Двойка без брак с дете от донор

• 1 721
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
Аз не виждам казус тук. И биологичен баща може да изкуфее и да не иска да има нищо общо с децата си. Относно наследство… малко тигана, а тя рибата още дори не съществува. След 50-60г, че можело да не наследи на баща си кой знае каквото имущество, голяма работа.
Нито липсата на брак е проблема, нито изкуфяването, мисля си, че авторката и мъжа до нея постфактум са осъзнали какво са сторили. Вероятно не са готови да отглеждат дете, което “ще е само нейно”. Но те нещата не стоят така, авторке, една майка/баща не са такива, защото са правили секс. Стават майка и баща с ежедневните грижи и отглеждането на детето, с любовта, която му давате и получавате, това го прави ваше дете, не цвета на косата или очите.

Аз продължавам да виждам предимно непотърсени мнения, доста жлъчни....и нито един адекватен отговор на конкретно зададения от мен въпрос, нооо в крайна сметка света се напълни със злоба, няма виновни!

# 31
Съжалявам, че виждаш злоба и не разбираш това, което исках да ти кажа.

# 32
  • София
Как така не виждаш адекватен отговор!?
Аз няколко пъти написах как стоят законово нещата.
Ако до 3 месеца от припознаването мъжът не се откаже, после вече зависи само от него дали ще общува с детето или не, но не може да го "разсинови". Или до 1 година от раждането ако междувременно се ожените.
Когато не искаш други коментари, заключи темата.
Докато е отключена, може да се пише всичко.
Но така и не отговори какво те кара да се съмняваш в човека до теб и защо решихте да имате заедно дете, пък отиде в клиниката като самостоятелна единица, а не като двойка.

# 33
  • Варна
Нито един адекватен отговор?! Само да ти подскажа, че получи съвети И от юристи. Но явно единствено адекватни са отговорите, които на теб ти харесват и са в унисон с твоето разбиране. В такъв случай, успех. Ще ти е нужен.

# 34
Аз продължавам да виждам предимно непотърсени мнения, доста жлъчни....и нито един адекватен отговор на конкретно зададения от мен въпрос, нооо в крайна сметка света се напълни със злоба, няма виновни!
Консултирай се с адвокат, тогава. Тук е форум и всеки си пише личното мнение. Както се видя, няма аналогичен случай на твоя и съответно няма как да ти се даде съвет от първа ръка.

Общи условия

Активация на акаунт