Отговори
# 480
Вече у дома? Едва ли носи и ракета в багажа. Simple Smile
За 3 месеца напред ни пусна снимки Мерт. Simple Smile

# 481
За Уимбълдън се подготвя! ✌🏻

Притесних се, че днес няма да имаме отчет, ама сега съм спокойна. 😃

# 482
Снимката от това стори дали е от Истанбул?

# 483
След разговора между Ферит и Сейран в съда, когато тя му каза, че ще си отиде, май ни дадоха спойлер, че няма да има СейФер и бебе. Защото тези думи на Сейран означават, че при всяка негова грешка (или по-скоро действие, което Сейран не харесва) тя ще го напуска, че думите и, че винага ще е до него са лъжа. Така че той разбра, че няма смисъл да са заедно. Ако тя не признае тази си грешка, няма да има СейФер.

# 484

В момента няма сняг в източна Англия,снощи в Лондон също,така че,може да не е Истанбул.

# 485
Здравейте, момичета. Как сте в този неделен ден?
Много сладки Афра и Мерт от откъсите, които гледах от ливанското интервю. Много добре описаха героите си. И те искат щастлив край.
Мерт ми е много сладък как се отчита по часове Simple Smile Само не знам на нас феновете ли ни дава отчет или на Афра, или на всички Wink

# 486
# 487
Времето в Истанбул не става за тенис на открито.Екипировка се наема.

# 488
  • Яко в Матрицата...
Не само в Анадола се практикува обичаят мъж да се ожени за вдовицата на брат си и не само от мюсюлманите. Обикновено жертват по-малък брат на починалия, защото снахата се е обръщала към големите с "батко", а пък към по-малките с имената им. (Това го прочетох в сериозен източник.) Прави се, когато има деца, за да се продължи рода и да се запази целостта на семейството, особено ако е богато. Не знам Халис защо не го е направил. Или е защото Ифакат не е имала деца, или защото Орхан вече е бил женен. А може и защото живеят в Истанбул Wink

https://en.wikipedia.org/wiki/Levirate_marriage

# 489
Не само в Анадола се практикува обичаят мъж да се ожени за вдовицата на брат си и не само от мюсюлманите. Обикновено жертват по-малък брат на починалия, защото снахата се е обръщала към големите с "батко", а пък към по-малките с имената им. (Това го прочетох в сериозен източник.) Прави се, когато има деца, за да се продължи рода и да се запази целостта на семейството, особено ако е богато. Не знам Халис защо не го е направил. Или е защото Ифакат не е имала деца, или защото Орхан вече е бил женен. А може и защото живеят в Истанбул Wink

https://en.wikipedia.org/wiki/Levirate_marriage
Много благодаря за информацията, Рени! Ще си позволя още един въпрос по темата. А ако и вторият съпруг умре (като ги гледам как се разхождат запасли пистолети и се стрелят за щяло и не щяло, го допускам), омъжват ли я за следващия по веригата или вече я оставят на мира? Значи ражда дете от единия брат и той умира, ражда дете от следващия, но и той умира, какво става с тази жена след това?
  Орхан не е бил женен, когато умира брат му. Освен разговора между Халис и Латиф, който ни казва точно това, се сетих и за една изповед на Гюлгюн как още в първата им брачна нощ (след като Орхан си изпълнил съпружеския дълг) на зазоряване се промъкнал в стаята на Ифакат.
 Може би Халис е мислел, че Ифакат не може да ражда, след като не е родила от покойния си мъж.
 Истанбул не може да спре Халис. Wink

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 18:13 от Fi79

# 490
Рени  мерси за инфото  Flowers Rose
По БНТ 1 сега дават един ливански сериал "Ал Хайба",аз го заглеждам понякога ,та там в една от сериите точно това щеше да става вдовицата на единия брат ще я женят в случая май за по-големия брат   и причината беше че детето на починалия което е момче трябва да е с рода на баща си ,а майката  не може да остане  в семейството ако не е в родствена връзка и тя със семейството,Тоя за който ще я омъжват също не е в брак и според техните разбирания проблема не е никакъв  да го оженят.
Преди време имаше един друг  турски сериал, "Любов и наказание" в който пък вдовицата я омъжиха за по-малкия брат за да не започне пак кръвна вражда.Там рода беше от Ван ,обаче живееха в Истанбул ама привичките им си бяха анадолски.В нашия сериал сигурно не са ги оженили Ифакат и Орхан едно защото няма дете и второ все пак те са от Антеп ,но и са уважавани в Истанбул и са в ювелирния бизнес и една такава стара традиция би им дала лош имидж може би .А и ако добавим и ,че майката на Орхан изобщо не е харесвала Ифакат и все я е тормозела няма нищо чудно ,че не са ги оженили ама това не им е попречило на връзката де.

# 491
Някъде четох, че Далечен град е римейк на Ал Хайба!

# 492
  • Яко в Матрицата...
Фи, чак в такива подробности не съм навлизала Joy, но колко му е да я омъжат за следващия брат. В онзи източник четох и че в някои области няма нужда братът да е по-малък от починалия мъж. Важното е децата да са в семейството, особено момчетата. И пак казвам, това не е само в Исляма.

Между другото, имах състудент ливанец, който беше дете от такъв брак. Много странно ми се видя тогава...

# 493
Фи, чак в такива подробности не съм навлизала Joy, но колко му е да я омъжат за следващия брат. В онзи източник четох и че в някои области няма нужда братът да е по-малък от починалия мъж. Важното е децата да са в семейството, особено момчетата. И пак казвам, това не е само в Исляма.

Между другото, имах състудент ливанец, който беше дете от такъв брак. Много странно ми се видя тогава...
Прочетох информацията, която сподели (още веднъж благодаря!), но не попаднах на това, което ме интересува, т.е. какво се случва, ако и вторият брат се спомине. Прочетох и за варианта, в който съпругата умира и как на вдовеца трябва нейното семейство да му намери жена, като често за такава се предлага по- малка сестра.
На фона на всичко това, целувката между Суна и Ферит си е като за лека нощ. Wink Е, Сейран още е жива, но... подробности  

На мен и сега ми се вижда странно и неприемливо (за моите разбирания), Рени.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 22:13 от Fi79

# 494
  • Яко в Матрицата...
То си е странно, но тогава за първи път чух такова нещо и то в реала. Сега вече много пъти съм го срещала в литература и кино, странно е, но не ми е непознато.

Общи условия

Активация на акаунт