Кей-поп не е просто музика - 4

• 12 728
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Джили, напълно споделям мнението ти за филма. Ето нещо забавничко
https://www.facebook.com/share/r/19h93V6yZ9/

# 706
А аз от щерките продължавам да получавам само ирония по уклона ми с к-попа. Cry

Ааа, ето това щях да коментирам. Nerd
Голямата ми дъщеря, която днес точно става на 16 г. (т.е. чувствайте се почерпени с торта) мрази к-поп.
Казва, че я измъчвам нея лично и слуха ѝ. Така че Профи, и по-зле може да бъде от обикновена ирония. Днес даже не смея да си отворя телефона. Stuck Out Tongue Winking Eye Единствен пробив има с демон хънтарите. Там хареса една от песните.

# 707
Честит рожден ден на тийнката!!!!!! Желая и всичко най-най- и все така да ви радва! Много трудна възраст, дори не искам да си спомням JoyStuck Out Tongue Winking EyeSunglasses  Не се къхари, може в един момент да и хареса, нали са във възрастта ,която много се  влияят от модата сред своите връстници. То и аз имах много хубав повод за празнуване и гордост. Вече си имаме и адвокат в семейството, който се  оказа най-награждавания тази година в нейното направление в нейния уни. Нямах време да приготвя някаква торта, но поне изпихме една бутилка супер скъпо Champagne JoyJoyJoy само дето не разбрах какво му е толкова специалното за да е скъпо, но не остана и капка от него JoyStuck Out Tongue Winking EyeSunglassesLaughingSweat Smile

# 708
Честита рожденничка, Джили!
Успешна да е в професията, Дани!
Мерси за споделените емоции и на трите Ви с аХони за концерта Heart
Аз пак си гледах наборите с нова реакция на BTS

https://www.youtube.com/live/NRrQVFzis78?si=bDGvjnDbCBsPOdK0

Този линк не можах да го туря във видео

Дани а имаше ли кискам на концерта с колегата?

Сори ама не се въздържах хах

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 20:39 от Лъчестлъч

# 709
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Джили, да ти е жива и здрава рожденичката!
Дани, и за твоята дъщеря поздравления!

Слушам само със слушалки, но и това не ме спасява от подигравките. Твърдят, че ми било възрастово изкукуригването Wink . Даже не се напъвам да обяснявам, че не съм от най-нормалните по рождение Mr. Green . Още не съм ги заплашила, че се предава по наследство Joy.

Изслушах на ТХТ албума и си харесах Ghost Girl, но и Sunday Driver, и латино ритъмът на Dance With You, и Bird of Night, и последната, Песен на звездите, ми допаднаха. Албумът като цяло е много приятен за слушане и носи едно топло и лятно усещане за много любов и безгрижно настроение. Това само на база чутото като музика. Всъщност нямам никаква идея текстовете какви са.

# 710
Дани а имаше ли кискам на концерта с колегата?
Сори ама не се въздържах хах
Laughing Нося на шеги ,споко Joy
Ако правилно те разбирам - Не, защото този колега лично познава моя сенсей и знае, че може да му резнат главата със катаната. Беше строго служебни отношения и забавления SunglassesGrinning А и човечеца е женен и милата му жена ми има вяра, надявам се, просто споделяме ,нещо което харесваме и двамата и заедно понякога ходиме и заедно по   рок концерти.
Проф я не се впрягай, предполагам и ти като мен си се насочила към К-попа, тъй като тук при нас, западно, нещо нещата се поизчерпаха и нищо свястно не се измисля, не че не наблюдавам и подобно явление в последно време и в К - попа.
От огромният списък, за който споменах по-рано ,много малко неща ме впечатлиха , а от новия албум на ТХТ нищо не си харесах Sad Някак си всички са ми като едно, еднородни смес малко рап с още нещо.........

# 711
Профи, разсмя ме с изкукуригането.
В къщи едно време беше забранено да се слуша поп фолк, че и народна музика и Лили Иванова конкретно от естрадата, само рок и хеви метал. Аз станах чалгарка за известно време в знак на протест хаха. Ама то си беше в златната ера на поп фолка...
Дани, готино е човек да има с кого да споделя емоциите.
Аз се радвам, на малките неща, че пускат всеки ден Суит дрийм на Джей Хоуп по радио Бумеранг, че докато дъщерята е пътувала в автобуса са пуснали Джимин, а моят мъж ми разказва за скандалното мнение на Цитиридис за концерта на Гънс енд роузес в което казва, че всяка кей - поп група прави по-добро шоу... Това си е моята "сейф зона"

# 712
Цитиридис за концерта на Гънс енд роузес в което казва, че всяка кей - поп група прави по-добро шоу... Това си е моята "сейф зона"
Боже, за това ли гърми "българската преса" за този концерт LaughingLaughingLaughing
А моя милост не понася чалгата във всичките и разновидности и "баба Лили" не понасям, а в най - ранните си години залюбих рока точно по тази причина, да избягам от чалгата, сръбската музика и като протест срещу насила налаганата музика, която всички трябваше да слушаме. И най-смешното е, че за да разклаштам нервите на моите родители  и като бунт започнах тогава да слушам  и класическа музика и опера и съвсем ги вбесявах. LaughingSweat SmileJoy Не споря, че има и много друга хубава музика ,която е написана.

# 713
Не понасям чалга, а к-попа го открих покрай сериален ОСТ. Много ми хареса като музика и взех, че яко задълбах. Не е защото западното ми е станало постно. Не е. Все още и от там излизат харесвани от мен песни. Иначе слушам всякаква музика, без чалга. Има отделни песни, които намирам за добри.
С ранната кака Лили Иванова проходих и пропях, но нищо нейно от Ветрове насам не ме е впечатлило. При всички случаи изпитвам уважение и респект към начина и отношението ѝ към работата ѝ. Малцина са способни на подобна самодисциплина.
Всъщност точно к-поп изпълнителите са ярък пример какъв труд и усилия се полагат в борбата да се изкачиш и останеш по-дълго на върха. Стига човек не само да ги слуша/гледа, а да следи поне малко и от споделяния в нета процес на подготовка.

# 714

Едно интересно съчетание с 9тата симфония на Бетовен

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 09:55 от Danifin1

# 715
Джей Парк много ми хареса, харесаха ми и Макс с Джей.

Хайде и от мен нещо за съботно-неделно настроение Hug

# 716
Много благодаря за поздравите!
Направихме си празнуване вчера. Сестра ми й подари билети за One republic, та се очерта още един концерт тази година, на който ще пратя таткото, обаче. Blush

Поздрави и на Дани за твоята девойка.

Добре ми дойдоха за плажа последните ви предложения от днес. Heart Тамън се зачудих дали ще се повторим с Профи, но - не. Heart Eyes

Ето и от мен с няколко.

# 717
Джили, не знаех, че и ти харесваш FTISLAND Sunglasses
Нека се забавлява детето, сега му е времето.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 11:16 от Danifin1

# 718
  • София
Джили, честита рожденичка! Много радост да ти носи!
Дани, честито и на твоята девойка! Много успехи й пожелавам!
Аз пък съм заобиколена с Кпоп фенове и всички приятелки на дъщеря ми обичат да си говорят с мен и да се кефим на песни и хубави мъже.
Ние се прибрахме благополучно и сега отмаряме. Обещах да разкажа за концерта, но не знам от къде да започна.
Първо организацията беше супер. Влязохме бързо, излязохме също безпроблемно. Никой не се блъскаше, бяха пуснали влаковете на метрото през 2 минути и успяха да извозят всички без напрежение и блъсканица. Браво на испанците.
Раздаването на фрибитата беше изключително вълнуващо за мен. Толкова позитивна енергия на едно място рядко се среща. Цветни усмихнати хора, щастливи да дават и да радват другите. Получихме десетки фотокарти, гривни, стикери, дори сладки във формата на Skzoo. А ако знаете девойките как ми се радваха, че не съм просто придружител, а истински Стей.
Шоуто беше невероятно. На моменти толкова експлозивно, че сърцето ми биеше като лудо. Останахме без глас и двете с дъщеря ми. От къде намират толкова енергия? Накрая изглеждаха, все едно не им се тръгва, връщаха се да се закачат със стейовете.
Но най-много ме впечатли отношението на Stray kids към феновете. Местата ни бях супер и можах да проследя всичко. Използваха много испански изрази и дори се шегуваха на испански. Излязоха с тениски I love Madrid. Докато говореха се покланяха с онези азиатски поклони, изразяващи уважение. Обиколиха на платформи терена и така дадоха възможност на много повече хора да се доближат до тях. Цялото шоу носеше смисъла на You make Stray kids stay. Уважение и благодарност към феновете. Дори поздравиха родителите, които са там заради децата си. Сега мечтая да ги видя с тениски Аз обичам София.

П.С. не мога да кача снимки от телефона, но и без това повече гледах отколкото снимах.

# 719
Ех, че хубаво, Хъни! Blush

Минавам да оставя рекламата с Джин на рибните консерви.

ТХТ -

И кавърът на KPDH Free на актрисата Арден Чо, озвучаваща Руми, с Ча Юну от ASTRO. Отдолу оставям и линк към разговора между двамата.

https://www.youtube.com/watch?v=g7FMbINCKFk

Общи условия

Активация на акаунт