Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-10

• 18 270
  • 282
  •   1
Отговори
# 255
След 20 дни,обилен и особено,съсиреци,ще се стигне до анемия...

# 256
Подкрепям Неда, по-добре по-бързо. Най-малкото няма да търпиш и да се притесняваш. При мен се наложи хистеректомия, иначе беше доброкачествено уголемяване. Не сравнявай обаче, защото аз съм с история на злокачествено заболяване на друг орган и това се реши като по-радикален подход, подходящ в моя случай.

# 257
И тук да питам. Направиха ми сепарирано абразио в сряда. Кръвта още на другия ден спря и до днес сутринта нямаше или беше един път бледа. След изхождане със запек започна да има ясна кръв, която продължава. Не е много, но не спира. Понеже чакам хистология със съмнения и страхове за онова трибуквеното, може ли да кърви, защото е то? Знам, че тогава кърви по-лесно.

# 258
Здравейте! На кратко моята история. На 34 години съм.

2019 нормално забременяване, спонтанен аборт в 13 седмица
2020 киста на десен яйчник. BORDERLINE нито доброкачествено, нито злокачествено. Следене на туморни маркери на всеки 6 месеца. (Винаги в норма)
2023 раждане след Инвитро в Турция. Взета биопсия от оперирания яйчник-всичко беше наред.
И стигаме до ноември 2025. Са125 над нормата.
Декември ми направиха лапароскопия за остраняване на десен яйчник. Резултата-рак на яйчниците.

Решението от онкокомитет Света София (където ми премахнаха яйчника) химиотерапия.
От болницата др лекари ми казват,че първо трябва да се премахне и другия яйчник,с матката и тогава да се започне химиотерапия.
Взех си блокчетата за второ мнение. Чакам го от Д-р Майнхард, Майчин дом.

Ще съм благодарна за всякакви съвети. Мнения за добри онколози. В момента не мога още да осъзная случилото се. Рак, но нали вече е махнат яйчника? До колко разбирам е хванат на време,но за съжаление вече е бил извън "кампусала". Лимфната система е чиста. Бях на скенер преди операцията. Сега чета за Пет скенер,но никой лекар не ме е насочил. Има ли някакво изследване,което да направя,за да се види дали има нещо?

Още едно допълнение. Имам още ембриони в Турция, по принцип мислих за второ дете,но ако се стигне до махане на матка,няма как да де случи това. В същото време осъзнавам,че в най-важно да съм здрава,за да изгледам детето,което имам.

# 259
Моля ви, момичета, кажете нещо по моя въпрос. Започнаха да се отделят и някакви неща, не знам как да го нарека, тъкан ли, лигавица ли... В никой случай не е обилно, но съм много притеснена.

# 260
Мисля ,че трябва да запазиш спокойствие.Това което описваш е нормално в първите дни.Ало се появи обилно кървене,съсиреци,вдигнеш температура,тогава потърси спешна помощ.
И не,не го свързвай с нищо онкологично.По скоро като усложнение,може да се появи инфекция.Изчакай търпеливо хистологията.

# 261
Моля ви, момичета, кажете нещо по моя въпрос. Започнаха да се отделят и някакви неща, не знам как да го нарека, тъкан ли, лигавица ли... В никой случай не е обилно, но съм много притеснена.
Ако са парчета съсиреци отивай на лекар, може да е  кръвоизлив.

# 262
Ами те са ясно червени като кръвта и са като парченца лигавица сякаш

# 263
За колко време пълниш превръзка?

# 264
Ами слабо е, 2 превръзки за деня

# 265
Не е кръвоизлив, няма страшно.

# 266
Здравейте! На кратко моята история. На 34 години съм.

2019 нормално забременяване, спонтанен аборт в 13 седмица
2020 киста на десен яйчник. BORDERLINE нито доброкачествено, нито злокачествено. Следене на туморни маркери на всеки 6 месеца. (Винаги в норма)
2023 раждане след Инвитро в Турция. Взета биопсия от оперирания яйчник-всичко беше наред.
И стигаме до ноември 2025. Са125 над нормата.
Декември ми направиха лапароскопия за остраняване на десен яйчник. Резултата-рак на яйчниците.

Решението от онкокомитет Света София (където ми премахнаха яйчника) химиотерапия.
От болницата др лекари ми казват,че първо трябва да се премахне и другия яйчник,с матката и тогава да се започне химиотерапия.
Взех си блокчетата за второ мнение. Чакам го от Д-р Майнхард, Майчин дом.

Ще съм благодарна за всякакви съвети. Мнения за добри онколози. В момента не мога още да осъзная случилото се. Рак, но нали вече е махнат яйчника? До колко разбирам е хванат на време,но за съжаление вече е бил извън "кампусала". Лимфната система е чиста. Бях на скенер преди операцията. Сега чета за Пет скенер,но никой лекар не ме е насочил. Има ли някакво изследване,което да направя,за да се види дали има нещо?

Още едно допълнение. Имам още ембриони в Турция, по принцип мислих за второ дете,но ако се стигне до махане на матка,няма как да де случи това. В същото време осъзнавам,че в най-важно да съм здрава,за да изгледам детето,което имам.

# 267
  • Бургас
На мен след абразио цикълът ми стана много различен- яркочервена кръв, по-водниста, с парченца като люспи. Много обилен, болезнен и дълъг.

Но след самото абразио не помня да е имало аномалии.Не помня колко време тече нещо.

# 268
Ще си позволя да споделя,дъщеря ми,на 28г бе диагностицирана с РМЖ.
За съжаление,хормонозависим.
За щастие,има прекрасно момиченце.
На 30г.сама поиска тотална хистеректомия.И се чувства  удовлетворена от решението си.Направи всичко нужно,за да да бъде до детето си,да е щастлива тук и сега.
Вярвам ,някой с нужния опит,ще Ви даде съвет къде и към кого да се обърнете за да получите адекватно лечение.
Аз ще Ви пожелая сили и кураж,ще се справите!Най-доброто за Вас,предстои!

# 269
Melange, мисля като Неда и bubulina. Звучи ми като резултат от абразиото. Щом те притеснява обаче, потърси хирурга максимално бързо.
Ema, през рак на гърдата съм минала и не смея да дам съвет конкретно, но в група за рак на яйчниците би трябвало да намериш адекватни отговори. По принцип редовно има различни мнения на лекари за това какво кога да се прави. Аз затова избягвам да търся второ мнение - като е противоположно на първото, се обърквам. Тогава трябва трето мнение и да се търси съвпадение - кажат ли двама едно и също, това би следвало да е верният път. Доколкото разбирам едното мнение е да се мине към химиотерапия, а другото - първо хистеректомия и после химиотерапия. Изчакай третото мнение и което надделее, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт