Овлажнител за въздух

• 277 458
  • 693
  •   1
Отговори
# 540
Аз на този му бях хвърлила око миналата зима още и четох добри отзиви в Амазон.
http://www.amazon.co.uk/Homefront-Pro-Series-Ultrasonic-Humidifi … ngs/dp/B005I2DPFW

# 541
  • СЗ
Аз на този му бях хвърлила око миналата зима още и четох добри отзиви в Амазон.
http://www.amazon.co.uk/Homefront-Pro-Series-Ultrasonic-Humidifi … ngs/dp/B005I2DPFW

За него писах на предната страница. Тук се продава като Limatic HUMIDIFIER 660-MH-505 в магазините Зора - 59 лв.

За една седмица употреба забелязвам, че започва да се появява бял прах по телевизора и др. мебели. Предполагам, че е от варовика във водата. Има вероятност да е и от йонизатора или комбинация от двете. Тази седмица ще пробвам с вода от бойлера и око не помогне минавам на омекотена вода от каната.

# 542
Да, видях че е същия, затова сложих линка от Амазон, някой, ако иска да чете коментари на много от ползвалите.

# 543
  • Тра-ла-ла
При мен, въпреки че използвам филтрираща кана, след 24ч се получава този жълт налеп (в скрития текст). Вярно е, че тръбите са стари и чат-пат пускат ръжда. Но си мислих, че при филтриране това се оправя Tired

Скрит текст:

# 544
  • София
Ползвам същия овлажнител вече трета зима, макар и под друга марка (купуван от чужбина). Белият прах по мебелите е от варовика във водата. Ползвала съм го на място, където водата беше изключително твърда и всичко се покриваше с този бял слой. Минавали сме водата и през кана Брита, не помагаше. Единствено имаше някакъв по-добър ефект, ако сипвахме изворна вода (от бутилка) или преварена.
Иначе самият овлажнител е добър, от един месец насам имам включени точно 2 бр. и работят 24/7. Simple Smile

# 545
  • в огледалото на живота
От 2 дни съм собственик на Limatic HUMIDIFIER 660-MH-505 https://zora.bg/limatic/humidifier-660-mh-505/24516

Ето и клипче как работи - https://www.youtube.com/watch?v=UH7e9Nrav1A

В хола беше адски сух въздуха. Сложих и 2 цифрови хидрометъра. За да вдигне от 25 на 40 % отидоха около 4 литра вода и 12 часа на максимум.
Машинката ми харесва. Йонизаторът също се чувства. Като недостатък забелязвам не особено точното мерене на влажноста. Има някъде около 5 % грешка. Не знам как успява да я мери при условие, че сипва влага върху себе си.

Някой друг ползва ли този модел и какви са му впечатленията. Подържа ли си зададената влажност? Филтърът налага ли се да се подменя, чисти или третира с нещо?

Каква вода ползвате? Прави ми впечатление, че побелява от варовика. Това няма ли да го повреди след време? Имам кана за пречистване на вода и се чудя дали да ползвам вода от нея. Малко неикономично би се получило.
Отдавна не е писано в тази тема,но не ми се отваря нова.
Имам въпрос:в този модел овлажнител има ли възможност за добавяне на етерични масла и подменяем ли е филтъра?
Хвърлила съм му око,че нашият вече издаде багажа... Simple Smile

# 546
Някой може ли да ми препоръча овлажнител с йонизатор който да е тих и да е до 100 лв.

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 12:27 от ti_mira

# 547
# 548
Този няма май няма датчик и настройки да подържа определена влажност .Мисля че този е по добър
https://zora.bg/limatic/humidifier-660-mh-505/24516

# 549
  • Варна

Да, няма датчици за измерване и поддържане на опр. влажност, но стария като имаше таки ги поддържаше.... Бях споделяла в темата. Трябваха ми 2 дни 24ч работа да ги докара на 21%, повече не успя. Върнахме го.... Lanaform-а като го настроя на опр. степен и хвърлям по едно око на метео станцията от дъжд на вятър установявам, че  успява например да си поддържа процентите, които съм решила, без да се налага да го пипам постоянно.

# 550
От 2 дни съм собственик на Limatic HUMIDIFIER 660-MH-505 https://zora.bg/limatic/humidifier-660-mh-505/24516

Ето и клипче как работи - https://www.youtube.com/watch?v=UH7e9Nrav1A

В хола беше адски сух въздуха. Сложих и 2 цифрови хидрометъра. За да вдигне от 25 на 40 % отидоха около 4 литра вода и 12 часа на максимум.
Машинката ми харесва. Йонизаторът също се чувства. Като недостатък забелязвам не особено точното мерене на влажноста. Има някъде около 5 % грешка. Не знам как успява да я мери при условие, че сипва влага върху себе си.

Някой друг ползва ли този модел и какви са му впечатленията. Подържа ли си зададената влажност? Филтърът налага ли се да се подменя, чисти или третира с нещо?

Каква вода ползвате? Прави ми впечатление, че побелява от варовика. Това няма ли да го повреди след време? Имам кана за пречистване на вода и се чудя дали да ползвам вода от нея. Малко неикономично би се получило.

Здравейте за сега и аз съм се насочила към този овлажнител,но ме интересува може ли да се ползва без йонизатор?И гледам всяка сутрин по прозорците има мокро по ъглите това според вас означава ли,че стаята е достатъчно влажна и нямаме нужда от подобен уред? Благодаря предварително на всички включили се . bouquet

# 551

Здравейте за сега и аз съм се насочила към този овлажнител,но ме интересува може ли да се ползва без йонизатор?И гледам всяка сутрин по прозорците има мокро по ъглите това според вас означава ли,че стаята е достатъчно влажна и нямаме нужда от подобен уред? Благодаря предварително на всички включили се . bouquet
[/quote]

Според мен, щом има влага по прозорците, значи че е влажно, но дали достатъчно? най-сигурният начин е да си купиш влагомер, иначе може да се окаже, че не ти трябва уреда. А може и нещо от дограмата да е, но  няма как да си сигурна.

аз реших, че ми трябва когато сутрин се събуждах с пресъхнало и боцкащо гърло - купих си термометър с влагомер и се оказа, че влажността е 25 %, крайно недостатъчно.

# 552
Ами купих го вече сега ще видя като го включа той имал вграден влагомер ще стане ясно Simple Smile

# 553
Малко уточнения за поста ми по-горе, т.к. не мога да го коригирам.

Оказа се че машинката - Limatic HUMIDIFIER 660-MH-505 си мери абсолютно точно влагата, просто стаята трябва да е "климатизирана", т.е. да няма много движение из нея.
Вчера замерих 46 % на нея, 46 % на единия цифров, 47 на другия цифров хидрометър. Т.е. мери абсолютно вярно.
Другото което забелязах е, че не съм задавал необходимата влажност за подържане правилно до снощи. При зададени вече правилно 45 го наблюдавах как спира, тръгва и подържа точно 45%.

Относно шума - почти безшумна. Нивото на шума на филтъра на аквариума или вентилатора на климатика на най-ниска степен е по-високо. От 1 метър при абсолютна тишина се чува много леко. През деня се налага да си сложа ухото до него за да разбера, че работи.

Относно мощноста. При 4 възможни степени и при помещение около 25-30 кв. м., 45 %, на 1 степен не се справя в момента. На 2-ра степен - на кантар, но ги достига. Но следва да отбележа, че беше адски сухо - под 10 % влажност преди да я купя.

Относно количеството вода. За да подържам 45 % са ми необходими около 2.5 л. вода на денонощие.

Машинката според мен е перфектна. Голям резервоар, йонизатор, хидрометър, настройка и подържане на точната влажност, цветен дисплей, регулиране на мощноста, таймер, пресети. И не на последно място - ниска цена -59 лв.

Засега намирам само два недостатъка:
- при изключване от бутона On-Off си нулира настройките (но от др. страна не е необходимо да се спира при смяна на водата);
- резервоарът се пълни отдолу. Т.е вдига се, развива се филтъра, налива се вода, завива се филтъра и се поставя обратно върху уреда.

Здравейте!
Много добре изглежда машинката и много ѝ се точа, но никъде не пише, че има йонизатор, а на мен ми е много важно! https://zora.bg/limatic/humidifier-660-mh-505/24516

Помолих "Зора" за подробности и те ми изпратиха ръководство за употреба, но така и не ми отговориха в прав текст има ли йонизатор. В ръководството не се споменава за йонизация, нито дума няма по въпроса.

Последно има ли йонизатор или няма, гледам тук хората питат може ли да се ползва без йони, аз пък точно тях търся, а не ги намирам :Р

Освен това казвате е струвал 59 лв, сега е 49..? Дали е същия?

Благодаря!

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 17:42 от mahakalah

# 554
Да същия е,има йонизатор ,само не разбрах беше писано,че има степени на работа но не разбрах как се наглася.

Общи условия

Активация на акаунт