ПОМОЩ-Ревматоиден артрит в много ранна възраст

• 398 395
  • 1 509
  •   1
Отговори
# 1 020
Здравей toto! Аз съм на метилпреднизолон още от началото на РА вече 13 години вярно че съм на минималната доза 2 таблетки но и това ми се струва доста опасно. За мен мисля че е станал вече като храна или наркотик и не мога без преднизолона. Правих на два пъти до сега да го намаля или спра но напразно резултата беше пълно вдървяване неописуеми болки и на легло неподвижен труп.Няма кой да ме гледа налага ми се да работя за насъщния а относно скъпите лекарства не мога да си ги позволя. Едвам успях да си платя смяната на двете тазобедрени стави мисля си че те се изхабиха за 4 години през които нямах базистно лечение бях повече на преднизолон а метотрексата тогава го пиех много несериозно после на Урвич ми казаха че ми била малка дозата и я вдигнаха на 7 т. метотрексат. Относно напълняването на 19 години бях 78 кг. като се разболях в следствие на силните болки години мъки справяне с ежедневието работа и безпаричие отслабнах и станах 60кг. Като почнаха и болките на тазобедрените и тяхното изхабяване 4 години бях на 53кг. А сега като се оправих за 2 години вече съм на почти 62кг и монго ми тежи защото изрично ми казаха да ненадебелявам за да не ми се изхабят бързо ставите. Вече усещам и болки в колената. Трудно ми е да качвам стъпала. Иначе сега съм безработна и почти си почивам в къщи не се натоварвам и съм добре като знам как съм била просто се радвам на това че нямам болки и алергични реакции от лекарствата. Трябва да отслабвам но незнам как. Не губя апетит всвичко ям и всичко ми е сладко. Иначе ТОТО като глендам си от Хасково а аз съм от Велико Търново но се ожених в Димитровград и като гледамм тук няма лекари. Остава ми варианта да си ходя при моята ревматоложка в Търново и без това ме лекува от началото. Само не ми е ясно ако реша да си направя бебче след година как ще ги прескачам тези растояния ако не пукна по време на път. Ако има друго питай.

# 1 021
ОХ едвам я прочетох отне ми три дена и не бях видяла че си писал най отдолу ама като съм се зачела и няма спиране.

# 1 022
Забравих да напиша че съм висока 1-60см.

# 1 023
Здравей vtvt Peace
                    Радвам се че ми отговори.Ами ти си на 32 по моите изчисления. Живота е пред тебе,най важното е че имаш жажда да
                    дариш живот. В Хасково в бившата военна болница ,сега Св.Георги има ревматоложка който идва в определени дни
                    от СтЗагора можеш да провериш и да се консултираш с нея ,но аз не съм много очарован от нея. Все пак е нещо откол-
                    кото нищо,пък и всеки човек е различен ,може на тебе да ти е от полза. Ако ходиш хубаво е да си там много рано
                    тъйкато се прави списък за деня и после става лудница.Радвам се че си успяла да запазиш килограми в нормите
                    При мен не е така тъй като работата ми е пред комп. вдигнах доста килограми а само с глад не става не зная и какви
                    медикаменти да взема за отслабване , дано някой ми подскаже нещо. Ревматоидния артрит отслабва мускулатурата
                    и аз също мислех че имам проблем със ставите (то не че ги нямам) но се оказа че мускулите ми са по засегнти и затова
                    трудно изкачвам стълби. Най опасно е ако засегне вътрешен орган ,затова много се пази. Още при първи симптоми
                    отивай на ревматолог и най добре този когото те познава. Мен без малко щяха да ме изтърват .Чета по форумите
                    че много добре се чувстват хората които прилагат лечебен глад. Ти какво мислиш за това.

# 1 024
  • София
Тото, с глад изобщо не става, да знаеш
а с артрит не можеш и белтъчен режим да практикуваш, поне не в чист вид
но - спазване на елементарни правила и има ефект
плодове, ориз, картофи - само до обяд
почти никакъв хляб или пълнодзърнест, пак до обяд
яйца, пилешко месо, всякакви салати, особено зелени, всичко с малко въглехидрати - позволено и препоръчително
последно хранене в 20 часа
и бавно и славно се вталяваш

аз моето дете го оставям да спортува, въпреки артрита
така поддържа мускулите и ще е по-силен някой ден, ако ес влошат нещата
малко не е подходящ спорта, ама това му харесва

# 1 025
  • На края на света !
Да ви кажа чесно незная как издържате този лечебен глад ,аз трудно задържам 45 кг а съм висока 168 ,какво остава ако гладувам ,аи с тези лекарства ,какво ли ще стане в стомаха ако няма храна  ooooh! но всеки има право на избор  Peace
а спортуването е страхотно ,на някои от нас може и да ни е трудно но и разходките в парка или в планината се отразяват добре ,поне при мен  Peace
possessed щом може детето нека спортува  Hug,аз докато спортувах активно лека атлетика до 16 г после се прехвърлих в малко по лек спорт поне за мен до 19 години се чуствах отлично ,но може би рязкото спиране ми се отрази много зле  Peace

# 1 026
Здравейте,
                 Направо ви се очудвам ,как задържате тия килограми млади дами. Сигурно с драконовски мерки.
                 Преди да се разболея преди пет години бях 75 ,80 кг при ръст 175см. а сега съм вече 115 ,120 кг newsm45
                 Първоначално  не знаех че е от кортизона,но веднъж като си го купувах един ме светна. Вика ми : Ти знаеш ли какво
                 купуваш? Аз му отговорих че си изпълнявам рецептата. А той: С такива лекарства ние угояваме прасетата,пък и по
                 кльощтавите циганки ги вземат да вържат някой килограм. Направо щях да падна. Ама какво да правя с това се подържам
                 А за соята какво ще кажете,пробвал ли е някой? newsm78

# 1 027
моля ако може да ми дадете координати и телефон на професор Шейтанов, благодаря Ви предварителнол

# 1 028
  • На края на света !
Тук има някакакви номера  на който може да питаш за проф.Шейтанов не са лични ,дано да са  ти от полза  Peace
http://www.rilski.com/clinics/reumatology.html
http://www.bgmedicine.com/bolniciv.php?key=76

toto1 ,не мисили ,че и да си кльощав е хубаво имаше периоди в които се плашех ,и двете крайности са кофти ,незная ззащо преднизолона не ми оказва такова влияние ,можеби не съм го взимала толкова дълго време  Thinking лекарката ми каза ,че отслабвам когато болеста е активна , Tired а иначе си хапвам всичко ,мъжа ми казва ,че само развалям яденето   Joy

# 1 029
  • София
Тото, за соята се носят слухове, че не е особено полезна
питаше какво да пиеш като лекарства - ако нямаш някакво заболяване на сърце и тн. - някакви чайчета с диуретичен ефект, кортизона и това прави, задържа течности
другото е Лкарнитин, но има смисъл само за месец и то по възможност с физически упражнения, поне малко

# 1 030
Ох незнам с тия килограми много е трудно да отслабвам поне при мен качвам за отрицателно време и то от повечко хапване на калорични неща като сладки тестено шоколади. Иначе вече 13 години пия преднизолон  сменяла съм го във всичките му форми отслабнах само от болката която ми обиваше апетита, но професор Борисов каза че и от фелорана също не съм качвала. Колкото до кортикостероидите от тях не само се дебелее увеличават окосмяването и естрогена, изтъняват вените, кожата става по суха, но пък ти дават този пухкав вид и може би подмладяват в известен смисъл. Е да увреждат и вътрешните органи, може да се получи диабед. Ама без него не може поне аз не мога като знам че съм била с утайка 130 и години не можеха да ми я смъкнат все се мъкнех с утайка 30-50 явно пиенето на метотрексат сега го изчислих 3 години първата година на 15мг понеже на урвич ми казаха че съм го пила малко време и в ниски дози затова не е имало ефект та сега повечко време на по големи дози сега съм на 12.5мг. и поне нямам ония силни болки а само при натоварване ама колената ме болят проблемни са ми стъпалата направо ужас. А и понякога вътре така са подвижни и като се размести нещо под капачката дори не мога да стъпя камоли да ходя. Ама какво да се прави няма изход. Още нещо и от тия кортикостероиди все запек имам. Не мога да ходя редовно до тоалетната задържам с дни.Вие как се оправяте.

# 1 031
  • На края на света !
13 години са много  на кортикостероиди  Confused,но при мен най висока утайка е била 95 и на мен на Урвич ми увеличиха дозата метотрексат  като на теб ,но както вече ти писах с течение навремето я намалихме и нея и кортикостероидите ,които спрях ,но метотрексата остава макар и в по малки дози .А за окосмяването от метотрексата ми  капе косата от кортикостероидите пък се окосмяваш ужас ,но при мен е незабележимо ,само аз си забелязвах малките разлики ,само слабеенето ми забелязват всички  Tiredс изхождането също не съм имала проблеми ,пий повече течности ,може да пробваш и с алое  Peace

# 1 032
здравейте ,поседях 10 дни на урвич та картинката е следната;дианоза;полиаартритис ревматоидес,акт фаза ,втори стадий серо отр и още ренген на китки стеснение на гривеннистави,сублуксацияи и ерозия на първи пръст на дясна ръка,мекотънанно уплатнение истеснение на ставната междина на проксилана интерфалангеалните стави на втори пръст на дясна ръка,коленни стави начална артроза стъпала много кисти,узури и остеолизи на главите на метатарзофалангеалните стави четвърта и пета става двустранно,за капак нетрудоспособна,предложение за две операций на пръстите там се държах ама направо ми се плаче

# 1 033
  • София
гледай сега Катя, то не си станала по-зле от това, че са го написали
нетрудоспособна означава, че ще си извадиш телк с прилични проценти и ще си получаваш от държавата стотина лева, плюс карта за транспорт и туй онуй
но не може да те спре да работиш, ако искаш
та държавата поне ще ти покрие разходите за лекарства, ако не друго
а операциите не са толкова тежки и ще ти облекчат състоянието

това е положително погледнато

иначе - съжалявам, че са ти казали, че положението не е добро, но не се отчайвай

# 1 034
е то няма начин живота лродължава,иначе да споделя много сам очарована от екипа,др Димитрова, пр Коларов доц Пейчева всички бяха страхотни някой ако е правил такава операция,нека сподели с нас ще ми бъде от полза

Общи условия

Активация на акаунт