ПОМОЩ-Ревматоиден артрит в много ранна възраст

• 398 092
  • 1 509
  •   1
Отговори
# 1 095
Не вярвам някой от тук постващите да спекулира или да се предоверява на информацията, получена от форума дотам, че да започне сам/а да използва някои от споменатите лекарства. Всички тук (или поне повечето) страдаме от много сериозни заболявания и едва ли някой ще тръгне на своя глава да се лекува. Информацията, която обменяме е до толкова полезна (поне за мен), доколкото ако нещо ни усъмни или притесни относно нашите лекарства, терапия и т.н. да се консултираме наново с лекуващия ни лекар или съответно с друг, по-компетентен.
А относно организацията - наистина дай малко информация.

# 1 096
Извиниявай ама ти редовно си противоречиш в мненията си!
След като не си медицинско лице защо даваш съвети?
До сега от постовите не видях нещо съществено. Ако имаш някакво заболяване сподели какъв ти е опита там.
Ако нямаш някакъв личен опит в това което пишеш по добре не пиши нищо!!!
Има една поговорка сития на гладния не вярва, така че не си мисли че няма медицински лица дето не си вършат работата през пръстите, колкото искаш ги има такива че и по целия свят са, все пак са хора, а някъде даже са се наредили на опашка пари да взимат. Пациента  ако иска да си помогне е длъжен да се самообразова и да си провери на няколко места заболяването за да е сигурен. Пак ще кажа поговорка:
На вълка шията му е дебела защото сам си върши работата, което е много показателно тук!!!

Всъщност аз съм маг. фармацевт, може да се приеме, че съм запознат с ревматоидните заболявания.Не виждам някъде да си противореча, ако някой е видял това нека ми обърне внимание.Всъщност suxfan основният мотив, който ме накара да поствам тук си ти, и твоите глупости, които си писал.Иначе съм напълно съгласен, че пациента трябва да се самообразова, и за това казвам- тук съм за да помогна не само със знания си, но и с всичко друго, което ми е по силите.Някои съфорумници могат да го потвърдят, ако искат.Не държа на това.Ако съм разсърдил някой- извинявам се, но това е мнението ми.

П.П. Всъщност, може би ще се откажа да поствам тук, но съм посочил мейл на профила си така, че може и там да пишете и питате.

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 15:15 от the drug

# 1 097
Не вярвам някой от тук постващите да спекулира или да се предоверява на информацията, получена от форума дотам, че да започне сам/а да използва някои от споменатите лекарства. Всички тук (или поне повечето) страдаме от много сериозни заболявания и едва ли някой ще тръгне на своя глава да се лекува. Информацията, която обменяме е до толкова полезна (поне за мен), доколкото ако нещо ни усъмни или притесни относно нашите лекарства, терапия и т.н. да се консултираме наново с лекуващия ни лекар или съответно с друг, по-компетентен.
А относно организацията - наистина дай малко информация.
Повярвай, практиката ми показва, че тръгват на своя глава, на главата на комшийката, на изрезки от в. Трета възраст, или Шок да се лекуват сами.Бедна ти е фантазията просто.В понеделник ще ви дам повече инфо за Пациентската

# 1 098
  • на брега на морето
Мъжът ми има поставена диагноза РА. Едно от лекарствата
е Метилпреднизолон от 4 мг производство на Актавис,
20 таблетки на цена около 5 лв. Нашата аптекарка ми
предлага Медрол от 4 мг, 30 таблетки, цена 3 лв. Ревматоложката
рече, че не го знае, но в листовката за пациента двата продукта
са еднакви, май разликата е само в производителя. Аптекарката
е много коректна и не храня подозрения за търговски нюанс.
Дали да ги взема?  newsm78

# 1 099
Мъжът ми има поставена диагноза РА. Едно от лекарствата
е Метилпреднизолон от 4 мг производство на Актавис,
20 таблетки на цена около 5 лв. Нашата аптекарка ми
предлага Медрол от 4 мг, 30 таблетки, цена 3 лв. Ревматоложката
рече, че не го знае, но в листовката за пациента двата продукта
са еднакви, май разликата е само в производителя. Аптекарката
е много коректна и не храня подозрения за търговски нюанс.
Дали да ги взема?  newsm78
Задължително вземаш оригинала- Медрол.Ревматоложката го е забравила, защото от години го нямаше в Бг.Ако го види ще се сети.Това е оригиналният метилпреднизолон.Колкото до цената- кризата понякога е сладка... Money

# 1 100
  • на брега на морето
Хиляди благодарности  smile3525 smile3525 smile3525
Днеска така ми се озъби, че ако нямах
възможността да се информирам без
да чакам пред кабинета й 5 часа... smile3511

# 1 101
  • София
нашата пък ревматоложка именно него предписа на детето
каза, че е по-добрият вариант

# 1 102
  • на брега на морето
Нашата аптекарка е супер! Тя ми е вторият
доктор. Миналия месец по рецепта трябваше
да взема антибиотици за едната дъщеря на
цена над 90 лв. Тя ми даде същия, който ми
излезе 45 лв. Още утре отивам да си взема
Медрол. Като си помисля, че почти година
купуваме този на Актавис  ooooh!

# 1 103
Здравейте. Минаха почти три месеца откакто съм на хюмира и трябва да ви кажа че ефекта е впечатляващ почти забравям че съм болен няма болка няма скованост и т.н. абе с две думи чувстваш се пълноценен човек. Виждам че the drug е доста навътре в нещата и искам да го попитам дали чрез тази организация ние пациентите можем по някакъв начин да си помогнем тези лекарства и по специално хюмира да станат достъпни за всички? (имам предвид цената).

# 1 104
Това е идеята.Аз тази седмица ще събера информация и ще ви я предоставя.

# 1 105
здравейте! ако някой е на лечение с хумира и иска да си я закупи на по изгодна цена, нека се свърже с мен, разполагам с 2 инжекции. E-maila mi e terezinq@mail.bg ili skype - tereca_vt

# 1 106
zdraveite na vsi4ki s tova lo6o zabolqvane. 4eta tuk za tazi humira... mama e s diagnoza poliartrit i i izpisaha humira.da poqsnq 4e se lekuva v avstriq.godina si be6e na humira i za sega preklu4va s le4enieto.Razpolagam s 2 injekcii i tai kato 4eta 4e sa mnn skapi tuk,bih gi dala na nqkoi na po-niska cena, tai kato na nas ne sa ni neobhodimi ve4e. Uspeh na vsi4ki s borbata sre6tu tazi kovarna bolest!   e-maila mi e terezinq@mail.bg ili skype tereca_vt

# 1 107
zdraveite na vsi4ki s tova lo6o zabolqvane. 4eta tuk za tazi humira... mama e s diagnoza poliartrit i i izpisaha humira.da poqsnq 4e se lekuva v avstriq.godina si be6e na humira i za sega preklu4va s le4enieto.Razpolagam s 2 injekcii i tai kato 4eta 4e sa mnn skapi tuk,bih gi dala na nqkoi na po-niska cena, tai kato na nas ne sa ni neobhodimi ve4e. Uspeh na vsi4ki s borbata sre6tu tazi kovarna bolest!   e-maila mi e terezinq@mail.bg ili skype tereca_vt
Как се чувства след лечението?Ако не е тайна?
Все още нямам пълна информация за пациентската

# 1 108
Здравейте всички.
Не влизам много често тук, дори повече само чета.
Аз също съм болна от РА. Открили са ми го когато съм била на 2 г. И така вече 20 години си го влача. За сега лечение няма. Когато съм била малка не зная с какво са ме лекували, но сега по принцип трябва да пия Резохин. Тъй като пия противозачатъчни от близо 3 години, разбрах, че те подтискат процеса. Повтарям подтискат, не лекуват. Когато спра за 7 дневната пауза коляното ми се подува. Когато започна новата опаковка- на 2- ят ден спада. Преди 4 години когато получих рецидив ми преписаха Метилпреднизолон, но от него ми ставаше лошо. Когато бях на около 10 пак имах рецидив- тогава се лекувах с Дехидрокортизон в доста големи дози, но и той има странични ефекти.
Болестта като цяло е много кофти и трудно се намира адекватно лечение за нея. До колкото зная ревматолозите в България са 50. Аз съм от Стара Загора. Когато съм била малка съм се лекувала в София при проф. Бойкинов, но за съжаление той може би вече не е сред живите.
Някой попита за ваксините. Моят съвет е да не се правят такива. Направих си ваксина за хепатит Б и след година- две получих рецидив. Не зная дали е от ваксината, но да си кажа. Днес бяхх на гинеколог, видимо начетен човек и попитах за ваксините против ЧПВ и РШМ, като споменах РА. Той каза- категорично НЕ. До колкото зная и тези задължителните ваксини не са ми правили като дете.

# 1 109
Здравейте всички.
Не влизам много често тук, дори повече само чета.
Аз също съм болна от РА. Открили са ми го когато съм била на 2 г. И така вече 20 години си го влача. За сега лечение няма. Когато съм била малка не зная с какво са ме лекували, но сега по принцип трябва да пия Резохин. Тъй като пия противозачатъчни от близо 3 години, разбрах, че те подтискат процеса. Повтарям подтискат, не лекуват. Когато спра за 7 дневната пауза коляното ми се подува. Когато започна новата опаковка- на 2- ят ден спада. Преди 4 години когато получих рецидив ми преписаха Метилпреднизолон, но от него ми ставаше лошо. Когато бях на около 10 пак имах рецидив- тогава се лекувах с Дехидрокортизон в доста големи дози, но и той има странични ефекти.
Болестта като цяло е много кофти и трудно се намира адекватно лечение за нея. До колкото зная ревматолозите в България са 50. Аз съм от Стара Загора. Когато съм била малка съм се лекувала в София при проф. Бойкинов, но за съжаление той може би вече не е сред живите.
Някой попита за ваксините. Моят съвет е да не се правят такива. Направих си ваксина за хепатит Б и след година- две получих рецидив. Не зная дали е от ваксината, но да си кажа. Днес бяхх на гинеколог, видимо начетен човек и попитах за ваксините против ЧПВ и РШМ, като споменах РА. Той каза- категорично НЕ. До колкото зная и тези задължителните ваксини не са ми правили като дете.
Питах д-р Наталия Маринова от Урвич, според нея няма проблем пациент с РА да се ваксинирва.Не се препоръчва при лупус.Но общо взето няма смисъл жена да се ваксинирва срещу рак на шийката на матката (РШМ) и човешки папилома вирус (ЧПВ), ако вече е имал сексуални контакти-това пък е мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт