Дете на разделени родители

• 2 763
  • 61
  •   1
Отговори
# 15
В последното твърдение няма логика.
Децата страдат понеже са подвластни на родители си, родителите от щакво точно страсах след като са пълнолетни и имат правото са вземат решенията.
И след като са взели решенията страдат ли реално.

# 16
Ами всеки родител страда като гледа детето си нещастно. Не е ли така? Аз поне съм така

# 17
След като родителите страдат, че децата им са нещастни, защо тогава се случва, така че децата им са нещастни.
Някак това пада от небето и не зависи от родителите?

# 18
Оф Ами замислете се родителите се карат не се разбират детето страда и родителите са изнервени ,когато се разделят няма караници всичко с времето се успокоява но децата докато свикнат страдат че единия родител го няма
Как е по добре да са изнервени родителите или да се разделят като не се разбират и всички да са спокойни?
Аз го говоря защото в момента се разделихме с бащата на детето ми ,но то за щастие е ок ,защото аз съм по спокойна усмихната и той явно го усеща и не страда че баща му не спи тук . Вижда го само сутрин когато го взема да го носи на детска и от детето чух че прави някакви подмятания за мен но за сега не ги отразявам. Доволна съм че аз съм ок и детето ми е ок!

# 19
То и като сме на работа ни идва да се караме и да сме изнервини, и в магазина, и със съседите, и в градския транспорт, и ...
Но се го правим, полагане усилия.
Но вкъщи трябва да сме ведри, спокойни, усмихнати. И не е вярно, че детето предпочита да е мъката напред назад като куфар, за да е мама усмихната.
Детето си иска живота, с който е свикнало.
Това със спокойната майка е нова приказка.
Но е приказка.
И наистина, за да има скандали вкъщи трябват участници. Когото човек си наложи са не прави скандали, няма такива.
Няма дом където всичко да е цветя и рози, но има домове където скандали не се правят, и там има семейства.

# 20
Всички страдат,защото няма здрав разум.Като са решили да се разделят и така се чувстват по-щастливи да се грижат за детето,да не подмятат злобни думи за другия родител и нещата ще се успокоят.

# 21
  • Поморие
Всички страдат,защото няма здрав разум.Като са решили да се разделят и така се чувстват по-щастливи да се грижат за детето,да не подмятат злобни думи за другия родител и нещата ще се успокоят.
Да, това е чиста проба избиване на комплекси и злоба, най-вече от страна на мъжете.

# 22
Здравейте! Вероятно част от вас не сте и чували, но в момента минават на първо четене драстични промени в Семейния кодекс, които са насочени към въвеждане на задължително споделено родителство при развод/ фактическа раздяла. Независимо от това, на колко години е детето, в какво здраве, дали майката и бащата живеят в един и същи град. Също така ще отпадне издръжката.

# 23
  • София
Чуваме и следим. Дано да не мине!
То така се губи смисъла на развода въобще.

# 24
Чуваме и следим. Дано да не мине!
То така се губи смисъла на развода въобще.

Именно. Много жени ще ги е страх за се развеждат  при това положение. И лошото е, че почти никой не знае за тези промени.

# 25
Това са супер глупави закони,правиш дете и решаваш че се разделяш и край това е

# 26
  • София
Лошото е, че ако единият родител е гад, това му оставя пълни права да тормози другият родител и де факто и де юре не се разделят, а вечно зависят един от друг.

# 27
Е не вечно ,а докато навърши пълнолетие,което пак си е като вечно

# 28
Здравейте! Вероятно част от вас не сте и чували, но в момента минават на първо четене драстични промени в Семейния кодекс, които са насочени към въвеждане на задължително споделено родителство при развод/ фактическа раздяла. Независимо от това, на колко години е детето, в какво здраве, дали майката и бащата живеят в един и същи град. Също така ще отпадне издръжката.
И ако родителите живеят в различни населени места, детето в 2 детски градини/училища ли  ще учи?
А ако детето ходи на логопед или има нужда от рехабилитация?
По принцип не съм против, ако родителите се разберат и детето е щастливо, но това е много индивидуално.

# 29
Изобщо не пише такова нещо в предложението за промени, въвежда се и като възможност принципа на споделено родителство, не става задължително в никакъв случай.
Проекта можете да видите тук:
https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/165922

Общи условия

Активация на акаунт