Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 80

• 23 771
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Това е драмата, от години и е изписан и тя не иска, така и не го започна, защото било химия.
Иначе пуши цигари. Е да, те са веган Joy
И яде боклуци с химия.

Сега си го пие. Най-сетне.

# 511
Тютюнът си е на практика билка. Joy Елора, кажи на майка си, че и чумата е натурална и природна, ама за нея сигурно би търсила химия да я спаси.

# 512
Ох, давала съм и подобни примери, ама и този следващия път ще и дам.
Ще я ядоса, но много важно Joy

# 513
Еее, ТСХ 60 е ужасно високо. Не че няма и случаи на 100, ама след като дори й е изписан хормон, е самоубийствено да не го пие.

# 514
Аз смятам че хората с такива стойности определено са обзети от мозъчна мъгла и т н. И не могат да разсъждават адекватно. Особено за лечението си. Та може да имат нужда от скандал.

# 515
Тя сега не знам и колко е редовна, дано да е.
Гледам си го слага вечер като мен на нощното шкафче. Май пропускаше дози. Забравяла.
Но като и го изписаха преди години не беше така фрапиращо високо. Ама като и се накарах ми каза, че природни методи ще търси.
Природния метод и беше да сложи резен лук на шията.

# 516
Елора, като те чета, все едно за майка ми пишеш, Бог да я прости! Преди да почине си вземаше хормона, обаче за куп други неща предпочиташе бабешки "лекове". Даже ми обясняваше как шипове се "топят" като си сложиш на петата смес от кисело мляко с пасиран чесън. И винаги на петата, ако ще шиповете да са ти на врата. Обаче като се наложеше да ѝ обясня нещо със строг тон, схващаше за какво става въпрос. Давам си сметка, че мозъчната мъгла от зле компенсираната хипофункция също е имала отношение. Сори за оффтопика!

# 517
Моята майка никога не ме е слушала, както и каквото да и кажа. Но тя беше по здрава от мен, явно съм взела по-кофти гените на родата на баща ми. Пак добре че не съм с Таласемия, че те са преселници от онзи район. На свеки родата също се оказа от там, и мм е печеливш, дъщерята също.
И аз търся читав хематолог, но още не сме попаднали на такъв.
Щях да пиша какво стана с изследванията на дъщерята, но не са ми под ръка, а и така ме цепи главата, че не ми се пише.

# 518
И нека не забравяме, че рак се лекува с налагане на лапи лечебна глина.

Не съм сигурна, че е мозъчна мъгла, по-скоро класическото недоверие на българина към класическата медицина, към тия "учените", байганьовската нагласа "чунким баща ми все опери е слушал". За което до известна степен има основания - тя работи на парче, третира болестта, но не и причините за разболяването. Отделно афинитетът на българските лекари да предпишат все нещо - ако ще и да е антибиотик за кашлица. Отделно и че всички в тази тема вече сме сблъсквали с неадекватно лечение. Мнозина биха казали и че сме луди да си изписваме сами хормон Wink Многопластова е темата и за мен най-мъчното е как може да ти се иска със знанията и опита си да помогнеш на близък човек, а той да не ще да вземе акъл. Но то не е уй да му го набиеш...

# 519
В случая на майка ми определено ставаше въпрос за мозъчна мъгла. Просто ѝ беше много трудно да се концентрира и да вникне в някои неща, като ѝ заговорех със строг тон се стряскаше и се съсредоточаваше, оттам можеше и да разбере какво ѝ казвам. Аз самата съдя по себе си - имам дни, в които мозъчната мъгла е толкова гъста, че ми е трудно да чета елементарни статии в Уикипедия. На фона на това, което можех да прочета и осмисля като студентка, регресът е огромен.

# 520
И мен ме тормози мозъчната мъгла... Толкова ясна мисъл имах, а сега...
При оптимални хормони ще изчезне ли?

# 521
Здравейте,
Знаете ли дали тази година отново ще има форум за автоимунни заболявания и кога да го очакваме? Благодаря!

# 522
И мен ме тормози мозъчната мъгла... Толкова ясна мисъл имах, а сега...
При оптимални хормони ще изчезне ли?
Да, въпросът е хормоните да станат оптимални. Поне при мен има някаква промяна.

# 523
Здравейте, мъж съм на 30г .
От някои по-стари теми прочетох над 20 страници ,но не видях мъже да коментират,забранено ли е или нямат такива проблеми ;д .

28 години не съм имал никакъв косопад,но за година  и половина 2 изгубих половината си коса  и продължава всеки ден. В началото си казах,че явно си ми е време ,нищо че и 2мата ми дядовци имаха повече коса от мен(сега)докато бяха живи на по 70+.  Края на лято 2024 започнах да се съмнявам ,че имам "мъжкото оплешивяване" понеже от когато го забелязах в началото, косата ми стана ужасно суха и просто изчезваше не по стандартния за 1 мъж начин ,не знам как да го обясня, навсякъде по скалпа има все 1 линии(хоризонтални,вертикални) където косата е по рядка,някъде по-дълги някъде по-къси,също така стои някак сплескана на много места все едно е на възел. Отидох при дерматолог и ми пусна TSH излезе 2.3 (измерено около 14 часът + че тогава приемах 5000mcg biotin ,още не знаех ,че тези неща влияят на резултатите). Каза ми ,че изследванията са нормални и че оплешивяването е генетично и предложи някакви процедури ,все тая. От тогава до сега косата ми падна супер много и преди 4 дни ми пуснаха TSH  за съвсем различно нещо и излезе 4.9  (отново взимах биотин,но по- ниска доза този път 62.5mcg)

Та ако може да питам за мъж 4.9 нормално ли е ?
И ако не е нормално възможно ли е това да е причина за косопад ?

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 03:07 от Ivann_

# 524
  • На брега на реката
Повторете изследването, като преди това спрете Биотина за някалко дни.
Не пускайте само TSH , пуснете и FT3, FT4, TAT, MAT, B12, вит.D, желязо, феритин.
Не е нормално да е толкова високо. Това показва, че има проблем с щитовидната жлеза, а нея не сте изследвали.
Смята се, че при мъжете по-рядко има проблем с ЩЖ и може би затова не пишат в темата, но за съжаление все по-често се оказва, че и те имат проблеми.
Миналата година имах ужасен косопад, когато бях на НВХранене и неоптимални хормони/още са така/. При мен, с това хранене постигам резултати на спад в теглото, но започва косопод. Три пъти се случва и вече съм убедена, че е така и въпреки, че ми харесва спрях за да не остана без коса.

Общи условия

Активация на акаунт