Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-10

• 19 140
  • 304
  •   1
Отговори
# 300
Понеже имам дълъг опит с рака и 8 години писах в съответните теми, в които лайт мотив беше, че напредъкът на медицината е на запад, не на изток. И това е вярно. Няма да изброявам случаите, в които хората, лекували се в Турция си заминаха и то след като похарчиха цяло състояние за думи на надежда и специално отношение с видеовизитации от лекари в Щатите всяка сутрин.
Не отричам, че много хора са получили адекватна помощ там. Но при 2 противоположни мнения, винаги трябва трето. Професор Поповска е една от най-добрите в България и си струва да се вземе нейното мнение за хистологията.
Както и да пишеш на Hope4C, който е прекрасен човек и е помогнал на много хора, включително на мен, за което вечно ще съм му благодарна!

# 301
Ema, мисля като Merilen. Първо да споделя, че е нормално всеки лекар да разчита на изследвания в болница/лаборатория, с която работи. Да анализираме непрофесионално, разбира де. Имаме две хистологии, на които е рак и една хистология, на която е бордерлайн (не се класифицира като рак, но е граничен, доколкото знам). Питането ми е лекарят в Турция коя хистология взема под внимание с оглед определяне на по-нататъшни действия? Третира образуванието като злокачествено или като доброкачествено?

# 302
  • Ланкър, планините Овнерог
Майнхард също е много добра, за това наистина едно трето мнение е най-добре.

# 303
...
Хванах се да дойда до Турция. ... Лекаря тук ми казва,че според него мога  да си запазя матката, с цел втора бременност. (Имам запазени ембриони) Честно казано изобщо не очаквах така да се развият неща в Турция.
Calm, това е казал лекарят в Турция.

Ema, задължително още една хистология и след това консултация с добър онколог/онколози. Не знам при кои лекари си ходила, но проф. Дудов (Сити Клиник Младост) проф. Тимчева (онлайн) доц. Щерев, Мила Петрова (Надежда) в темите за рака са споделяни като добри лекари. Проф. Славчо Томов (Плевен), Светослав Славов (Майчин дом), доц. Лъчезар Танчев, доц. Илия Карагьозов са онкогинеколози и хирурзи.

Ако е рак, помни "Битката с рака е маратон, а не спринт" и най-важното е да се постави правилната диагноза, за да се назначи правилното лечение.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 22:26 от merilen

# 304
Първоначалоно лекаря в Турция се изказа,че дори хистологията на махнатият ми майчник да е рак или бордерлайм трябва да се махне и другия яйчник. Препоръча преди операция да ми се направи биопсия на матката, да се види дали има нещо съмнително там и по време на операцията да се огледа всичко. Щяла да ми се пусне течност с корема,която след това пак да се изследва. Но матката да остане. На втората консултация ме насочи за тяхно ЯМР, на снимките от бг ЯМР не се виждал добре останалият ми яйчник каза,че ако е доброкачествено в него,може да ми се махне само кистата, да остане част от яйчника,за да не влизам в менопауза. Въобще пълна противоположност на нещата,които ми казват в Бг. Той обясни,че работят по различни стандарти в Бг били по-радикални. Сега аз в същата болница при тях имам и ембрионо ама не вярвам само за това да ме кара да си оставя матката...ще проверя при някои патолог, от които ми сподвлихте вчера. Благодаря Ви. Просто не очаквах,че идвайки в Турция ще се насочат нещата към съвесвм друго тълкуване.

Общи условия

Активация на акаунт