Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 246
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Честит рожденик, Дени! ❤ Да расте здрав и щастлив!
Марисол, педиатърката зимата ми даде Имунокинд, каза, че го изписва на всички, които ще тръгват на градина.

# 406
Честит да е рожденика! Да е здрав.
И аз мисля да питам педиатъра за някакъв, че тя сега боледува, а тогава не ми се мисли.
От вчера е с температура и нищо друго ѝ няма. Вчера беше 38 и 6, днес 39 минава. Нито сопол, нито кашлица, нито разстройство нищо...Disappointed

И на нас подариха баланс колело, но още е рано, прибрахме го. Моето още не ходи стабилно, прави 3-4 крачки и тупва по дупе.

Имам въпрос към тези, които ще пускат септември на ясла - ще правите ли нещо за имунитета? Чудя се да давам ли някакви имностимуланти, пробиотик и т.н. с надеждата да боледува по-малко.

# 407
Благодаря за пожеланията момичета Heart
За яслата да кажа и аз.Правим планове да го пуснем още другия месец.Директорката ми каза,че може и преди да е проходил да го запиша.Имам имунокид и му давам ако някой има болен вкъщи.Ще сменявам педиатърката през Юни с такава,която лекува с хомеопатия.Дано и тя даде съвет какво да давам за имунитета

# 408
Миналата есен като боледува ѝ давах Биозин, после продължих, може би ще взема пак преди да тръгне.

# 409
За хомеопатията - шуслерови соли номер 3 ,веднъж седмично.

# 410
JustLinn,мисля,че с теб бяхме от последните родили Grinning Май повечето Майски бебета се родиха по-рано от термин.Такъв спомен имам.
Иначе и аз съм давала Биозин,доволна съм от него.Чела съм за някакви солни стаи,но дали се ходи само ако е болен незнам.Ако някой има опит,нека сподели Blush

# 411
Бързо оздравяване!
Аз имам въпрос към вас - по колко пъти хапват бебетата? Моят е 8.300кг и педиатъра каза да го дохранвам. Закуска (кус кус, попара или плод), обяд, следобяд и вечеря е на кухня (яде си всичко + сухар в храната ако е малко), преди лягане мляко. Чудя се какво да увелича, не искам да го тъпча с гризки/зрънчо като междинна. Дайте идеи, моля.

# 412
Увеличи протеина - месо, млечни. За друго не се сещам. То зависи и колко е висок, а и сигурно е ген. Моята изобщо не стана дебело бебе. Върви висока и кльощава. Ние с таткото също сме високи.

# 413
От вчера е с температура и нищо друго ѝ няма. Вчера беше 38 и 6, днес 39 минава. Нито сопол, нито кашлица, нито разстройство нищо...Disappointed
И при Луиза го имаше това - три дни висока темп. на четвъртия обрив - оказа се розеола.

Em22, на мен ми звучи като добре да си хапва детето, не виждам какво да увеличиш. Може да си е в норма, зависи колко кг се е родил.

# 414
И ние минахме през вирусната шарка (розеола, шеста шарка). 3 дни висока температура. Никакви други симптоми - сополи, кашлица - не. Само температура. И на 4-я ден падна и избиха пъпките. Минаха те за 2-3 дни. Нищо не е пила (май единия ден само Нурофен за Т). Минава си от самосебе си. Не сме я къпали в тия дни.

# 415
Хм... то днес е трети ден и температура почти няма, но и пъпки не виждам... Водих я днес да я преслушат няма нищо... Ще я наблюдавам.. а пъпки ако се появят маже ли се с нещо?

# 416
На 4-я избиха при нас. С нищо не се маже. Те за 2-3 дни минават.

# 417
Em22, звучи ми като добре хранено дете, ако не показва признаци да е гладно защо да се тъпче? По правило на годинката трябва да си утроят рожденото тегло. Зависи и родителите с какво телосложение сте. Нашата педиатърка винаги ми е казвала да давам колкото й се яде на нея.

# 418
Ние сме на същото хранене и моята беба е 8,500 (на годинката) Satisfied сутрин кус, кус, попара или каша, обяд, следобяд, вечер яде от нашето после е на мляко. Аз съм решила да не давам звънчовци, солети и така нататък.
Баща ѝ е висок и е бил слаб като малък, така че мисля че е ок. Педиатъра също каза, че е добре.

Бързо оздравяване!
Аз имам въпрос към вас - по колко пъти хапват бебетата? Моят е 8.300кг и педиатъра каза да го дохранвам. Закуска (кус кус, попара или плод), обяд, следобяд и вечеря е на кухня (яде си всичко + сухар в храната ако е малко), преди лягане мляко. Чудя се какво да увелича, не искам да го тъпча с гризки/зрънчо като междинна. Дайте идеи, моля.

# 419
  • Варна
Момичета мина и нашият рожден ден💙🎂🎉! Нека децата да растат здрави, щастливи и уверени в себе си!
Бях поръчала от Тему украса за в къщи и за тортата. Реших да направя тортата аз. Доволна съм, получи се страхотно. Духнахме свещичката, разрязахме тортата а след като се наобядва имаше посещение на детски кът. После отпразнувахме семейно празника в заведение .
Не виждам смисъл едно дете да се тъпче. Да яде толкова, колкото иска. Не съм добавяла към храната сухари.

Общи условия

Активация на акаунт