Студентски бригади, Work and travel USA, информация, мнения

• 357
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,
синът ми има желание да се запише за студентка бригада в САЩ. Бих искала хора, които са минали по този път да споделят мнения относно фирми организатори на пътуването, визи, работодатели и Т.н. Как стои въпросът с изпитите от втори семестър ако бъде одобрен? Изобщо всякаква информация би ни била полезна.
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 1
На първо място синът трябва да е самостоятелен и сам да търси информация, както и да организира пътуването, защото в Щатите мама няма да е с него да му решава проблемите.
Информация за необходимите стъпки и документи могат да дадат агенциите, които организират студентски бригади. Отделя си момчето един следобед, посещава всички офиси, събира информация и избира агенцията. По въпроса с изпитите пита във факултета.

Не е закъснял, но по принцип кампаниите на агенциите започват още преди нова година, затова е хубаво да действа по-бързо.

# 2
  • В две мъжки сърца
Напълно съм съгласна, че младежът трябва да е самостоятелен, но това не означава, че ние като родители не се интересуваме и вълнуваме. Моят син също иска да отиде на студентска бригада и се записа още октомври в Usit colours, беше разпитвал и проучил и го посъветваха да е в тази агенция.  Ами оказа се тотална грешка, загуби първоначалната сума, не му дадоха възможност да се яви на интервю за желаните позиции и сега след доста обикаляне се записа в Интеграл. За момента комуникацията е добра и му предстои интервю. Стои въпросът с изпитите, защото заминаването е в края на май, а също и как ще запази стаята в общежитието. Той е убеден, че като си плаща лятото, няма да има проблем /така му казали други пътували, сигурно било/, но в сайта пише друго. Няма как да не ме вълнува! За съжаление моят син все още не се е научил да проверява информацията си от достоверни източници, при все това, че има лесен достъп до тази информация буквално в ръцете си.
Със сигурност има начин и за изпитите, и за общежитието, щом децата пътуват.

Общи условия

Активация на акаунт