Може ли стимулация на яйчниците без инвитро?

• 766
  • 18
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Това ми е въпросът.

Провокиран, тъй като засега получавам отказ от лекарите, които съм обиколила.
Имам изчерпан яйчников резерв, ясно ми е, че стимулацията ще е лека.

Но никой лекар засега не желае да ми изпише лекарства за смъкване на високия FSH и за стимулиране на овулацията, за по-добра работа на яйчниците въобще - ако не е част от  ivf.

Кой в България е склонен да лекува така, вместо да изтъква ivf като единственото възможно? Ако познавате такива репродуктивни лекари, моля да кажете, за да ги потърся?

# 1
  • Sofia
На мен веднъж ми направиха лека стимулация с Кломифен цитрат.
Условието е първо да се проверят тръбите за проходимост.
Дори не съм мислила за инвитро (нито пък лекарят е споменава подобно нещо).

# 2
  • Пловдив
На мен веднъж ми направиха лека стимулация с Кломифен цитрат.
Условието е първо да се проверят тръбите за проходимост.
Дори не съм мислила за инвитро (нито пък лекарят е споменава подобно нещо).

Значи може.
А от стимулацията имаше ли измерим ефект?
А неприятни странични ефекти от нея?

# 3
  • Sofia
Никакви странични ефекти не усетих.

# 4
 Изчерпан яйчников резерв означава ,че повече няма яйцеклетки в тялото на жената , тази стимулация няма какво да стимулира. Освен да ви разбърка хормоните , само можем да гадаем за останалите последици.

# 5
  • Пловдив
От клиниката ми предлагат стимулация (тя ще е лека при изчерпан резерв) и инвитро. Но не ми предлагат само първото без второто.
Чета из форума, че на другите жени им правят стимулация с кломифен, dhea и т.н. Процедури, които да раздвижат малко, да събудят яйчниците. Издирвам такива лекари и аз.
Изчерпан яйчников резерв означава ,че повече няма яйцеклетки в тялото на жената , тази стимулация няма какво да стимулира. Освен да ви разбърка хормоните , само можем да гадаем за останалите последици.

# 6
Не мисля ,че има лекар който ще се съгласи на процедура без да има някакво медицинско показание.

# 7
  • Пловдив
Как да няма медицински показания, имам си бол ...в какъв смисъл без показания, не разбрах?
Може аз да не съм обяснила добре. Искам да ми изпишат да пия лекарства, добавки и тн за
стимулиране овулацията и изобщо яйчниковата функция. Но дотук лекарите в Нюлайф ми казват: отивай на инвитро.
Добре, а не може ли само стимулация, без да ми вадят яйцеклетки, а аз да си действам по естествен път?

Не мисля ,че има лекар който ще се съгласи на процедура без да има някакво медицинско показание.

# 8
Светлана, може да се направи. Както писа и друг по-горе, важното е да се проверят тръбите, т.е. да имаш цветна снимка. Потърси мнение и от друг репро специалист.
Например, лека стимулация с Летрозол или Кломифен, таймиране на овулацията и опити вкъщи в подходящия момент. Разбира се, ако няма проблем с тръбите.

# 9
  • Пловдив
Да, търся лекари, които го правят.
Защото ми се струва, че от репродуктивната клиника не ми го предлагат, за да може да им стана направо инвитро клиент и гледат на мен като банкомат.

Светлана, може да се направи. Както писа и друг по-горе, важното е да се проверят тръбите, т.е. да имаш цветна снимка. Потърси мнение и от друг репро специалист.
Например, лека стимулация с Летрозол или Кломифен, таймиране на овулацията и опити вкъщи в подходящия момент. Разбира се, ако няма проблем с тръбите.

# 10
Това което исках да кажа по-горе е,че такава стимулация се прави на нисък яйчников резерв (тоест има все още , ама малко) , на изчерпан няма какво да се стимулира.

# 11
  • Sofia
Не мисля, че има нещо неясно. Svetlana не e казала, че й предлагат инвитро с донoрска яйцеклетка заради ИЯР.
Напротив - предлагат й инвитро с лека стимулация - демек с нейните си яйцеклетки, колкото са останали.

Въпросът й е не може ли само стимулация (която така или иначе й предлагат), но без инвитрото след това.
Да, може.

# 12
Няма пречка при НЯР да се правят стимулации за овулация за естествени опити. Аз бях почти година на стимулация с фем@ра.  Е при мен не се получи , защото се оказахме с мъжки фактор.
Също може да си направите PRP и плазмотерапия (не знам обаче в България кои клиники го правят това)

# 13
Защото ми се струва, че от репродуктивната клиника не ми го предлагат, за да може да им стана направо инвитро клиент и гледат на мен като банкомат.

Светлана, надявам се , че пиша навреме. И аз съм на мнение, че има начини за подобряване функцията на яйчниците.
Аз съм била на лечение над година при професорка, когато бях на 27г.
В интернет също има доста информация за пиене на определени хр.добавки и определени витамини, храни и диети, които биха били в полза на забременяващи жени, зная също и билка, която регулира м.цикъл.
Вие си преценявате дали имате време пред себе си за тези неща.
Отделно преди няколко месеца видях, че една Инвитро клиника предлага процедура - възобновяване на яйчникува функция.

Има

# 14
  • Пловдив
Да, аз пия добавки от един месец и ще ги продължавам, разбира се.

Имам малко време, последните ми години са, в които бих могла да забременея, ако с 0.03 Амх може изобщо. Само че имам резерви към инвитро, а лекарите натам ме бутат.

Светлана, надявам се , че пиша навреме. И аз съм на мнение, че има начини за подобряване функцията на яйчниците.
Аз съм била на лечение над година при професорка, когато бях на 27г.
В интернет също има доста информация за пиене на определени хр.добавки и определени витамини, храни и диети, които биха били в полза на забременяващи жени, зная също и билка, която регулира м.цикъл.
Вие си преценявате дали имате време пред себе си за тези неща.
Отделно преди няколко месеца видях, че една Инвитро клиника предлага процедура - възобновяване на яйчникува функция.

Има

Общи условия

Активация на акаунт