Домашното насилие – тема №6

• 15 067
  • 224
  •   1
Отговори
# 165
  • Mediterraneo
Абсолюто сигурна съм, че потребителят е същият. С първите 2-3 изречения става ясно, че е.
Май напоследък четем едни и същи драми от едни и същи хора в СО.

# 166
Психиатър е необходим и за двамата, не само за жената.

# 167
Психиатър е необходим и за двамата, не само за жената.
Жалкото е, че ако това продължи, каквато тенденция явно има, и на детето ще му трябва психиатър... И пак ще е безполезно.

# 168
Много ми е забавно това непрестанно пращане на психиатър за всеки проблем....
Аз не познавам някой, на когото да му е помогнал психиатър. Но познавам такива, които си харчат парите по психиатри. Самите пси- имат сериозни пси проблеми, но са си намерили начин да печелят от психето.
Самото съвместно съжителство предполага търпене и упражняване на насилие и от двете страни. И да не се стига до бой, вербално и психологическо насилие има винаги. Да търпиш някого, да се съобразяваш с него, е насилие.
Който иска да няма проблеми и да не бъде насилван трябва да живее сам.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 12:59 от Medeaa

# 169
  • София
Много ми е забавно това непрестанно пращане на психиатър за всеки проблем....
Аз не познавам някой, на когото да му е помохнал психиатър. Но познавам такива, които си харчат парите по психиатри. Самите пси- имат сериозни пси проблеми, но са си намерили начин да печелят от психето.
Самото съвместно съжителство предполага търпене и упражняване на насилие и от двете страни. И да не се стига до бой, вербално и психологическо насилие има винаги. Да търпиш някого, да се съобразяваш с него, е насилие.
Който иска да няма проблеми и да не бъде насилван трябва да живее сам.
Психиатърът е лекар, обикновено работи по ЗК. В случая авторът описва състояние на тежки психични проблеми при жена си и моят съвет беше той да се посъветва с психиатър, който да му даде насоки как да успее да заведе нея на лекар. И идеята е диагностика, която може да направи само психиатър. Повечето психиатри не са психотерапевти и не виждам как биха могли да печелят от провеждането на диагностично обследване.
И хората може и да пращат всеки на психолог, но психологът не е психиатър, не е лекар и не може да поставя диагнози. У нас няма регулация на професията, всеки с диплома и за бакалавър може да отвори кабинет, та затова не изпращам хора на психолог, че е много рисковано при кого ще попаднат. Има и квалифицирани психотерапевти, но трябва повечко да порови човек преди да открие такъв. И тук не става дума за това, а за диагностика при лекар.

# 170
Жената не е болна, че да има нужда от лекар. И не случайно не иска да ходи да се "лекува", както я насилва съжителят. Самото раждане и отглеждане на дете е достатъчно да те изкара от равновесие.

# 171
Жената не е болна, че да има нужда от лекар. И не случайно не иска да ходи да се "лекува", както я насилва съжителят. Самото раждане и отглеждане на дете е достатъчно да те изкара от равновесие.
Тоест това е нормално поведение????
Сериозно?
Ми да не раждала като е неадекватна.

# 172
  • София
Той твърди, че е луда и му казвам, че само лекар може да твърди подобно нещо. Нека отиде на лекар той и да обясни ситуацията, тъкмо ако на него му има нещо и това ще стане ясно. Другото е само злословене и оплакване от майката на детето му, докато той се изживява като жертва. Може и да е жертва, ние няма как да знаем, но не мисля, че и има много други варианти той да разбере има ли луд в историята или не. При предишната тема беше описана картина, която е притеснителна – никой не е виждал бебето 4 месеца, тя е в постоянна истерия, пък ако има следродилна депресия или тревожно разстройство нищо лошо няма да и помогне лекар. Случва се и на съвсем нормални хора и минава.

# 173
А мъж ако налага жена си с юмруци щото нещо го е изкарало от равновесие пак ли ще кажем същото, или там е друго?
Много наивни разсъждения на човек, дето си няма идея ни от психични заболявания, ни от бой. Или просто е диагностициран, но отказва да го приеме и психиатрите са шарлатани

# 174
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/20414964
Още една... Едва на 18 Sad

# 175
Ужас Cry
А е била толкова хубава. Нека почива в мир.
Едва на 18.
Това е от злоба и ревност най-вероятно.
Стандартното.
Или не му е поддала на авансите или е казала здрасти на друго момче и от дива злобна ревност я убива.

# 176
Изрод е убиецът. Доживотната присъда не е достатъчна за това зверство. Страшно ми е мъчно за момичето и близките й Sad

# 177
Такива са му били представите за любовта на детенцето.

# 178
Той е непълнолетен, може и с 5-10г да се размине.😡

# 179
Много е жалки млади хора да си отиват така нелепо!
Гледаш го,грижиш се за него и накрая някой да му отнеме живота. Трябва да се измислят по-тежки и сурови наказания за такива престъпления,не само да се чудят как да глобяват и да събират пари за хазната,докато не народа се трепе я по пътищата я помежду си

Общи условия

Активация на акаунт