🔥 Джан Яман 🔥 Свободна тема за размисли и страсти... *тема 17

• 51 771
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
За лека нощ, един Сандокан

# 661
Добро утро на всички!

🆕🆕🆕
IG стори от Гюлдем
✒Поздравления 👏👏🧿

🆕✒📰🇮🇹 Италианската преса. cinematographe.it

Sandokan: Джан Яман и Алесандро Прециози за сериала: „Беше невероятно предизвикателство“

Дългоочакваното рестартиране на сериала Sandokan беше представено на Италианския фестивал на глобалните серии 2025. Разговаряхме за това с актьорите Джан Яман и Алесандро Прециози.

Автор: Франческо Дел Гросо - 27 юни 2025 г.

Сцени на всеобщ делириум и тълпи от луди фенове съпътстваха червения килим и цялото представяне на дългоочаквания първи сезон на Sandokan, което се проведе на четвъртия ден от първото издание на Италианския фестивал на глобалните серии. Залата „Конкордия“ в Паларичноне, препълнена докрай, буквално беше обсадена от стотици зрители, търсещи автограф и селфи със звездата на момента, Джан Яман, на когото е поверена трудната задача да замени предшественика си Кабир Беди като емблематичен персонаж в това, което е рестарт на култовия сериал от 1976 г., режисиран от Серджо Солима.

Продуциран от Lux Vide по идея на Лука Бернабей, сериалът е нова адаптация на историческата сага по романите на Емилио Салгари, разработена за телевизия от Алесандро Сермонета, Скот Розенбаум и Давиде Лантиери, а режисьорите са Иън Мария Микелини и Никола Абатанджело. Докато чакахме сериала да се излъчи по Rai1 през декември, имахме възможността да разговаряме с Джан Яман и Алесандро Прециози, които играят съответно Сандокан и Янез.

На представянето, проведено на фестивала Global Series Festival 2025 в Италия, Джан Яман и Алесандро Прециози обявиха дългоочакваното рестартиране на Сандокан и неговите герои.

Скрит текст:
Какво си помислихте, когато ви предложиха ролята на Сандокан и с какви трудности се сблъскахте, когато приехте?

Джан Яман: „Имаше толкова много носталгия около образа на Сандокан и затова беше неизбежно рано или късно такава важна фигура, която влезе във въображението на зрителите по целия свят, да се завърне с невероятните си приключения, за да живее на екрана. И отне почти петдесет години, за да се случи това. Проектът започна преди пет години, когато продуцентът Лука Бернабей искаше да дойда в Италия, за да започна подготовка и тренировки, но Ковид и трудностите с придвижването усложниха всичко малко, забавяйки плановете. След това, малко по малко, успях да започна тренировки във фитнеса и конна езда, но след пет месеца подготовка продукцията беше спряна. Казаха, че проектът вече не може да продължи поради бюджетни и здравословни проблеми, свързани с пандемията. Имаше много мрачни периоди, причинени от голямо разочарование и страх да не завършим проекта. От друга страна, имаше постоянна надежда, че определени проблеми могат да бъдат решени. Бях най-щастливият човек на света, когато пристигна дългоочакваната новина, че ще започнем снимките. И в този момент започнах дълъг и интензивен период на подготовка и снимки, който продължи около осем месеца, но в крайна сметка го направихме и най-накрая италианецът...“ Публиката и не само ще могат да видят изключителната работа, която е свършена. Все още не мога да повярвам. Всичко това беше мечта за мен и мисълта, че играя такава емблематична и обичана фигура, беше огромна чест.“

Какво означаваше за теб да играеш Янез, един от ключовите и обичани герои на сериала?

Алесандро Прециози: „Беше голямо предизвикателство. С Лука и Матилда Бернабей от Lux Vide вече бях имал възможността да изследвам различни жанрове и истории, започвайки с историята на Сан Августин, но тази определено ме плени и ми хареса най-много. И както често ми се е случвало в живота, всичко, което наистина обичах, се трансформира във възможността да вляза на екрана и да бъда част от него. Героят на Янес е химн на приятелството, вярата и братството, но преди всичко той е носител, както целият сериал, на редица силни и важни послания. Сред тях е фактът, че когато се вдигнеш на оръжие, за да можеш да се разбунтуваш, винаги има много дълбоки съмнения. И съмнения относно това да се отговори на насилието с насилие, да се освободиш от възможността да бъдеш малтретиран, гладен и потиснат. Но тук има нещо много подобно на Risorgimento, тоест никой не може да ти отнеме свободата да мислиш. И това се случва с местните племена даяк, които в този сериал отговарят на потисничеството на английските колонизатори с мисли, песни и молитви за свобода на душата.“ което никой не може да ти отнеме. Янес, от своя страна, притежава целия диапазон, на който според мен актьор на моята възраст и лекота би могъл да се надява.

Джан Яман: „Ден след ден, сцена след сцена, аз и целият актьорски състав чувствахме, че се подобряваме от актьорска гледна точка“

Как създадохте химията помежду си?

Джан Яман: „Прекарвахме много време заедно както на снимачната площадка, така и извън нея. С Алесандро говорихме много, имаше диалектично сравнение и непрекъснат обмен на идеи. Той ми даде много съвети, които оцених от първия до последния ден на снимките. Също така се забавлявахме много, наслаждавайки се на всеки момент. Освен това знаехме, че всяка сцена ни подобрява от актьорска гледна точка и затова винаги давахме 100% както индивидуално, така и като екип.“

Алесандро Прециози: „Трябва да бъда честен. Бях изумен от дисциплината на Джан, невероятните му хореографски умения, прецизност и непропорционален контрол. За мен беше фантастично да бъда там на снимачната площадка и да наблюдавам движенията му, защото вярвам, че никой друг в света днес не би могъл да изиграе Сандокан по начина, по който го направи. Що се отнася до моя герой Янес, който наема и по някакъв начин се опитва да вампиризира способностите на пирата, създаването на тази алхимия изобщо не беше трудно. И мисля, че екранът ще предаде всичко това.“

Алесандро Прециози: „Внесох цялата екстравагантност на моя неаполитански произход, но и способността да обменям безкрайно количество информация с всички.“

Продукцията на „Сандокан“ беше много дълга и изморителна.

Как се подготвяте физически за такава сложна роля?

Джан Яман: „Знаех, че сериалът ще бъде изтощителен ангажимент, така че преди пет години, когато за първи път дойдох в Италия, веднага започнах физическа подготовка и различни тренировки по бой и езда. Предвид броя на бойните сцени в епизодите, беше важно да придобия увереност както в движенията, така и в използването на оръжия, за да не нараня себе си и другите. Това със сигурност беше най-трудното, но с времето и увеличените тренировки достигнах много високо ниво на прецизност. Гордея се, че никой не пострада. След това, очевидно, по време на подготовката и снимките беше много важно да се поддържа начинът на живот и да се спазва строг спортен режим, както физически, така и психически, както и поведенчески и хранително. Ние сме хора и актьори и за да постигнем определена цел, трябва да страдаме и да правим жертви. В случая със Сандокан направих всичко възможно за дадената ми възможност, но преди всичко защото това е проект, с който ще се гордея до края на живота си.“

В много качествен международен актьорски състав, какво успяхте да внесете в сериала по отношение на италианскост, вашия подход и актьорските си умения?

Алесандро Прециози: „Внесох цялата екстравагантност на моя неаполитански произход, но и способността да обменям безкрайно количество информация с всички, от най-малките, която те постепенно правеха все по-полезна за каузата. Моят принос към останалата част от актьорския състав беше преди всичко да се опитам да бъда добър домакин на всички изключителни и талантливи интерпретатори, които идваха от различни географски ширини. Много ми хареса, че дори за малки роли бяха наемани много млади актьори и актриси от много важни и известни актьорски школи, започвайки с британските. И всеки от тях внесе нещо лично. В крайна сметка ние работим и се обичаме в името на това да даваме.“

Джан Яман: „На всеки два епизода героят ще еволюира, от време на време ще се превръща в друг Сандокан, докато не се превърне в един вид аскетичен пророк, спасител на народа“

Алесандро Прециози, Алана Блур и Джан Яман по време на прожекцията, посветена на Сандокан, на фестивала Italian Global Series 2025 - С любезното съдействие на: Даниеле Вентурели Getty Images за фестивала Italian Global Series

Какво да очакваме по отношение на изграждането и еволюцията на вашите герои в този първи сезон?

Джан Яман: „В първия сезон Сандокан открива, че е Сандокан, така че ставаме свидетели на едно вътрешно пътешествие. В началото го виждаме като обикновен пират, а ретроспекции ни отвеждат в миналото, когато е участвал в тайни битки, за да издържа и помага на семейството си. Така че от определена гледна точка той вече е бил герой за своите близки, но малко по малко ще се превърне в герой и за целия си народ. На всеки два епизода героят ще еволюира, от време на време се превръща в различен Сандокан, докато не се превърне в един вид аскетичен пророк, спасител на народа. Затова първият сезон е много важен и значим, именно защото показва раждането на Сандокан. Като актьор, за да интерпретираш еволюцията на такъв сложен герой с толкова много нюанси, трябва да учиш много и постоянно да сравняваш с режисьорите. И това се случи през цялото производство на сериала. Всичко това ме направи по-добър човек и актьор.“

Алессандро Прециози : «У персонажа Янеса есть ряд удивительных и непредсказуемых поворотов в течение сезона, но я пока не могу о них говорить. Это немного похоже на реки: чтобы узнать их будущее, сначала нужно вернуться к их истоку, чтобы понять, какого рода трансформация он станет главным героем. И именно это было сделано в его случае на этапе написания, то есть работая в обратном направлении, чтобы узнать, каким человеком он стал. В этом смысле мне очень любопытно увидеть, какими могут быть будущие эволюции похожего персонажа в других сезонах. Так что по сравнению с моим опытом в сериалах, нисколько не умаляя прошлых, начиная с Элизы ди Ривомброза , это, безусловно, самое невероятно современное, красивое и увлекательное, что я сделал за всю свою жизнь ».
Приятна събота да имате!

# 662
И какво сега.. Джан си показа лудориите и се покри? Grinning

По пътя на логиката, ако всичко това е ПР - ще се покаже скоро Animal See No Evil

Стори от Аланка Animal Rabbit

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 19:18 от grozdence*

# 663
Айдее, ще си имаме бебенце!
Нашата Франческа е бременна!

# 664
Много е красива Франческа 🤍 нека е много щастлива!

Нова-стара снимка Wink
Can Yaman в Shati Beach Club, Неапол, 8 юни 2025 г.
Nature Fire

# 665
Ама какъв му е къдрав бтитона!
Започна да му расте косата

# 666
Италиански медии:

Каква прекрасна статия! Hands ClapHands ClapHeart Eyes

Джан Яман, още един блокбъстър след Сандокан? Сухият отговор на турския актьор

Ролите на Джан Яман, между мъчение, героизъм и легенда: бъдещето след Сандокан.

Джан Яман продължава да изненадва. От Франческо Демир във „Viola come il mare“, до Хасан Балабан в „El Turco“, до изпълнението на ролята на Сандокан, турският актьор е прегърнал силни, интензивни и дълбоко различни образи. Пътят му е в непрекъснато изкачване, което го превръща в световна икона. По време на официалното представяне на „Сандокан“, където беше представен трейлърът на дългоочаквания сериал „Lux Vide“, публиката се наслади на епичната атмосфера на рестартирания филм. Но отвъд сцената, задкулисието беше поразително, където Джан Яман говори за себе си с искреност и без филтри.

На въпроса кой иска да бъде отсега нататък, звездата отговори с фраза, която перфектно обобщава подхода му към кариерата: „Лесно се отегчавам. Искам винаги да се развивам.“ Силно твърдение, което не звучи като декларация за намерения, а по-скоро като начин на живот. Във видеото, което ще бъде публикувано в статията, актьорът обяснява как след интензивен проект като Sandokan никога не търси „зоната на комфорт“. За него всяка роля представлява предизвикателство, стимул да се преоткрие. И съдейки по разнообразието на героите му, той го прави със смелост.

Многото лица на Джан Яман: какво се случва след блокбъстър като Сандокан?

Франческо Демир е мрачен и неуловим инспектор, белязан от болезнено минало. Хасан Балабан е герой, който пренася Изтока в сърцето на Европа. Сандокан е символ на съпротивата и свободата. Три лица, три души, но една посока: растеж. Яман не просто интерпретира, той се потапя в героите. Той тренира, учи, променя се физически, учи езици, бие се с меч или се трансформира в градски полицай. Тази динамика е това, което го отличава и най-вероятно ще го тласне към нови международни роли. И докато „Viola come il mare“ очаква третия сезон, вече потвърден от Mediaset, Сандокан изглежда иска да се превърне в сага. Източници, близки до продукцията, говорят не само за втори сезон, който вече е в напреднал етап, но и за евентуален трети в процес на разработка.

Какво да очакваме след „Сандокан“? Публиката се чуди: къде ще видим Джан Яман след това тропическо приключение? Предвид думите му, бихме могли да го открием в напълно нови контексти: в европейското авторско кино, в американски сериал или дори в холивудски екшън филм. Неговият свободен английски, физиката му на екшън герой и способността му да играе интензивни роли го правят кандидат за световни продукции. Той, от друга страна, намеква, че нещо се готви, но без да разкрива твърде много. Едно е сигурно: никога няма да го видим да прави едно и също нещо два пъти.
https://larchitetto.it/2025/06/28/can-yaman-ancora-kolossal-dopo … dellattore-turco/

# 667
Добро утро,момичета!

Честит Петровден!Честито на всички,които празнуват днес!

Благодаря ви за споделеното! HugTwo Hearts
За Франческа,че е бременна в 7-я месец пуснах статия преди 10 дни.Ще има момченце от Евгенио Грималди.От бившия си съпруг има момиченце.Тогава не реагирахте с коментари.Но сега Франческа се е показала със снимки и пресата наново пише същото.

Щастлива неделя ви желая!

# 668
Аз не реагирах, защото тогава не повярвах.
Ходих тогава да й разгледам профила и нямаше никаква индикация.
И единствено, което можех да напиша, е че не вярвам.
А сега го видях с очите си и много се радвам за нея.

# 669
  • в сърцето на един мъж...
Аз съм пропуснала... Хм, можеше да е на Джан тва момченце, пък Relaxed
Много е красива тази жена, много... Да е жива и здрава, лека бременност и леко раждане!

# 670
Можеше, ама нашия се занимава с глупости! Joy Joy Joy

# 671
Тя е твърде хубава за вкуса му Joy

Скрит текст:

Франческа говори за Виола 3:
-> https://x.com/Mariagenn59/status/1939278200502436235

Злати Hug тогава това бяха само слухове. Още като прочетох в пресата, погледнах в ИГ й.. нямаше индикации. Сега е сигурно!

# 672
Ами да бяхте писали,като проверихте,че не е сигурно!А не сега след като писах сутринта.
Аз нямам ИГ и Х за да знам! Hands V

🇮🇹🎬📸
от canyamannews.international
Джан Яман

# 673
Започва повторение на Виола по Канал 5! Purple Heart

В момента по Канал 5 дават много дизита и италианците се оплакват Grinning
Ще ги изброя:
Стари (последни епизоди): Предателство и Семейство
Нови: Черно сърце, Жена, Забранената ябълка (от утре)
и от 12 юли започва Невинност:
Скрит текст:

# 674
Ами, Злати, какво да пиша като не знам каква е ситуацията, реших че времето ще покаже и то показа. Този път пресата е била права.

Грозде, Канал 5 стана турска телевизия, вече всички турски бози ги пускат там. Едно време беше престижно да пуснат турски сериал, вече е потурчен този канал. Те и затова рейтингите на този канал толкова паднаха. Само сериала на Вахиде има горе-долу приличен рейтинг.

Общи условия

Активация на акаунт