Великденски яйца и козунаци

  • 66 386
  • 526
  •   1
Отговори
# 285
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Моята е фабрична, но ако искаш ще ти направя подробни снимки от близо, та с тях да отидеш при някой стругар- мисля, че ще ги направи. Аз въщо търся стругар пък за формичка за коледни сладки- борче. Laughing

Ето я и моята проба най-сетне, че фурната ми е нова и не мога да не пробвам преди Великден. Още не е готов, но не се стърпях да го снимам:


# 286
  • Мнения: 3 166
Ау, Джема, ей това е мъчение сега. Как изглежда само. Разкошен е. Добре че, детето не го видя, че аз такова нещо не мога да спретна. По някоя от твоите рецепти ли е правен? Колко време втасва и на каква температура. Колко време се пече и т.н. Пиши, че трябва да сътворя такава красота и аз. Предварително благодаря!  bouquet
Ох, устата ми е пълна със слюнка!
никога не ми е идвало да меся козунак, ама това като видях....

# 287
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
Охх, една красота става, обаче отгоре започна да потъмнява, а отвътре си е суров още. Дали ще му стане нещо, ако го завия с фолио? Извинявам се за тъпите и подробни въпроси, ама хич не им е ясна тази работа с печеното.  Laughing
На мен майстор ми е казвал, че винаги се завиват с фолио, защото е нормално от горе да прегорят.

# 288
  • Мнения: 2 015
Джемма, лигите ми потекоха.

Лесно ли се вади от йенаглас?

# 289
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
cathie,sупер лесно, на мен това ми е любимата форма, имам и метални, но тази е върха. Ето ги конците на козунака:



Изчезна със скоростта на светлината, дори не успя да изстине горкия. #Crazy Остана ето това :


 svetlana_78, изпече се супер. Голяма разлика от старата ми фурна. Месих го в хлебопекарната, после втасва близо до сушилнята, понеже тя работеше и от там духаше топъл въздух  Mr. Green Нищо да не става зян, така да се каже. Joy После го сложих на студена фурна на 160 гр, печене с помощта на вентилатора. Пече се точно 1час и 10 мин и за мое учудване и за разлика от старата фурна- изобщо не се наложи да го покривам с фолио, не пригоря никъде. Много съм доволна. Laughing Рецептата е от тук, ако не се лъжа- на Мимито, казва се Традиционен козунак. Не мога да намеря къде го е писала, ще дам линк към моите любими рецепти :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.new#new

# 290
  • Мнения: 7 144

Зори, ами ти много хубави обяснения даваш, затова не се включва друг предполагам Simple Smile
С други думи- подписвам се под мнението ти, за успокоение на Фукла, че не само ти мислиш така Simple Smile Peace

Ей това съм го пропуснала някакси и добре че се върнах назад да търся нещо та го видях.
Благодаря ти, ама включвай се и ти, защото има много какво да се научи и от теб. Човек се учи, докато е жив, нали знаЙш  Wink!
  bouquet

# 291
  • Мнения: 7 144
Джемма , разкош!!!

Днес точно мернах такава йенска тавичка и си помислих, че е идеална за козунак.
можеш ли да измериш дължината и ширината на твоята, защото така не мога да преценя. И това цялата доза от 1 кг. брашно ли е, което побира?

# 292
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ей, сега ще я измеря, но тя е стандартна май- като другите, такива. Направих половин доза от посоченото тесто и от тази половина отделих малко , така че излязоха този и едно малко козуначе за малкия.

27см / 13 см е формата

# 293
  • Мнения: 3 166
Джемма,   bouquet да си ни жива и здрава, все такива изкушения да предлагаш!  bouquet

# 294
  • Мнения: 7 144
Джемма мерси!
тази дето аз я гледах май беше по-тясна  Thinking, ще ходя утре пак, но със линията  Laughing.

# 295
  • Мнения: 11 743
Джемма,разкошен козунак! HugИ аз гледах такава форма от йенско стъкло и много ми се искаше да си я купя,ама сега съвсем се навих!

# 296
  • Мнения: 423
Браво, Джемма страхотен козунак си направила smile3501, ако ми беше съседка да съм те поситила вече Joy!

Джемма, нещо не мога да я намеря тази рецепта на Мимито би ли я написала. Благодаря, ти предеварително!

# 297
  • Мнения: 22 867
Браво, Джемма страхотен козунак си направила smile3501, ако ми беше съседка да съм те поситила вече Joy!

Джемма, нещо не мога да я намеря тази рецепта на Мимито би ли я написала. Благодаря, ти предеварително!

Ето я, копнах си я и аз!  bouquet на Джемма!

# 298
  • Paris
  • Мнения: 1 734
Джема поздравления за тази красота!
С масло или мас го прави ?

# 299
  • Мнения: 167
Дано не е много нахално от моя страна, но аз също искам да се похваля  Embarassed. Направих опит, защото искам за Великден да направя козунаци, а не знаех дали ще успея. То не е гаранция изобщо, ама вече имам самочуствие Laughing
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=23123&AlbumId=90216

Рецептата е от тази тема - малкият е плетен четворна плетка, а кексовата форма е тройка.
Ама много съм горда Joy

Общи условия

Активация на акаунт