Второ нормално раждане-кога и как е преминало?

• 587
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте. Аз съм бременна в 35-та гестационна седмица с второто си дете. Първото го родих нормално преди 4 години -2850 гр и раждането протече леко и бързо. Сега съм с младеж, който върви с 2 седмици по-голям.
Бихте ли споделили как е протекло второто ви раждане, в коя г .с. и имате ли някакви полезни съвети? ☺☺☺
Благодаря ви предварително. 🍀

# 1
Моето беше изключително бързо - постъпих в болницата в 0.32, родих в 0.52ч. Младежът беше голям - 4кг. Много бързо възстановяване, за разлика от първото раждане, когато шевовете ме боляма толкова много, че не можех да сядам. Втория път на следващия ден все едно не бях раждала.

# 2
Много бързо родих, едвам се закарах до болницата... Докторът нямаше време да се облече в родилна зала 😁 буквално за минути се случи всичко. От 1вата контракция до раждането около час, от влизането в болницата до раждането - около 10 мин... добре че реагирах да тръгна към болницата...
Стегне ли те - заминавай веднага.

# 3
Моето беше изключително бързо - постъпих в болницата в 0.32, родих в 0.52ч. Младежът беше голям - 4кг. Много бързо възстановяване, за разлика от първото раждане, когато шевовете ме боляма толкова много, че не можех да сядам. Втория път на следващия ден все едно не бях раждала.
Звучи доста обнадеждаващо ☺ А в коя гестационна седмица настъпи раждането ?

# 4
Ден преди термина Simple Smile
Звучи доста обнадеждаващо ☺ А в коя гестационна седмица настъпи раждането ?

# 5
Аз също бях чувала,  че понякога второто раждане е по- бързо, но понякога напротив.
Но и при мен, както са ти споделили до тук в темата, беше по- бързо..
Първото родих за 2 часа- от прекрачване прага на болницата, второто може би за час.
Втория път ми беше по- болезнено, по - болезнени бяха контракциите..
Първия път ги усещах в кръста, а втория в корема и наистина беше по- екстремно..
Но бързо преминава.
Ти вече знаеш, щом е второ раждане..
Кърмата много бързо ми слезе и всичко си потръгна както трябва,  малкия беше лакомник..
Докато с баткото беше друго, той почти не е кърмен ..
Редактирам..
Първо раждане- 7 дни преди термин, 3.500кг./51 см.
Второто-16 дни преди термин, 3.150кг./51см.
Както разбрахте, 2 момчета..❤️
Безпроблемно раждане, здраво и послушно бебче ти желая ..❤️

# 6
Много бързо родих, едвам се закарах до болницата... Докторът нямаше време да се облече в родилна зала 😁 буквално за минути се случи всичко. От 1вата контракция до раждането около час, от влизането в болницата до раждането - около 10 мин... добре че реагирах да тръгна към болницата...
Стегне ли те - заминавай веднага.
Благодаря. А в коя гестационна седмица се случи събитието ?

# 7
  • София
И двата пъти родих бързо.
Но и двете ми деца се родиха доста преди термин.
Ако синът ми си беше дочакал термин щеше да ми е по-трудно раждането, т.е. щеше да е по-дебел Simple Smile

# 8
1вото 2 дни преди термин, момче 3500
2рото 7 дни преди термин, момиче 3000

# 9
В повечето случаи е по-бързо раждането, а и майката е по-спокойна, когато знае какво се случва. Първият път ми изтекоха водите в 3:00 през нощтта, цял ден бях на окситоцин с много болезнени контракции през 2 мин и една епидурална упойка, и родих в 19:17 ч. Вторият път първата болезнена контракция беше към 6:00, цял ден си вършех работата с нормални контракции през 15-20 мин. Родих 20-тина минути след влизането в болницата (с пълно разкритие и бомбирал мехур), в 20:37.
Моят опит е, че ненамесата в процеса го прави много по-безболезнен и спокоен.

И двете раждания бяха ден след термина.

# 10
  • София, България
Здравейте! И аз се интересувам от темата. След дни ми предстои второ раждане. Как мина Вашето? Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт