Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 923
  • 768
  •   1
Отговори
# 495
  • България
Има ли други като мен, които не се водят по препоръките?

И аз изобщо не се вживявам в препоръките. Стига детето да е спокойно и доволно - всичко е наред Simple Smile малко ми е като препоръката за 2000 кал на ден за човек - средно може и да е така, обаче изобщо не работи за всеки и няма смисъл да се насилваме в някаква посока като очевидно не работи за нас.

+1
И ние се водим така, чувам от близки препоръки да му слагам режим. Ама става кисел когато го будя по-рано или се опитам да го приспя когато не му се спи. Рано му е..

А някой пробвал ли е ергономична раница? Малкият започва да ми тежи, а и ортопедът каза, че може да го носим в такава лице в лице до 4-5 месец.

# 496
Lady Kalinka, за толкова малки бебета консултантите по носене препоръчват слинг или хибридна раница някаква. Аз баткото го носих в слинг до 6 месечен, после до 2 - в раница, страшно ми беше удобно. Само че раниците са като обувките - трябва да се пробват. Има из цялата страна шоуруми, където може да се разгледа и тества . На мен приятелка ми беше дала нейната раница - ужасно неудобно ми беше, но като отидох на място си намерих такава, която "заспа" и ми вършеше страхотна работа и с часове го носех.

# 497
Аз също не се водя по препоръките за сън.
Водя се по детето. Има дни спи по 4-5часа и се буди сам да яде.
Будих го няколко пъти - съжалих, тооолкова кисел беше, и часове с ревове.
Будува доста за своите 20дни - по 2-3часа сутрин и надвечер. Но като не иска да спи, не го насилвам. Пробвах ама то аз ще заспя, но не и той Simple Smile

# 498
Ние също имаме дълъг сън понякога, ако не я сабудя, няма и да стане, но си прави едни 7-8часа, зависи в колко се приспим. Честно казано ми омръзна да гледам и слушам разни консултанти. Ами ок, казано всичко звучи добре и на видеа всичко става много лесно. Бих им пожелала успех, ако успеят да приложат казаното на моето дете. Между другото открих супер успешна мелодия за приспиваме, дори не се налага да приспивам на ръце. Като започне да се унася след последното хранен я оставям в кошарата и пускам и си заспива сама. Ще я споделя.
 https://youtu.be/_2n7FXkQ5CY?si=cpH5gf1hEq4dl0xp

# 499
Много хубава мелодика,мисля да я пробвам,макар че за сега Еднорога ми върши много добра работа.Там също има подобни мелодийки,даже съм уцелила тази,която най-добре я приспива.

# 500
Мимии, точно този бял шум използваме и ние. Наистина я обожава и заспива самичка. Новото, което открих вчера за през деня е, че заспива като пусна робота прахосмукачка. Вече я пусках 2 пъти🤣 Иначе да ви кажа и аз се наслушах на съвети от консултанти. В крайна сметка, нашите родители не са се водили по такива неща и сме си живи, здрави, нормални и развити хора. Най-важното е да сме здрави и спокойни❤

# 501
Мимии, точно този бял шум използваме и ние. Наистина я обожава и заспива самичка. Новото, което открих вчера за през деня е, че заспива като пусна робота прахосмукачка. Вече я пусках 2 пъти🤣 Иначе да ви кажа и аз се наслушах на съвети от консултанти. В крайна сметка, нашите родители не са се водили по такива неща и сме си живи, здрави, нормални и развити хора. Най-важното е да сме здрави и спокойни❤

Ние от робота не се впечатляваме ,особено като спи 😃 По принцип бях чела,че прахосмукачките и сешоарите успокояват бебетата.

# 502
И абсорбаторите! Grinning

# 503
Нашия харесва сешоара.
Консултантите дават хубави идеи може би, но не е за всяко дете. Някои деца се поддават от начало на режими, на други им е по-трудно.
Аз наивно си мислих, че отсамо себе си детето ще се буди на сравнително еднакви интервали - е, при мен не е така. Всеки сън е с различна продължителност.

# 504
Случвало ли ви се е да повърне някаква част от кърмата, след което пак да търси да яде? Не успя да се оригне преди това, но помислих, че като повърна се е наяло, ама въпреки това продължи да яде след това.

# 505
Случвало ли ви се е да повърне някаква част от кърмата, след което пак да търси да яде? Не успя да се оригне преди това, но помислих, че като повърна се е наяло, ама въпреки това продължи да яде след това.

Въпреки,че сме на АМ постоянно връща мляко.Дори и да се оригне пак връща.Ако наддава нормално на килограми,не е проблем.

# 506
Това е, че не знам дали наддава, все ми е притеснено, понеже не цедя, само ако ми се наложи да изляза и реално не знам колко е изяло. Края на месеца сме на преглед и ще видим.

# 507
Ох как искам и нашата да спи...а при нас вместо да увеличим количеството и да намалим броя хранения, нашата взе да яде пак често и по малко...и не иска да спи през деня. Яде в 19ч и не можа да заспи, а й се спи и сега в 22 пак изгладня и така... при вас случва ли се въобще да не дремнат между хранения?
И препоръките не ми се получават.. не е фен на ваничката или смяната на памперс. Само като е повече кротка успявам някой масаж да направя, гимнастика рядко..и седенето по корем го пропускаме често, направо ...
Еспумизана с моментен ефект ли е ?

# 508
Sehy, не просто ми се е случвало, редовно ми се случва. Моите и двете деца правят по цяла будна пауза от първия месец, случвало се е и две да направят за деня, като цяло не са по спането. Ама аз съм си виновна, като съм избирала баща им защо не ме е впечатлило, че този човек повече от 6 часа на нощ не спи и после е супер свеж... Просто не му трябва сън и това е. И децата така, успокоявам се, че ще им е полезно като пораснат Grinning

Rimmona, и това ми се е случвало - с рефлукс е малкият (баткото също беше) и редовно връща, не му се впечатлявам. На бебето редовно му.се случва и да хапне, да спре да яде и да отказва гърда и след точно пет минути да реши, че (явно) не си е доял и трябва още малко да хапне. Не мисля, че е проблем изобщо .

# 509
Sehy и ние имаме моменти през деня,когато не иска да заспи и си пропуска съня между храненията.То с какво ли не я занимавам,но просто не иска и това е.Еспумизана мисля,че е с натрупване,защото и действа по-добре от Лефакса.

Общи условия

Активация на акаунт