги. Дори отказа да ми препоръча АГ, насърчи ме да си проуча и да намеря този, който освен всичко, ще пасне на характера ми.

Истината е, че не мога да повярвам на всички тези примери как не е видял Даун и т.н. Надявам се да не са истина.

Според мен неговият подход и начин на работа не са за всички:
    Ако не живеете в София, според мен ще ви е мъка да посещавате този център, почти винаги се чака адски много, а и често назначават ежеседмични промивки и т.н
      Ако не желаете да отделяте големи суми за изследвания, не е това вашето място. Докторът работи с данни.
        Ако не искате да чакате при записан час, не е вашето място.
          Ако сте по-чувствителни, притеснителни, не приемате добре по-странно чувство за хумор и директно поднесени неща, може би не е вашето място
            Ако имате съмнения, породени от ревюта, други лекари, приятели, които са чули някоя история - недейте да ходите. Никой няма да се опита там да ви се хареса и да ви спечели доверието

Не съм в ролята си на адвокат на този доктор. Дори не го препоръчвам на всички мои бременни приятелки (въпреки че всички ми пращат списъци с въпроси, когато ходя при него, защото искат да чуят мнението му), но е факт, че въпреки загубата ми в толкова напреднала бременност, следващата ми такава беше изключително спокойна от самото начало и то благодарение на него.

Това е, надявам се да съм била поне малко полезна.

# 38
            Здравейте, някой правил ли е фемифлор биопсия при Сигридов и последващо лечение? Винаги ли ви излиза "нещо" за лекуване? Правила съм изследването преди години, като така и не разбрах къде се изпраща за анализ, но като видях новите цени на промивките - 180 лв с антибиотик и 120 лв с лактобацили се замислям дали изобщо там да си правя фемифлора. Преди години промивките бяха 50 лв с антибиотик и 40 лв лактобацили. Обяснявам си новите цени единствено като спекулация с човешките проблеми... Sad

# 39
            Здравейте, някой правил ли е фемифлор биопсия при Сигридов и последващо лечение? Винаги ли ви излиза "нещо" за лекуване? Правила съм изследването преди години, като така и не разбрах къде се изпраща за анализ, но като видях новите цени на промивките - 180 лв с антибиотик и 120 лв с лактобацили се замислям дали изобщо там да си правя фемифлора. Преди години промивките бяха 50 лв с антибиотик и 40 лв лактобацили. Обяснявам си новите цени единствено като спекулация с човешките проблеми... Sad

Чисто приятелски съвет - ако човек вече подхожда с толкова съмнения и усещането, че всичко е „спекулация“, най-вероятно няма да му е комфортно и няма да се довери на това лечение. А без доверие към метода и лекаря, трудно може да се извлече реална полза. Все пак има достатъчно други специалисти и клиники, от които да изберете този, при когото ще се чувствате спокойна. Според мен е по-добре да отидете там, където усещате, че подходът и ценностите ви съвпадат. Така и лечението има по-голям шанс да е успешно.

# 40
            Здрасти. Аз правих фемофлор февруари месец, бактерии и болест не излезе, само ниски лактобацили, поради което правя вливки в лактобацили всеки месец до забременяване. Та на мен лично не ми е изписвал антибиотик, но за добра среда мисля, че на всички препоръчва лакто.

# 41
            Здравейте,

Изчетох предходната тема и почти не намерих положителен коментар за доктора. Като негов пациент, който е към края на бремеността си, реших да оставя и моето мнение.

След загуба на плода в 23 г.с миналата година поради малформации, които големи светила не видяха (визирам доктори в Оскар, Вита и Шейново) успях да запиша час при д-р Сигридов. Направи ми необходимите изследвания и не след дълго, може би 6-7 месеца, ни даде зелена светлина да пробваме отново за бебе. Тук вметвам, че други лекари ми казваха "изчакай 2-3 месеца и почвайте наново". Да де, но след биопсия на матката ми бяха открити над 3-4 вируса и не ми се мисли какъв щеше да е резултатът.

Няма да многословнича. Цялата последваща бременност ми я проследяваше той, както и АГ-то на което се бях спряла. Не е имало моменти, в които да има разминаване в терапиите или мнението.

Искам да кажа, че винаги си тръгвах изключително спокойна от прегледите при доктора. Никога не се е държал арогантно, никога не ме е съдил за това при кои лекари съм ходила преди това. Поощряваше ме постоянно да работя и с психолог, за да може и неговата работа по физиологията да върви гладко. В началото пуснахме по-обстойни изследвания, защото да - как се работи без данни?? Как някой ти предписва нещо насляпо? Никога не е държал да ги правя в Синево, просто използваше тяхната бланка. Даже ме насочваше повече към Токуда, защото за него това била най-изрядната лаборатория поради работата им с Посолството на САЩ. Добавки ми е изписвал само след разчетени резултати. На всеки преглед отивах със списък с въпроси. Изобщо не съм се притеснявала да го challenge-на, да попитам "защо ми изписва това при условие, че показателят ми е в референтна стойност". Винаги ми е обяснявал, при това спокойно (напр. при някои показатели гоним резултат във високата граница, защото ...). Повечето от добавките, които ми е изписвал, дори не са от Здравис. Не съм го чувала да говори против колеги. Дори отказа да ми препоръча АГ, насърчи ме да си проуча и да намеря този, който освен всичко, ще пасне на характера ми.

Истината е, че не мога да повярвам на всички тези примери как не е видял Даун и т.н. Надявам се да не са истина.

Според мен неговият подход и начин на работа не са за всички:
              Ако не живеете в София, според мен ще ви е мъка да посещавате този център, почти винаги се чака адски много, а и често назначават ежеседмични промивки и т.н
                Ако не желаете да отделяте големи суми за изследвания, не е това вашето място. Докторът работи с данни.
                  Ако не искате да чакате при записан час, не е вашето място.
                    Ако сте по-чувствителни, притеснителни, не приемате добре по-странно чувство за хумор и директно поднесени неща, може би не е вашето място
                      Ако имате съмнения, породени от ревюта, други лекари, приятели, които са чули някоя история - недейте да ходите. Никой няма да се опита там да ви се хареса и да ви спечели доверието

Не съм в ролята си на адвокат на този доктор. Дори не го препоръчвам на всички мои бременни приятелки (въпреки че всички ми пращат списъци с въпроси, когато ходя при него, защото искат да чуят мнението му), но е факт, че въпреки загубата ми в толкова напреднала бременност, следващата ми такава беше изключително спокойна от самото начало и то благодарение на него.

Това е, надявам се да съм била поне малко полезна.
                      Като пациента на доктор Сигридов, бих казала, че много точна информация сте дали. Добре е всеки да прочете, това което сте написали
                      Добре е да се отбележи, че този лекар работи и с пациенти от чужбина. Изключително търсен и в много други държави, освен България. Определено не е за всеки, особенно за човек с по-слаба нервна система и липса на чувство за хумор. При него всеки преглед е дългоочакван и пълен със съдържание, съдържание за което продължавам да чета месеци наред. Докторът е с много знания, но и много дарба. Не се доверявайте, ако не го усетите още от първия преглед. Благодарение на него много жени имат живи и здрави деца и то след като е поправил работата на много лекари от Щерев, Надежда и др. За всеки лекар има положителни и отрицателни мнения, нормално е. Затова жените имаме много силна интуиция, за да усетим на кого да доверим своя живот и този на децата си. Много е важно всяка жена да подготви организма си за една бременност, доктор Сигридов е голям професионалист и в това отношение, не само във връзка с проследяване на бременност. От малка имах проблем с чревната микрофлора. Години наред всички лекари ми казваха, че имам гастрит и нервен стомах, накрая благодарение на доктор Сигридов се оказа, че имам пропускливи черва и бактерия, които предизвикваха жестоки болки от стрес, напрежение, храна - зелени салати, пържено, кафе, хляб, ядки и т.н. Пиша всичко това, защото знам, че много жени имат този проблем. За жалост освен доктор Сигридов, друг лекар, като например гастроенеролог, които би трябвало да открие всички тези проблеми, не мога да препоръчам. Сигридов обхваща цялото тяло и всички процеси в него - психосоматика, опорни двигателна активност, гастро, кардиолог и др. Препоръчвам го, но само на хора с малко его и голямо самосъзнание.

# 42
                      • Благоевград
                      Аз писах преди няколко месеца за моя случай.  Преди 6 години бях за първи път при него след късна загуба и ми върна съня.
                      Януари тази година отново отидох, за да се подготвим за инвитро.
                      Каза ми, че мм няма жив сперматозоид, а моите тръби са запушени и с хидросалпингс и ме изпрати в МД за махането им. 2 седмици по-рано правихме цветната снимка и спермограмата в Турция и там казаха, че всичко с тръбите ми е наред, пропускат и нямат хидросалпингс, а на моя мъж проблема е в подвижността. Покрай прегледа при него съм имала овулация. Той ме прегледа с коремен ехограф и не каза да вижда доминантен фоликул или жълто тяло.
                      Решихме да направим изследванията, които той назначи, междувременно при мен пак имаше проблеми с цикъла и след хапчета не идваше и мислех, че имам задържан фоликул, а се оказах бременна. С моите тръби за махане и мъртвите сперматозоиди на мъжа ми.
                      Не отричам знанията му, опита му, това, че е помогнал на толкова много жени да прегърнат живи и здрави деца, но с мен беше пълна пародия. Два часа чаках за преглед на ми говори за Пеевски, да плюе по Калчев, да ме стресира и да ми обяснява, че в Турция са ме излъгали и от 1 час преглед, сме говорили 10 минути по същество.
                      Пак казвам, преди години ми върна съня, но сега останах крайно разочарована от него. Изпрати ме да ми махат здрави тръби, а мм се срина след думите му, че е стерилен. Преживяхме огромен стрес. Ако го бяхме послушали да отида веднага за махане на тръбите, сега щях пак да правя процедури, но вече без никакъв шанс за естествено забременяване.

# 43
                      Аз писах преди няколко месеца за моя случай.  Преди 6 години бях за първи път при него след късна загуба и ми върна съня.
                      Каза ми, че мм няма жив сперматозоид, а моите тръби са запушени и с хидросалпингс и ме изпрати в МД за махането им. 2 седмици по-рано правихме цветната снимка и спермограмата в Турция и там казаха, че всичко с тръбите ми е наред, пропускат и нямат хидросалпингс, а на моя мъж проблема е в подвижността. Покрай прегледа при него съм имала овулация. Той ме прегледа с коремен ехограф и не каза да вижда доминантен фоликул или жълто тяло.
                      Решихме да направим изследванията, които той назначи, междувременно при мен пак имаше проблеми с цикъла и след хапчета не идваше и мислех, че имам задържан фоликул, а се оказах бременна. С моите тръби за махане и мъртвите сперматозоиди на мъжа ми.
                      Не отричам знанията му, опита му, това, че е помогнал на толкова много жени да прегърнат живи и здрави деца, но с мен беше пълна пародия. Два часа чаках за преглед на ми говори за Пеевски, да плюе по Калчев, да ме стресира и да ми обяснява, че в Турция са ме излъгали и от 1 час преглед, сме говорили 10 минути по същество.
                      Пак казвам, преди години ми върна съня, но сега останах крайно разочарована от него. Изпрати ме да ми махат здрави тръби, а мм се срина след думите му, че е стерилен. Преживяхме огромен стрес. Ако го бяхме послушали да отида веднага за махане на тръбите, сега щях пак да правя процедури, но вече без никакъв шанс за естествено забременяване.

Не оспорвам истиността на Вашата история. Просто вметвам, че днес четох доста теми за доктора и тази Ваша публикация циркулира периодично в тези теми (едно към едно). Честно казано ми е странен този подход и си задавам някои въпроси.

# 44
                      • Благоевград

Не оспорвам истиността на Вашата история. Просто вметвам, че днес четох доста теми за доктора и тази Ваша публикация циркулира периодично в тези теми (едно към едно). Честно казано ми е странен този подход и си задавам някои въпроси.

Това са факти. Имам изследвания, амбулаторен лист и всичко нужно от прегледа, за да го докажа. А за въпросите, които си задавате, с радост бих Ви отговорила, няма от какво да се притеснявам.
                      Това, че при мен е било така, не значи, че на други не е помогнал. Аз отидох с големи надежди при него, но наистина беше изненада това, което чух и доста си поплаках след прегледа. Не се е държал грубо, но твърденията му за моето здраве и това на мъжа ми ни причиниха неприятни емоции. Пък и като отида на лекар, от който очаквам помощ, най-малко искам да ми губи времето и да ми говори за политика, да говори против колегите си и да намесва техните семейства, и да ми говори за Формула 1.
                      Разказвам историята си, защото винаги трябва да си имаме едно на ум с лекарите. Поставете се на мое място да бяхте махнала здрави тръби...или мъжът ми да е ревнивец и да ме обвини в изневяра и че детето не е негово, защото съм бременна, а от него няма как, защото доктор е казал, че е стерилен.
                       Слава на Бога, че реших да се доверя на турските лекари и не предприех действия да се оперирам.
                      Пак казвам, не отричам знания, опит, умения и капацитет на доктора и не целя да петня името му, а разказвам своята история, в която имахме две грешни диагнози. Силно се надявам да сме едно голямо изключение.

Общи условия

Активация на акаунт