ПОМОЩ-Ревматоиден артрит в много ранна възраст

• 399 082
  • 1 509
  •   1
Отговори
# 405
Чародейка, благодаря ти за съвета. Тогава още в понеделник ще действам.

# 406
А Н И,какво стана ходи ли на доктор? newsm78

# 407
А Н И,какво стана ходи ли на доктор? newsm78

НЕ  Embarassed Супер ми е нетипично да ида, а външно всичко да е наред. Знам че не постъпвам правилно. Личната преди да ми даде направлението, предполагам че ще иска да ми види ставите на пръстите и като не види нищо, да не реши че си измислям нещо.  Crazy

# 408
ани аз и преди съм писала - при мен има РА без да имам зачервяване на ставите...  имах оплаквания  от болки в ставите от около година, отидох, чак когато започнах сутрин да не мога да си движа ръцете... ако бях отишла по рано сигурно щях да си спестя много много болка...

А между другото има доста вируси които могат да причинят временни възпаления на ставите и после да отшуми всичко и да нямаш проблеми. Затова  и докторите поставят подобни диагнози не по подувания или възпаления а по изследвания.

# 409
 Stopпривет на всички! Firrst -писал си за иглотерапията и за пчелната отрова. Дай нещо по= конкретно. Ти лично какво си правил и до каква степен си видял облекчение? Чела съм доста неща ,но все пак има значение за каква болест  ставая дума .Има ли лечение на псориатичен артрит или на Бехтерев? Моля те, напиши по точно!А иглотерапия евентуално -къде е наи -добре?

# 410
Деси, кръвни изследвания ли се правят?
Има ли вариант с ехограф или нещо такова?

# 411
ДА, вземат кръв и пращат в лаборатория. Ако РФ(ревматоиден фактор) излезе положителен вече са сигурни.... ЗА ехограф не знам да изследват  newsm78 правят ренгенови снимки да видят колко са засеганти и кои стави.

# 412
ДА, вземат кръв и пращат в лаборатория. Ако РФ(ревматоиден фактор) излезе положителен вече са сигурни.... ЗА ехограф не знам да изследват  newsm78 правят ренгенови снимки да видят колко са засеганти и кои стави.
Деска не е задължително РФ да е положителен,по-скоро мисля че СРП е по-важно+СУЕ и може би на първо време е хубаво да се пусне АСТ newsm78

# 413
Аз казах, че ако РФ е положителен са сигурни...знам, че може и да е негативен. Ама тогава вече по сложно да определят дали е артрит или не... Какво е СРП  и АСТ  newsm78 Аз въобще не помня какво ми изследваха, а и тук сигурно са им били различни имената, само помня, че РФ беше положителен...  СУЕ може и да има отклонения дори и при грип, та незнам доколко е надежно изследване..

# 414
Имам огромен страх от вземане на кръв и трябва сигурно да умирам или да съм бременна ,за да дам да ми вземат!  #Crazy Ей това ме спира. Дори се отказах да сключва брак заради това вземане на кръв, но сестрата и мъжа ми успяха да ме завърнат някак си в клиниката  Joy Та ми се ще някак по безболезнено да ми поставят диагноза. И в момента като не ме болят ставите, за вземане на кръв не мога и да си помисля.  

# 415
Ани, ако имаш РА при всички положения ще те боли повече от вземането на кръв  Joy Това е шега разбира се... И аз съм страхливка Embarassed
Сега видях,че още кърмиш. И понеже и аз дълго кърмих(аз отбих малкия на 2 годинки, точно защото реших, че е крайно време да се лекувам) та знам,ч е може и от това да те болят ставите - от липса на калций+ недоспиване+липса на минералите които отиват в млякото...не на последно място, че си ползваш ръцете много повече(знам какво е да кърмиш голямо връткащо се кърмаче)
Трябва да си наясно, че каквото и лечение да почнеш ще трябва да се откажеш от кърменето. 
Но има вероятност и да имаш нещо вирусно което да е поразило ставите и да се оправиш бързо. Има много мазила,  които можеш да опиташ да ползваш. Както и противовъзпалителни съвсместими с кърменето.
И хапвай повечко сусамова халва да набавяш калция....все пак на ден по литар мляко произвеждаш... Ако не се храниш правилно организма ти  може и да страда и затова да те болят ставите.

Горещо ти желая проблемите ти да са от подобно естество, защото са лесно разрешими и най важното - ВРЕМЕННИ

# 416
Деси, благодаря ти ,супер окуражителен пост си ми написала. Но с кърменето приключихме преди половин година. Болят ме ставите на краката, но това се получава винаги при по студено време. Убедена съм че ако пак станат ниски температурите,непременно ще потърся лекарска намеса вече. Миналата седмица толкова ми бяха зле краката, че ми идваше да си отрежа пръстите, за да си ходя нормално  Laughing

# 417
Аз казах, че ако РФ е положителен са сигурни...знам, че може и да е негативен. Ама тогава вече по сложно да определят дали е артрит или не... Какво е СРП  и АСТ  newsm78 Аз въобще не помня какво ми изследваха, а и тук сигурно са им били различни имената, само помня, че РФ беше положителен...  СУЕ може и да има отклонения дори и при грип, та незнам доколко е надежно изследване..

СРП е С-реактивен протеин а АСТ е анти-стрептолизинов(стрептококов) титър,нали знаеш че понякога видовете коки много могат да въздействат на ставите в орицателен аспект!

Аз пък да ви се оплача на всичките ми истории-днес ме схвана дископатия Tired

# 418
А Н И,абстрахирай се и отиди все пак на доктор-не се размотавай!
Дано е нещо лекичко и да нямаш проблеми Praynig

# 419
Чародейка как си?
Сигурно в това хубаво време излизаш в парка?

Общи условия

Активация на акаунт