Отговори
# 465
Ени, Ферит въобще не е лишен от правото му на избор. За мен е крайно време в това дизи да се постави на първо място личността, а не общността.
 Ако погледнем човешката история, виждаме как се разпадат обществени строеве, за да се премине към изграждането на нови, отново и отново, и това е еволюция. Крайно време е стадното общество на Корханите да се разпадне, още повече, че Ферит няма потенциала да им бъде пастир. В повечето случаи, той самият има нужда от такъв. Нямам идея какво се опитва да ни покаже продукцията, но след като една личност е докарана до пълен упадък, митът за голямото сплотено семейството трябва също да бъде развенчан. Всъщност Корханите са само голямо. Новото време предполага нов тип семейство.
 Сега ще се опитам да вляза в твоята риторика и да ти предложа друг прочит как могат да се развият нещата.
  Кязъм мъж ли е - мъж е, ага ли е - ага е, има ли конак в Антеп - има. Взима си жента и лелята (понеже нейният съпруг е извън картинката в момента) и си заминава на сигурно в Антеп. Там ни Чичек може да го пипне, ни Карам. Неговият дом е неговата крепост. Нали и Сейран затова я изпратиха в Антеп?! Защото в Антеп птица не може да прехвърчи без Кязъм да бъде уведомен (неточен цитат). Ето, от трима се отървахме като ги оставихме живи и здрави.
  Абидин мъж ли е - мъж е, борави ли с огестрелни оръжия все едно са продължение на ръката му - борави. Беше с години бодигард на Ферит и като мутра се биеше, за да защитава златното момче, а сега не може сам да се погрижи за жена си??? Хайде, бе! Да си взима Суна, барабар с нероденото им бебе, и да си я пази и от мама, и от брат. Суна не е грижа на Ферит, но виж, ако много го влече да я защитава и повече да не я оставя по средата на пътя, както веднъж допусна тази грешка (това й каза в ареста май), то... Ето, това пак е избор! Wink
 За мъжествеността на Орхан няма да повдигам въпрос, че е спорна, но Гюлгюн е негова грижа, нищо че е бивша. Той ще има честта да се погрижи и за още една жена, но затова сам си е виновен. След като с години е оправял жената на брат си, сега да се погрижи и за сигурността й. Ако не може сам, май познава правилите хора. Не прати ли едни такива да убият Кязъм?!
 Крайно време е Ферит да постави Сейран в центъра на мирогледа си, ако иска да я има, де. Той, като неин мъж, трябва да се погрижи за нейното благополучие и не говоря само за физическото й такова. За душата трябва да се погрижи на това момиче, за душата. Не се става лесно мъж, но Ферит може да научи този урок.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 15:05 от Fi79

# 466
Фи, както каза Кязъм на Феро в първи сезон: "Аферин на дъщеря ми, ще те направи мъж." И беше тръгнала да го прави, но за съжаление, не й позволиха да стигне до успешен край. В този сезон са като две успоредни прави, които никога няма да се пресекат хахах /цитат от филм/

# 467
За турските сериали и аз като Ками мисля, че голямо копиране има, не само като история, но и в изпълнението на сцените. Гледам тук-там клипчета от други сериали, че те всички се целуват  и гледат по един и същ начин, т.е. много действия се изпълняват като по калъп. До сега гледах сериали и отминавах, но с нашия започнах да гледам по-няколко пъти и то "под лупа" и забелязвам това копиране. Явно в техните актьорски училища ги учат еднакво за изпълнението на сцените.

Допълнение:
нова статия на Онур Акай за края на сериала и военната служба на Мерт

https://onurakay.com.tr/onur-akay-acikladi-yali-capkini-ne-zaman … nal-yapiyor/8783/

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 14:46 от ani.zaiche

# 468
Нашето момче и в армията няма да има спокойствие. То бива фенски интерес , ама това вече минава всякакви граници. Направо му съчувствам.

# 469
За фенския интерес се надявам Мерт вече да е свикнал, рускините много се постараха за това.

Моля, ако може да дадете връзка за сериала Пазар, гледах клипчета, и макар, че мислех за не гледам вече турски сериали, ми възбуди интереса. Благодаря предварително!

Онур Акай казва край в 101еп., но пък актьорите казват, че няма ранен край, т.е. 109еп трябва да е последен. Та да видим...

# 470
# 471
Понеже заговорихте за "Далечен град", един въпрос започна да ме човърка. Защо Халис не е оженил Орхан за Ифакат, след като една такава практика не е чужда на турското общество? За мен е ужасна (точно поради тази причина не бих гледала и гореспоменатия сериал), но не и за тях. Тя е била съвсем млада, когато остава вдовица и много бързо е била утешена от девер си. Общата им болка ги е довела до общо легло и Халис е знаел. Защо не е направил най- доброто за двамата? Толкова болка щеше да бъде спестена на Гюлгюн, а и на другите двама замесени също. Може би Гюл щеше да завърши образованието си и нямаше да се превърне в трофейна съпруга. Може би Орхан нямаше да изневерява и щеше да е добър пример за децата си. Може би Ифакат нямаше да се превърне в такава озлобена и манипулативна жена.  Знам ли?!
 Въобще Халис с цялата си мъдрост е направил толкова грешки и осакатил толкова съдби, че не знам дали ще намери прошка и нямам предвид човешка такава.
 Първо Хатидже, после майката на Нюкет (така ли се казваше майката на Кая), собствената му съпруга, Орхан и Ифакат, Гюлгюн и накрая Ферит - всички те са жертва на "мъдростта" на Халис и на цялата сбърканост един човек да взема решения за съдбата на останалите от семейството. Фуат как се е измъкнал не знам.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 15:18 от Fi79

# 472
Да продължа - Фуат също бе жертва на липсата на любов от дядото. Бе мачкан цял живот от дядо си. Дори последните думи на Халис към Фуат бяха тежки и несправедливи.

# 473
Да продължа - Фуат също бе жертва на липсата на любов от дядото. Бе мачкан цял живот от дядо си. Дори последните думи на Халис към Фуат бяха тежки и несправедливи.
Права си, Ани! Аз имах предвид, че беше оставен да се ожени за жена, която истински обичаше, т.е. в избора на съпруга е бил пощаден.

# 474
Това,  да се омъжи снахата за девера,  едва ли е прието във всички области на Турция.Все пак тук е Истанбул. Не знаем , дали когато съпругът на Ифа е починал ,  Орхан вече е бил женен за Гюл.

# 475
Това,  да се омъжи снахата за девера,  едва ли е прието във всички области на Турция.Все пак тук е Истанбул. Не знаем , дали когато съпругът на Ифа е починал , Орхан вече е бил женен за Гюл.
Ками, мислиш, че е практика, прилагана само в определени области? Тук е Истанбул, но виждаш, че Халис си се ръководи по практиките от родния му край. Това с хамама и една стара жена да гледа гола невястата също не ми е показател за цивилизованост, ако Истанбул е синоним на това.
Орхан не е бил женен, когато умира брат му. Знаем го. Wink Всъщност Халис, разбирайки как се утешават синът му и вдовицата на покойния му син, решава да търси жена за Орхан. Това самият Халис го обясни на Латиф на сутринта, след онази нощ, в която Сейран го замери с медальона на леля си. Нощта, в която много тайни станаха явни и уж щеше да донесе промени. Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 16:30 от Fi79

# 476
Ками, Халис е знаел какво става между Орхан и Ифа, затова жени Орхан за друга. Май има нещо между Халис и Ифа, защото тя се събличаше пред него, за да го масажира.

Извинявайте, разбрах, че Пазар ще го дават от 1 март

# 477
Здравейте  Hug  Hug  Hug
Фи  напълно съм съгласна с теб ,но това е сценария по който се развива историята ни и аз по него коментирам.Относно Суна ,еми нали Абидин и Ферит са заедно  в тази акция по разобличаване на Чичек и съответно Абидин се грижи за своите и на Суна интереси ,а Ферит за  Сейран и за семейството си.А колкото до това ,че Ферит е казал ,че този път няма да остави Суна сама по средата на пътя или нещо подобно според мен той има предвид ситуацията с Айшен.Суна му беше казала ,че Айшен знае за тях ,но той не и обърна внимание и после стана цялата ситуация в която горкичката Суна сам сама трябваше да се оправя с последиците от дивангейт и с Айшен се скараха и стана тя каквато стана.Та искам да кажа ,че според мен поне де Ферит за това се чувства виновен и се опитва да помогне на Суна ,а не че го прави щото да речем много му е изпотрябвала Суна и не може без нея или пък ,че има тайни романтични или кекс мисли към нея.  Simple Smile
Момичета ако Мерт го пратят в тоя Искендерум военните там ще се видят в чудо сигурно  Simple Smile Квито луди рускини има като нищо ще идат там и те една  военна служба  да изкарат. Simple Smile  Simple Smile Simple Smile Ще има опашка от желаещи да му лъскат автомата и под лъскане на автомат нямам предвид знаете какво ,а истинския автомат или там каквито оръжия им зачисляват на турските военни. Simple Smile  Simple Smile  Simple Smile  Ееее не че и другото не биха направили ама да не съм вулгарна  пък и все пак това е военна служба ,а не еротичен филм  Simple Smile  Simple Smile  Simple Smile
На клипчетата дето излизат от ливанския канал ,Афра е толкова красива и миличка и как сладко говори английски ,душичка  е тя.  Heart

Ако сценаристите искат могат да пишат и хубави сцени за Сейран и Ферит ,но това е само ако им се иска да върнат нещата на правилните им места ,а не да продължават по този начин.

https://x.com/marwabenrabeh/status/1893589726902235150

Сладко Сейранче  Heart

и ей това също много ми хареса с Ферит и майка му и затова и него си го краднах от Х  Simple Smile

# 478
За Уимбълдън се подготвя! ✌🏻

# 479
Ену, нападенията най-често са през нощта, а в тъмното всички автомати са еднакви, та не се знае кой кой ще грабне...

За разговора в полицията между Ферит и Суна, мисля, че Ферит имаше в предвид за сгодяването. Тогава я остави по средата на пътя и я смени със Сейран. Сега ще е вече невинен в това, като я спаси от затвора.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 16:01 от ani.zaiche

Общи условия

Активация на акаунт