Кредитна карта, въпроси и отговори

• 9 901
  • 221
  •   1
Отговори
# 210
И аз получих такова съобщение, само не видях колко точно ще е тази месечна такса. Вероятно ще се наложи да я закрия, тъй като моя лимит на кешбека не е голям и надали ще си струва - таксите ще ми излязат повече от върнатата сума.

# 211
~Tony~, предполагам, имате Visa Premium. Simple Smile А можеш ли с две думи да поясниш какво означава – "Без годишна такса, при използване на Премиум план или план "ДСК Частно банкиране""?

За Премиум плана прочетох в сайта им (таксата май излиза около 120 евро на година), но пак не ми се изясни колко плащаш общо за всичко на година, при двата варианта?

При нас таксата е 20 или 25 лв на месец в зависимост от броя на транзакциите. Сега в евро не знам дали е точната равностойност, би трябвало. Картата е Visa Platinum, друго не знам 😀

# 212
  • Sofia
Мерси за отговора! Simple Smile

Да, така, както го описваш, си на споменатия "Премиум план" – в условията пише, че е около 20 лв. на месец.

На мен това ми се вижда доста висока такса, де. Като теглиш чертата, е около 120 € на година. Дори кешбекът да е 300 €, от него ти остава малко повече от половината, след като платиш таксите.

Да, Visa Platinum съм искала да напиша. Grinning

# 213
Аз затова влязох да питам дали наистина е задължително да я имаме за целия срок на ипотечния кредит. Но някой ден ще се разходим до банката и ще проверим.

# 214
Останали нещо изгодно с кешбек, след като ДСК сложиха такси на КК.
Фибанк искат 3К евро за 6 месеца са превъртиш за 0,5%, срещу ДСК, които са с 1%
Пощенска и те с 100 условия за 0,5%

# 215
  • София

Не им знам условията на Фибанк. Но не ми се струва непостижимо 3 К Е за 6 месеца ако всичко се плаща само с  КК. 
От Пощенска оплаквания нямам  - трупам си точки и ги осребрявам на 1 г.

# 216
  • Sofia

Най-готини са картите на "Postbank" - ако тия дни имам време, ще седна да напиша пост с всички актуални условия на банките, че нали проучвах наскоро.
Дават най-голям cashback, стига да превърташ определени суми през картата.

Виж предложенията и на "Първа инвестиционна" – те са друга банка с добри условия.

EDIT: Сега видях, че си писала и за тях – аз говоря за програмите за 1% cashback. Simple Smile

Но не ми се струва непостижимо 3 К Е за 6 месеца ако всичко се плаща само с  КК.

Така е. Simple Smile На днешно време една почивка да си запазиш, може и повече от 3000 да хвръкнат от картата за един ден, камо ли – за 6 месеца.

# 217
Аз ползвам на ДСК с Уиз еър. 2% към компанията - от няколко години пари на Уиз почти не съм давала. Последно за самолетен билет с багажа доплатих само 13 евро.
Сега трупам за следващата почивка.
Но да се избягват плащанията във валута. Ужасно дървен курс.

# 218
  • Sofia
На мен, между другото, никога в живота не ми се е налагало да използвам Wizz, а пътувам доста. Simple Smile

Не харесвам програмите, които те ограничават за какво точно да използваш натрупаните суми.

# 219
Разписанията на Уиз не са ми много удобни, но като за без пари - толкова.

# 220
И аз съм доволна от пощенска, писала съм назад в темата за условията и колко кеш бек успявам да осребря.

# 221
Пощенска имат такса.
За 2900 точки, колкото е минимума за да обмениш (1точка =1евро) получаваш 12,78€ - да не забравяме годишната такса
Скрит текст:
Същата сума 3К в първа инвестиционна 2900х0,5%= 14,50€ и нямат годишна такса
Аз ли нещо бъркам??
Пощенска дават 1% само за платинена карта ( в момента), аз сравнявам стандартна КК

3К в момента не чак толкова много, да. Но, аз не плащам всичко с КК, само някои плащания. В чужбина плащам само с револют, тъй като рядко пътуваме в Европа, а таксата за обмяна евро-друга валута е 0,25%

Общи условия

Активация на акаунт