Остеофити в ставата

• 223
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,имам остеофити в ставата,установени с рентгенови снимки и ставна ехография.
Болката е остра ,разкъсваща,пареща при заседяване по-дълго време и нощем/сякаш разрязват бедрото ми/,
при смяна на положението.Кръвните изследвания са ок.,нямам възпаление,добро ниво на вит.Д. и другите изследвания.
Никакви болкоуспокояващи не помагат. Лекуващият ме ревматолог ми постави кортикостероидна инжекция,без никакво облекчение.Препоръча да ми постави две хиалуронови инжекции. Поставих едната-без промяна съм.Чудя се,дали изобщо да слагам втората? Ако някой се е сблъсквал с този проблем,моля да сподели ?
Благодаря!
П.С. Забравих да спомена,че първата инжекция беше лидокаин в ставата ,/понеже имаше колебание за ясната диагноза/,от него болката изчезна ,сякаш никога не ме е боляло.

# 1
Остеофити не е кой знае какво, просто шипове, много хора ги имат. И аз в това число.
За да те боли, значи има възпаление. Защо не отидеш на ортопед? Ще ти даде подходящи противовъзпалителни, плюс нещо за предпазване на стомаха. Може да ти ги предпише и личният лекар.
А като ти мине, имай предвид, че движението / гимнастиката на ставите помагат, така че да си живееш спокойно и комфортно, въпреки ошипяването.

# 2
Щом друго не помага, е подходящо да се направи физиотерапия. Също така добавки за стави с глюкозамин - за прием около 3 месеца.
На ваше място бих поставила и втората вътреставна инжекция - резултатът не е мигновен, но за в бъдеще ставата ще е с по-добра подвижност .
От лидокаина ефектът е мигновен, но краткотраен. лидокаинът е вид упойка. Облекчава, но не лекува.

Общи условия

Активация на акаунт