Скъсан паспорт - спешно

• 1 249
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте, след една дадена случка първата страница на паспорта ми се отлепи (цялата) , и в момента съм в Пукет, Тайланд.
Проблемът е, че вечерта в 23:50 ми е първият полет за навръшане (прекачванията са три общо).
Скъсаната страница е в отлично състояние, просто не е на паспорта и могат да се заядат за фалшивикатство или нещо друго
Ако сте имали подобен случай или познавате, някой който е имал, моля да ми помогнете…

Видях, че посолството им не работи днес, защото е събота; което още повече усложнява нещата

# 1
Ей това са контактите на консула на България в Тайланд:
Почетен консул на Република България в Кралство Тайланд
Г-н Сомбат Лаохапонгчана (Mr. Sombat Laohapongchana)
Седалище: Банкок
Консулски окръг: територията на цялата страна
Адрес: 3675 Krung Thai Tractor Bldg., 4 Fl., Rama 4 Rd., Phrakanong, Klongtoey, Bangkok 10110 Thailand
Тел.: +66 2661 5669
Факс: +66 2258 5518

Иначе какво ще стане, ще разберете на летището, ама Ви съветвам да сте доста по-рано там, понеже може да Ви забавят доста. И дали няма да има проблеми някъде при прекачванията, не е ясно.

# 2
Ей това са контактите на консула на България в Тайланд:
Почетен консул на Република България в Кралство Тайланд
Г-н Сомбат Лаохапонгчана (Mr. Sombat Laohapongchana)
Седалище: Банкок
Консулски окръг: територията на цялата страна
Адрес: 3675 Krung Thai Tractor Bldg., 4 Fl., Rama 4 Rd., Phrakanong, Klongtoey, Bangkok 10110 Thailand
Тел.: +66 2661 5669
Факс: +66 2258 5518

Иначе какво ще стане, ще разберете на летището, ама Ви съветвам да сте доста по-рано там, понеже може да Ви забавят доста. И дали няма да има проблеми някъде при прекачванията, не е ясно.

Да пробвам ли някъде да ми я залепят страницата на паспорта или да отида на летището така?

# 3
На мен за едно отлепено крайче на личната карта,не ми я приеха за валиден документ и добре,че имах и паспорт в себе си,иначе нямаше да ме допуснат до самолета. При това на европейско летище. Не мисля, че ще ви допуснат.
Допълвам- по-добре не се опитвайте да го лепите,според мен ще си личи и може да се възприеме по кофти начин и да имате още проблеми.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 09:06 от Karina-88

# 4
не лепете нищо, става по-лошо
предполагам ако имате шоф. книжка и лична карта пробвайте да минете, поне в България ще ви пуснат

# 5
  • Milano
Трябва да се обърне към посолство/консулство задължително.
Паспорта е невалиден в този му вид.

# 6
Какво да правя, ако загубя, повредя или ми откраднат паспорта в чужда държава?

Консулските служители в българските задгранични представителства могат да Ви издадат временен паспорт, при заплащане на съответните такси за това. Повече за този вид документ можете да прочетете в рубриката „Консулски услуги”, подзаглавие „Консулски услуги зад граница”, „Издаване на временен паспорт”.
Там където няма български посолства или консулства, следва да се обърнете към посолство или консулство на държава-членка на ЕС, с молба да ви се издаде временен документ за пътуване, така нар. Emergency Travel Document. Обща информация за този вид документ можете да прочетете в рубриката „Консулски услуги”, подзаглавие „Европейски временен паспорт”.
https://www.mfa.bg/bg/2868

# 7
Пробвай се на летището, все пак може и да те пуснат. Иначе ще трябва да ти издадат пасаван (въпросният временен паспорт). На мен веднъж ми вадиха, не беше в Тайланд. В рамките на деня ми го издадоха, но трябва да отидеш в работното им време все пак.

# 8
Здравейте! Какво стана?

# 9
Здравейте,

пробвах и не ме пуснаха, дори не ме пуснаха и до Банкок с полет, въпреки че е вътрешен полет. Сега ще хвана автобус в 19:00 за Банкок, който е с продължителност над 13 часа и оттам после не знам какво. Видях, че нямат посолство, но имало някакъв консул, писах му преди малко емайл.

# 10
Изключително неприятна ситуация. Ако имате нужда от помощ или съдействие от наша страна тук в България, кажете.

# 11
В Банкок има посолство на Германия, Нидерландия, Италия, Гърция.   Посолство на коя да е европейска държава в Банкок може да издаде пасаван.

# 12
Какво стана, как се разреши проблемът и колко дни отне издаването на нов задграничен паспорт. Кое посолство или консулство на Европейска държава  го издаде, ако не сте намерили българско консулство там?

# 13
Какво стана, как се разреши проблемът и колко дни отне издаването на нов задграничен паспорт. Кое посолство или консулство на Европейска държава  го издаде, ако не сте намерили българско консулство там?

Сравнително бързо стана всичко, отидох до немското посолство в Банкок и ми извадиха пасаван в рамките на два дни.

Общи условия

Активация на акаунт