Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 165
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, успокоихте ме хаха
Мен обаче ме е страх да го взема при мен на леглото. Таткото спи в хола на дивана, че хъркането в последно време буди и кучето.  Боби се върти като пумпал и ме е страх да го зема на леглото до мен. Вие ограждате ли с възглавници или вашите бебчета са спокойни като спят?

# 91
Момичета, моля дайте съвет! От две седмици Борис се буди с плач, вземам го на ръце заспива бързо, като се опитам да го сложа в кошарата се буди и реве, това продължава с часове. Онзи ден почти не е спал, снощи над 2 часа го играхме филма. Не искам някакви семинари да ми казват асоциации, приспивам го първоначално без проблем, но към 12-1 започва филма. Предполагам, че е зъб (чакаме още първия), пробвала съм да го мажа като се събуди, панадол съм давала.. усети ли, че не е в мен и се буди. Някакъв съвет имате ли?

Колко дневен сън и будуване имате през деня и на колко дремки е? Имате ли нови умения?

При нас последното заспиване е някакъв ад съдира се да реве ....зъби ли са какво е

Колко дремки имате през деня? Да не сте за преход щом го отказва?

# 92
Sedi, дневния сън ни е малко.. заспива в 22, става в 06:30-7:00 (със събужданията нощем), сутрешен сън 08:30-08:50, обеден 12:30-14:00 (с едно събуждане), следобеден сън 16:00-16:20.
Умения в последно време.. иска да стои правичък и започва да пълзи на колене и лакти (знам, че е късно, но му харесваше лазене по корем).

# 93
Sedi, дневния сън ни е малко.. заспива в 22, става в 06:30-7:00 (със събужданията нощем), сутрешен сън 08:30-08:50, обеден 12:30-14:00 (с едно събуждане), следобеден сън 16:00-16:20.
Умения в последно време.. иска да стои правичък и започва да пълзи на колене и лакти (знам, че е късно, но му харесваше лазене по корем).

Само да спомена, че няма късно Simple Smile Повечето бебета прохождат около/след годинката и някои дори не предпочитат да пълзят (както съм била аз примерно:) Всяко дете е различно и всичко е в рамките на нормалното. Това, че тук се споделя за проходили бебета на 9 месеца, няма лошо, но не е толкова често срещано, та не може да се сравняват.
Моето дете също пълзи войнишки, ама със страшна скорост и се набира и стои на 4 крака за някакво време. Simple Smile

Всички ще проходят, протичат и проядат сандвичи. И то ще е много скоро.. само като мигнах, той вече е голямо момче с мнение хахах Simple Smile

# 94
Много е спокойна, няма що... По някое време усетя някой крак в устата или ръка в очите Laughing

Момичета, успокоихте ме хаха
Мен обаче ме е страх да го взема при мен на леглото. Таткото спи в хола на дивана, че хъркането в последно време буди и кучето.  Боби се върти като пумпал и ме е страх да го зема на леглото до мен. Вие ограждате ли с възглавници или вашите бебчета са спокойни като спят?

# 95

Дневният сън е съвсем ок като количество, само че интервалите са къси и дремките са много. Около 8-9 месеца е прехода към две дремки. Ето примерен режим от Huckleberry (като продължителност и интервали, не да става в 6)

За двигателните умения съм съгласна с горното мнение, няма непроходил човек. Някои чак и на година и половина прохождат.

# 96

По принцип новите умения обикновено водят до регресия, затова хубаво да го стимулираш да си ги упражнява колко може повече през деня. Обаче бебе на 9-10м е за 2 дремки. Това не ви е ок. Защото и нощния сън ви е малко 8:30-9 часа. Поне 9:30 трявба да е и явно се уморява (не се наспива достатъчно). Не издържа първия интервал, а прави някакви микродрямка и оттам всичко се оплесква. Първи интервал 2 часа е за бебе на 3-4м. Със ставане в 7 не по-късно до 21:30 лягането. Дневния сън ви е ок - около 2 часа но трявбва да го разпределиш в 2 дремки. Така ще изчезна и събуждането на дългата дрямка защото ще е достатъчно изморен.

mokka, съдира са да реве, защото интервалите са ви къси и дето ти казва, че не му се спи Simple Smile Малко е толкова будуване за бебе на 9-10 месеца. Някъде към 11-11:30 поне. А скоро ще трябва и да пада дневния сън.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 21:43 от sedi_

# 97
.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 23:13 от pretty_please

# 98
Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 21:46 от sedi_

# 99
Не говоря за конкретния случай, а отговарям на това, че нямало непроходили деца. Няма повече да коментирам темата.

Ясно се вижда защо го е казала. Ясно е и че не е с цел да не отчете всички възможни нагитивни възможности.
Много неща може и не може да се случат на всеки във всичко. Нека не обръщаме темата в тая насока.

# 100
Махам си коментарите за да не стресирам хората.

Но понеже все още така ме държи само искам да кажа, че се надявам един ден тези неща да бъдат норални в България да не трябва никой да се крие вкъщи от срам. (тук пак уточнавам, че не говоря за повдигнатата тема, а за по принцип)

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 21:51 от sedi_

# 101
mokka, съдира са да реве, защото интервалите са ви къси и дето ти казва, че не му се спи Simple Smile Малко е толкова будуване за бебе на 9-10 месеца. Някъде към 11-11:30 поне. А скоро ще трябва и да пада дневния сън.

Чакай, аз не разбрах защо на мен отговаряш? Аз не съм написала, че детето ми реве и имам какъвто и да е проблем със съня. Отговарях на Ем22 и съм написала точно същото, каквото и ти - че интервалите са кратки и че дневния сън е ок, но за е 2 дремки на тази възраст 🙄

Не знам каква дискусия е провокирала другия ми коментар, но понеже аз съм тази, дето се похвали с проходило дете и прочетох "няма лошо" се позачудих малко дали изобщо е трябвало да го споделям Simple Smile Та беше с цел да успокоя момичето, последна мисъл ми е била да дискриминирам някой.

# 102
  • София
Момичета, вятърът в топло време (както ще е днес в София) окей ли е за разходка на нашите деца? Излиза ми се, но се чудя понеже съм чела, че вятърът не е ок.

# 103
Не е ок от гледна точка да не литне някоя ламарина, да не падне някоя саксия. За друго не знам. Като е пуснат сенника, ще е завет. Днес пак ли го дават ветровито?

# 104
Никога не ме е спирал вятър да излезем, а при нас е ветровито и бебето не седи много в количка. Все пак не говорим за ураган 😁

Вчера даже и в дъжда излязохме - бебе в раница, чадър в ръка и навън.

Общи условия

Активация на акаунт