Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 17 587
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Леле боже,имало нова тема.Аз чакам 2 седмици някой да пише Grinning Голяма съм овца Grinning
Аз да се похваля,първото зъбче излезе.На 9 м и половина.Не беше голяма драма,имаше моменти на постоянен рев и дадох 2 пъти Панадол.Мазах и с гелчета постоянно.Покрай зъбчето искаше постоянно да го гушкам,спяхме заедно,неможе да се отдели от мен.Като излизам от стаята,започва рев.Друго ново е,че се изправя сам.За кратко се държи и пада на дупето.Лази стабилно,обикаля всички стаи.Главата си удря по 10 пъти на ден все от нещо.Понякога казва мама,бърбори си на бебешки.Гърне и аз мисля скоро да взема,гащички гледах,от 86 размер започват,рано е още.Къпането е все по-трудно,голяма борба пада.Седнал го къпя,но грам не стои мирен.Тежи 9,250.
Да питам за буйките,кога трябва да се слагат?Мисля да купя тия дни.Още не е проходил ама правим заедно по някоя крачка,или по чорапки или с пантофки

# 61
Буйки за навън. Хубаво е да прохождат боси.

# 62
Да питам за буйките,кога трябва да се слагат?Мисля да купя тия дни.Още не е проходил ама правим заедно по някоя крачка,или по чорапки или с пантофки

Ортопедът каза да проходи бос, най-много с чорапи и тогава обувки. Но аз лично бих взела нещо да му сложа на краката, не да ходи с тях, ами да свиква да има нещо на крака. Моят като му взех обувки и стоя на едно място като стъписан и не искаше да мръдне и така няколко дни. Взех му някакви лекички от Пепко за 6лв , за вкъщи само, за да свикне и на другия ден тръгна и с обувките, не знам дали беше съвпадение или проработи.

# 63
Моята върви,но навън не сме я пробвали,още излизаме за кратко мрънка малко търпи се,но скоро трябва да купувам ще се стопли ще обикаляме ....макс на 1г ако издържа 🥴
На каката взех февр.на година и един месец буйки кк с цип отдолу

# 64
Значи ще изчакам с буйките.Ортопедът и педиатърката нищо не са споменавали.Пък и аз не се сещам да питам.Просто мислех,че от сега трябват,да прохожда с тях

# 65
Днес е супер време излязохме малко на люлка ама то голямо шило...после седна долу чепкаше листа😁 и да върви ама с чорапи ...голям майтап....ще купувам буйки явно скоро ...друснах я и заспа ...будува два часа .🥴...ох ....ама тя си е болна на лекарства ....как да я държа будна не става
 ....
Поредната бела ...преди да тръгнем си счупи стъкленото шише с вода.....

# 66
Кажете примерно меню от ваш 1 ден да почерпя малко идеи. Хем е пълно в интернет, хем ми е трудно да измислям дневно меню.

Вашите бебета започнаха да ли мрънкат и да се тръшкат за някакви нещ например като не му се даде нещо.

# 67
Аз днес дадох за закуска натрошена бисквитка, кисело мляко, намачкан банан и тахан. Всичко това разбъркано, малко да омекне бисквитката, много й хареса. За обяд дадох сварено яйце с картоф и тиква. По-късно ще дам каша. Сутрин и вечер мляко.
Взех бебешки бисквитки от ДМ, имаше два  вида за над 6 месеца - с ябълка и банан, много ги хареса. И едни снаксове във формата на сърчице, направо трепери като види опаковката, хаха.

# 68
  • София
Гого хапва сутринта кус-кус. За обяд зеленчукова мусака с варено яйце. Следобед ще му дам бисквитена каша. И вечерта мляко.
Определено вече проявява характер. Случвало се е да мрънка, ако не стане неговото. Ама таткото много го глези...

# 69
Кажете примерно меню от ваш 1 ден да почерпя малко идеи. Хем е пълно в интернет, хем ми е трудно да измислям дневно меню.

Вашите бебета започнаха да ли мрънкат и да се тръшкат за някакви нещ например като не му се даде нещо.

Аз като забия за идеи отварям менюто на някоя кухня и се вдъхновявам от тях. Сутрин най-често гледам нещо солено да ѝ давам, по възможност и на парчета, за да си хапва сама докато аз си правя кафе и идвам на себе си. Ако нямам подготвено, мажа филийка с крема сирене, с хумус, с яйце и сирене пека. Понякога ако бързам да излизаме и кисело мляко с бисквити, някакъв плод или плодово пюре вътре, но това по-често е следобедна закуска. За нея пък се старая да е по-сладко, та банан с авокадо, някое плодово пюре микс с бисквити вътре, чия пудинг.

Ако не съм готвила имам от ДМските пюрета 12+, че са по-едри, има ризото, паста. Кухня взимам понякога.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 16:26 от mokka

# 70
Аз сутринта дадох мюсли, което правя с ам.За обяд му направих супа с пилешко.Взех замразен микс със зеленчуци от Лидл.Сварих малко количество,на око,после добавих малко масло и пилешко.Пасирах,като оставих по-едри парчета.После каша,към която добавих една круша мината на чопъра.И вечер ам.През седмицата съм го записала на кухня и носят манджички с телешко,заешко,риба и така.Мисля да изпека червени чушки и да добавям,като аз му готвя.Давала съм и кисело мляко с бисквити или сварена тиква.И каша с боровинки му давам,общо взето е това.

# 71
Малко извън темата....Аз поръчах от кухня супа, основно и десерт...гледах доста да избера което ще яде,че избира понякога ...яде ама не с голям кеф като кака си преди ....сега гледам за другата седмица и умувам кое да избера ...
Разделих ги на две единия ден дадох супата,другия основното

# 72
Мими,и аз така правя.От нашата кухня имаме две порции-зеленчукова супа и супа с месо.Тази със зеленчуците я давам с жълтък,тази с месото на другият ден.

# 73
Ние започнахме държавната кухня миналата седмица. Хапва си, аз пробвах също и супичките са уникални. Само не ми харесва, че и супата, и основното са много течни. Иначе за закуска - попара, паста звездички със сирене и масло, кисело мляко с бисквитки. Следобед каша, с плодово пюре, мюсли, палачинки, мъфини.

# 74
За закуска давам попара, кус-кус, кисело мляко с натрошени бисквитки или някаква каша. За обяд супата от кухнята, за следобедна десерта (кисел или някакво млечно кремче с плод) за вечеря основното и пряди лягане мляко. В кухнята някой от храните съдържат яйце и спрях аз да давам, но пък се чудя дали количеството е малко.... Иначе от вчера се пуска и успява да направи 5-6 крачки напълно сам. Иначе се водим за една ръчичка без никакъв проблем. Навън е с обувки за прохождане на КК. Вътре ходи по чорапки. Споделям, понеже видях че е коментирано по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт