Препоръчайте ми добър ортодонт, който има опит с алергии

• 202
  • 5
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,

Обиколихме с дъщеря ми няколко ортодонтски клиники, с цел поставяне на брекети. Направихме една камара снимки, предварителни диагностики, но когато се стигне до поставянето на брекети и дъги, удряме на камък, защото дъщеря ми има алергия към никел, а се оказва, че в по-голяма част от дъгите и в голяма част от брекетите той се съдържа.

За брекети се оказва, че има решение, но за дъги - тотално удряме на камък. Да не говорим, че заради рисковете, вдигат рамене и се опитват да ни откажат.

Моля ви, ако някой се с сблъсквал с подобен проблем и може да ни насочи към добър ортодонт, имащ опит с алергични подрастващи - да препоръча. Става дума за град София.

# 1
  • SF
Да, дъгите са NiTi- никел титан, след това стомана. Няма как да прескочите първите и да минете директно на стомана. Може би вашето решение са алайнерите. Какъвто и опит да има ортодонтът, той не лекува алергии. Добър алерголог, ако може да ги подтисне временно? Иначе ортодонтите не могат да прескочат реакцията на вашия организъм. Могат само да се съобразят с нея.

# 2
  • София
Есме, благодаря ти, но алайнерите, за съжаление, не са решение.
Четох, че съществуват все пак специални дъги, със златно покритие, както и че има някакви от титаниева сплав.  Не съм в тези среди и нямам идея дали това изобщо го има в България. Далечни познати се лекуваха в чужбина, но все още се чудя дали ще можем да си го позволим това лечение, защото единодушно казват, че вероятно ще има и нужда от операция.

Много благодаря за идеята. Ще попроуча алайнерите за всеки случай, може пък от там да се измисли нещо.

# 3
  • SF
Днес ще се поинтересувам и ще питам. Ще ти пиша довечера.

# 4
Здравейте!
Моя приятелка се оказа алергична към никел (по принцип няма проблем, но след като започна лечението и цялата се наду). Намериха решение в клиниката и си проведе лечението без проблем. Знам че някакви специални поръчваха за нейния случай. Клиниката, където се лекува е ISmile dental clinic при д-р Койчева. В момента и аз провеждам там лечение. Може да направите консултация там.
Желая успех!

# 5
  • София
Здравейте!
Моя приятелка се оказа алергична към никел (по принцип няма проблем, но след като започна лечението и цялата се наду). Намериха решение в клиниката и си проведе лечението без проблем. Знам че някакви специални поръчваха за нейния случай. Клиниката, където се лекува е ISmile dental clinic при д-р Койчева. В момента и аз провеждам там лечение. Може да направите консултация там.
Желая успех!

Много благодаря, задължително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт